TV-Visie interview: Udo Mechels (X Factor)

woensdag 5 oktober 2005

Udo Mechels werd door de X Factor-jury unaniem bewierookt. Insiders noemden hem al een ware professional op het podium. "Ik schrok zelf van de positieve commentaar. Ergens had ik gehoopt dat het min of meer goed ging gaan. Maar ik blijf het herhalen. De weg is nog zeer lang. " Onze reporter Bart had een kort babbeltje met Udo over zijn eerste live show-ervaring tijdens X Factor.


ONG>Udo, ik denk dat er een tevreden man naast mij zit.
Daar heb je groot gelijk in. Ik mag een ronde verder. En dat is en blijft nog altijd het allerbelangrjkste.

Je hebt zeer positieve commentaar gekregen.
Ik schrok er zelf van. Ik had gehoopt dat het min of meer goed ging gaan. Want ik was achter de schermen aan het sterven van de zenuwen. Het lange wachten was voor iemand zoals ik, die van nature uit veel piekert, een ware nachtmerrie. Mijn hart ging enorm snel te keer. Er zou maar eens iets moeten mislopen. Het geluid dat uitvalt bijvoorbeeld Ö

Waarom koos je voor dit nummer?
Vooral omdat het heel funky is. Het originele nummer van Prince heeft geen baslijn. En hulpcoach Vincent heeft er een zeer leuk baslijn in gebracht. Hij heeft het nummer zo funky gemaakt dat het helemaal anders klonk. En dat maakte het apart om te zingen.

Je werd door de jury een professional genoemd. Streelt dit jouw ego?
Uiteraard. Natuurlijk is het leuk wanneer ze zoiets over jou zeggen. Maar de weg is nog zeer lang. En ik ga dat elke week blijven herhalen. We moeten afwachten wat het X Factor-pad ons brengt.

Hoe intensief is dit?
Heel erg intensief. Je wordt moe van de stress. Het is helemaal niet te vergelijken met Idool. Bij X Factor werk je veel intenser samen met de coaches. Samen zoeken we nummers en perfectioneren we ze. Er kruipt gewoon veel meer tijd in.

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers