VRT maakt zich op voor (veel) besparingen

donderdag 4 oktober 2007

Het gaat niet goed met de financile situatie van de openbare omroep. De nieuwe topman van de VRT, Dirk Wauters, deelde in een interne nota mee dat er nog veel en zware besparingen zullen volgen. Er zullen ook veel mensen moeten afvloeien.

D


e onheilsberichten over de geldnood van de VRT doen al langer de ronde, maar nu heeft de nieuwe CEO, Dirk Wauters, dit ook bevestigd aan het personeel. Ingevolge het nieuwe bestuursdecreet, dat de openbare omroep afsloot met de Vlaamse Regering, krijgt de omroep minder geld. Dat betekent minder armslag voor diverse projecten n een chronisch geldgebrek voor de realisatie van lopende projecten. De VRT zal ind e toekomst ook weer meer programma's zelf gaan maken en minder uitbesteden aan productiehuizen.

Wauters stelt nu in een nota die naar het personeel werd gestuurd dat elke cent levensbelangrijk wordt. De inkomsten uit reclame vielen tegen en er zijn de (dure) verbouwingen van het omroepcentrum n het voetbalcontract.

De Raad van Bestuur van de omroep maakte eerder al bekend dat er tussen 2007 en 2009 200 voltijdse banen moeten verdwijnen. Maar Dirk Wauters sluit in zijn nota meer ontslagen niet uit. Momenteel wordt gewerkt aan het ondernemingsplan voor 2008. Waarschijnlijk zijn hierin al gevolgen voor het personeel opgenomen. De baas beweert tot slot nog dat zijn enige bekommernis is een goed strategisch toekomstplan voor de VRT te ontwikkelen.

Bron: standaard.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers