'Black' van Pearl Jam opnieuw op nummer 1 in 'De Tijdloze' van Studio Brussel

maandag 31 december 2018

Voor het vierde jaar op rij werd 'Black' van Pearl Jam tot nummer 1 gestemd in 'De Tijdloze' van Studio Brussel. Dat is de lijst met de honderd meest tijdloze platen volgens de Studio Brussel-luisteraars.

'Bohemian rhapsody' van Queen staat op de tweede plaats, 'Smells like teen spirit' van Nirvana vervolledigt het podium.


Het is ondertussen al een jarenlange traditie: elk jaar op 31 december zendt Studio Brussel 'De Tijdloze' uit. Presentatoren van dienst waren naar goede gewoonte Roos Van Acker en Steven Lemmens. Opvallend is dat 'Black' van Pearl Jam al vier keer op rij verkozen werd tot de meest tijdloze plaat. Daarnaast is er een enorm sterke stijger op te merken dit jaar: 'The chain' van Fleetwood Mac stond vorig jaar nog op nummer 81, maar stijgt naar plaats 14.  Naast Metallica is Fleetwood Mac de enige band die maar liefst 4 keer in 'De Tijdloze' staat.

Ook komen er dit jaar veel vrouwen nieuw binnen in 'De Tijdloze': 6 van de 12 nieuwkomers dit jaar zijn vrouwen. Zo komt 'Respect' van Aretha Franklin binnen op nummer 25 en 'I say a little prayer' op nummer 55, zingt Amy Winehouse 'Back to black' op plaats 30, terwijl 'Feeling good' van Nina Simone op plek 57 nieuw binnenkomt. Nog drie opvallende nieuwkomers zijn Goose ('Synrise'), The War on Drugs ('Red eyes') en Disturbed ('Sound of silence'): relatief jonge nummers met veel tijdloos potentieel.

Dit is de volledige top tien:

(1) 'Black' - Pearl Jam
(4) 'Bohemian rhapsody' - Queen
(3) 'Smells like teen spirit' - Nirvana
(5) 'Wish you were here' - Pink Floyd
(2) 'Mia' - Gorky
(6) 'One' - Metallica
(7) 'Stairway to heaven' - Led Zeppelin
(9) 'Shine on you crazy diamond' - Pink Floyd
(10) 'Sultans of swing' - Dire Straits
(8) 'Child in time' - Deep Purple

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers