Guido Weijers sleurt zichzelf en publiek ver buiten comfort-zone tijdens Oudejaarsconference

woensdag 21 november 2018
Foto: RTL 4 - © RTL 2018

Op dit moment toert cabaretier Guido Weijers door heel het land met de try-outs van De Oudejaarsconference 2018. Dit keer een totaal andere Guido: 'Ik ben gestopt met concessies doen.'

'Ik maak niet wat er van me verwacht wordt, maar wat ik wil maken. Er is nu meer te lachen en het doet meer pijn. Ik sleur mezelf en het publiek ver uit de comfort-zone. Het is minder fragmentarisch en meer een humoristisch document dat de tijdsgeest goed samenvat. Veel meer rauw stand-up theater. Over de betutteling, overbescherming, risico’s nemen en acceptatie van tegenslagen. Ik kan nog niet te veel verklappen, maar mensen worden totaal verrast', aldus Guido.

Dagelijks blijft hij schaven en bouwen, tot de première die op oudejaarsavond wordt uitgezonden bij RTL 4.

Ook dit jaar komt die show vanuit het Oude Luxor Theater te Rotterdam. Dat is inmiddels traditie. Maar dat is dan ook de enige overeenkomst met andere jaren: Deze show is net als Guido compleet anders.

Het is inmiddels de derde keer dat De Oudejaarsconference van Weijers te zien is bij RTL. Vorig jaar sloot de cabaretier het jaar succesvol af met zijn show, die in totaal door meer dan 1,6 miljoen mensen bekeken werd.

Voor de TV-opnames in Rotterdam zijn nog kaarten te verkrijgen via www.luxortheater.nl.

'Guido Weijers: De Oudejaarsconference', maandag 31 december om 20.30 uur bij RTL 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Weekenden' - groepsfoto (foto: Canvas - © VRT/De chinezen 2018)

Lut staat al 41 jaar in het onderwijs en dit schooljaar gaat ze tegen haar zin met pensioen. Kris werd vorig jaar weduwnaar. Hij staat nu alleen in voor de opvoeding van zijn twee tienerkinderen. Omar vluchtte weg uit SyriŽ en hij wil in BelgiŽ een diploma hoger onderwijs behalen. Jay, een 20-jarige Brusselse ket, wil in 2018 doorbreken met z'n muziekcarriŤre. En Jo lijdt aan jong-parkinson, hij wil zijn ziekte onder controle krijgen met een operatie.

'De Weekenden', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers