EO's 'Helden en Herrieschoppers' wint Prix Jeunesse 2014

donderdag 5 juni 2014

De EO-kinderserie 'Helden en Herrieschoppers' heeft vandaag de kinderjuryprijs van Prix Jeunesse 2014 gewonnen in de categorie non-fictie in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. De internationale award werd woensdag in München uitgereikt.

Prix Jeunesse is een internationale onderscheiding voor kinderprogramma's, ook wel de Oscars van kinderprogramma's genoemd. De onderscheiding voor 'Helden en Herrieschoppers' geldt voor de aflevering over de schilder Peter Paul Rubens, waarin presentator Klaas van Kruistum (bekend van Checkpoint) de rol van de rijke schilder vertolkt. In totaal werden meer dan 400 kinder- en jeugdprogramma's ingestuurd door internationale omroepen en producenten voor de prestigieuze award.

'Helden en Herrieschoppers'
'Helden en Herrieschoppers' is een grappige en leerzame kinderserie over geschiedenis en geloof. In de afleveringen gaan presentatoren Klaas van Kruistum en Anne-Mar Zwart terug in de geschiedenis. Ze vertellen verhalen van bekende historische Nederlanders die ons land hebben gevormd. Het doel van de serie is om op een ludieke manier kinderen bekend te maken met het christelijke cultureel erfgoed van Nederland. Het programma is geproduceerd door Nachtzon Media, waarbij Mike Warmels verantwoordelijk is voor scenario en regie.

Aflevering over Peter Paul Rubens
In de aflevering over Peter Paul Rubens gaat het over één van de dodelijkste ziektes van de middeleeuwen: de pest. Niemand was veilig voor deze ziekte, zelfs niet als je een rijke beroemde schilder was. Klaas kruipt in de huid van de schilder Rubens, die prachtig kon schilderen, maar ook te maken kreeg met deze verschrikkelijke ziekte. Ook poseert hij in deze aflevering naakt. Anne-Mar krijgt vieze grote bulten op haar gezicht om erachter te komen hoe het is om te leven met de pest. Vindt zij op tijd een geneesmiddel?

Prix Jeunesse 2012
In 2012 won 'Checkpoint' de kinderjuryprijs van de Prix Jeunesse 2012 in de categorie non-fictie (7 tot 11 jaar).

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Alejandra Theus, Ini Massez en Tine Embrechts in 'Zie Mij Graag' (foto: Eén - © VRT 2018)

Na haar tegenslag met Willem en de mysterieuze vrouwenstem aan de telefoon toen ze Jean-Philippe opbelde, besluit Anna dat ze voorgoed klaar is met mannen. Wanneer ze avances krijgt van een vrouw, vraagt ze zich af of ze misschien altijd al lesbisch was. Terwijl Anna met de hulp van Sas en Nicole aan haar experimentele fase begint, worstelen Ben en Sien met de ongewenste zwangerschap. Gunther en Nicole kunnen het alvast niet laten om zich ermee te moeien.

'Zie Mij Graag', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers