Veel nieuwigheden, bekende gezichten en een primeur in eerste Blind Auditions 'The Voice van Vlaanderen'

donderdag 7 februari 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

De titanen onder de coaches zijn terug. Koen Wauters, Natalia, Bart Peeters en Alex Callier gaan in een nieuw seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' op zoek naar het allerbeste zangtalent.

De vertrouwde succesformule van 'The Voice' blijft, maar wordt versterkt met maar liefst vijf nieuwigheden. Zo krijgt An Lemmens hulp van Sean Dhondt, zijn er meer Blind Auditions en kunnen de coaches elkaar de loef afsteken door elkaars stoel te blokkeren. Van de gloednieuwe Knock-Outronde gaat het richting Battles, om uiteindelijk alleen de 12 tópstemmen mee te nemen naar de liveshows.


Dat de schuif met straffe stemmen nog lang niet leeg is, wordt in aflevering 1 meteen duidelijk. Na een unieke openingsact met enkele ex-poulains van de coaches – Luka Cruysberghs uit team Alex, Laura Tesoro uit team Koen, Robby Longo uit team Natalia en Dries De Vleminck uit team Bart – wordt het podium vrijgemaakt voor de 26-jarige Iosune uit Berchem. Veel ervaring heeft ze niet, maar toch hoopt ze met Crazy van Daniela Andrande een plekje in team Bart te bemachtigen. Benjamin (31) uit Merksem voelt zich als een vis in het water op een podium. Hij werkt als steward en ook daar is muziek nooit veraf. Benjamin laat het podiumbeest in zich helemaal los op Without You van Avicii.

Broer en zus die samen, maar toch ook apart, hun kans wagen in 'The Voice': het blijft bijzonder. Ook voor Sander (20) en Elien (22) uit Perk. Elien stootte in 2014 al door naar de Battles, maar hoopt deze keer op meer met Strong van London Grammar. Belandt ze straks in hetzelfde team als Sander, die zijn kans waagt met When We Were Young van Adele? Amy (20, Willebroek) verrast de coaches met een primeur. Zij zingt al sinds haar kindertijd in een gospelkoor en brengt het genre voor het eerst naar 'The Voice van Vlaanderen'. Met His Eye On The Sparrow van Lauryn Hill laat ze een hevige strijd onder de coaches losbarsten…

De 28-jarige Tars uit Wingene is de broer van voormalig VTMKZOOM-gezicht en muzikant Arne Vanhaecke. Dat hij minstens even muzikaal bloed heeft, bewijst hij met Bloodbank van Bon Iver. Ook Nisrine (19, Oelegem) heeft muziek door de aderen stromen. Ze scoorde al met een eigen song en clip op YouTube en hoopt nu indruk te maken met haar auditie op Mine van Bazzi.

'Ik wil tonen dat Roma-zigeuners ook talenten hebben', klinkt het bij de 26-jarige Miroslav uit Gent. Miro heeft Slowaakse roots en zingt al van kindsbeen af samen met zijn mama. Tijdens zijn auditie laat hij zien wat hij solo in zijn mars heeft en dat op Summertime van Fantasia. Wannes (30, Roeselare) heeft een andere reden om mee te doen met 'The Voice'. 'Het ideale moment om iets zot te doen in mijn leven', klinkt het. Hij zong vroeger stevige rock in een band, maar kiest na stemproblemen voor rustigere nummers, zoals Martha van Tom Waits.

Sophie (37, Nijlen) kiest met No Good van Kaleo wel voor het stevigere werk. Zij zingt samen met haar vriend in een rockcoverband en staat ook in het dagelijkse leven haar mannetje als politie-inspecteur in Antwerpen. Geen rock, maar pop voor Sophie (24) uit Schilde. Deze enthousiaste horecamedewerkster hoopt de scoren met New Rules van Dua Lipa. Café-uitbater Lieven (45, Herne) heeft dan weer een voorliefde voor kleinkunst. The Pianoman van Billy Joel moet hem aan een plekje in team Bart helpen.

'The Voice van Vlaanderen', vrijdag 8 februari om 20.35 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers