Sandra Kim: 'Veel rommel gehoord in Eurosong'

dinsdag 26 februari 2008

'De Paranoiacs zijn de naam rockgroep niet waardig. Het liedje van A Butterfly mind is deprimerend gezaag! Een mens zou voor minder naar een touw grijpen.' Echt fijnzinnig kan je de uitlatingen van Sandra Kim in Dag Allemaal over de 'Eurosong'-deelnemers niet noemen. Maar ze staat niet alleen met die mening...

D


ag Allemaal trekt een blik BV's open die allemaal hun ongezouten mening geven over de halve finalisten van Eurosong 2008. Niet echt lectuur om vrolijk van te worden. 
  
Lof voor Brahim, Sandrine en Nelson
Rare jongens, die van Dag Allemaal. Terwijl collega-BV's op de cover zwaar afgeven op de Eurosongkandidaten, wordt op de achterzijde paginagroot reclame gemaakt voor de compilatie-cd van de Vlaamse voorronde die volgende week exclusief voor 5.90 euro wordt aangeboden bij Vlaanderens grootste magazine.

Het is niet al kommer en kwel wat uit de mond van de BV's komt. In de categorie 'de beste' scoren mensen als Sandrine, Brahim en Nelson steevast goede kritieken. Over buitenbeentjes als de Paranoiacs en Ishtar zijn de meningen verdeeld.

Voorspelbaar
En da's niet het enige voorspelbare element van deze 'vak'-jury. Het zal wel niemand verbazen dat Vlaams minister van Media Geert Bourgeois woorden van lof heeft voor zijn gouwgenoten van Ishtar en het enige Nederlandstalige lied in de competitie, dat overigens de halve finale niet gehaald heeft.

VTM-muziekgoeroe Jos Van Oosterwijck zwaait de loftrompet over 'Idool'-revelatie Sandrine en geeft Eén-presentatrice Geena Lisa een veeg uit de pan: 'ze is geen zangeres, ze spéélt het'. En dat Eric Melaerts, Peter Evrard en Guy Swinnen het wierookvat boven halen voor de Paranoiacs hoeft al net zo weinig te verbazen, dat iemand als Vanessa Chinitor haar neus ophaalt voor de harde rock van de Bornemse formatie.

'Je zou voor minder naar een touw grijpen'
Maar het zijn natuurlijk de kritieken die het beste 'op papier pakken'. Wat dat betreft zijn de uitlatingen van Sandra Kim gefundenes Fressen voor de lezers van 'Dag Allemaal'. Naar goede gewoonte windt onze enige Songfestivalwinnares er geen doekjes om: 'Wat ik allemaal heb gehoord in Eurosong? Veel rommel. Sorry. Neem nu de Paranoiacs, zij zijn de naam rockgroep niet waardig. Hun sound is zo ouderwets. En dat nummer is enkel lawaai. En dan zwijg ik nog over hun look. Mon Dieu!'

Ook de Cappaert-zussen krijgen het hard te verduren: Ze kunnen zingen, maar dat liedje: monsterlijk. Deprimerend gezaag! Een mens zou voor minder naar een touw grijpen om zich op te hangen!'

Diplomatischer
Maar het hoeft niet allemaal zo expliciet te zijn. Petra speelt het bijvoorbeeld een stuk diplomatischer. 'Zonder namen te noemen: iedereen die probeert te scoren door van zijn of haar nummer een mengelmoes te maken van liedjes die het in het verleden goed hebben gedaan op het festival', antwoordt ze op de vraag wie als slechtste uit de bus komt. Als je met Katy Satyn nog een hele zomer in 'Het Witte Paard' moet optreden, kan dat maar beter in een goede verstandhouding gebeuren. Al heeft Petra recht van spreken want van een gebrek aan originaliteit kan je de kameleon van de Vlaamse showbizz niet meteen verdenken.

Het liet zich raden dat vooral Ishtar de grootste polarisatie zou teweeg brengen tussen de BV's. 'Een belachelijk liedje', leidt Geert Hoste het kamp van de non-believers. 'Ook Rita Deneve ziet geen heil in het verzonnen taaltje: 'Je kan even goed in het Vlaams zingen, dat verstaan ze in Servië evenmin.' Een tof liedje dat je happy maakt', countert Vanessa Chinitor. Ook oudgediende Adriaan Van Landschoot gelooft in de act van Ishtar.

Samantha: 'Ik eindigde ooit tweede in Waalse preselectie'
Zo'n bevraging in 'Dag Allemaal' is voor enkele oude glorieën ook vaak een mooie aanleiding om hun eigen prestaties in een ver verleden op te rakelen. Samantha bijvoorbeeld herinnert er wat graag aan dat 'Eviva España' de perfecte Vlaamse inzending zou geweest zijn en jammert over haar gemiste kans toen ze 'bij de preselecties in Wallonië ooit als tweede eindigde'. Wil iemand ons eens komen vertellen wanneer dat heuglijke feit zich ooit mag voorgedaan hebben?

Wie wint de tweede halve finale? STEM HIER in de TV-Visie POLL'

Artikel: Raf Van Bedts - Eurosong.be

DOSSIER: Eurosong 2008

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Voice van Vlaanderen' - finale (VTM)

De vier finalisten zingen nog een laatste keer de pannen van het dak in de hoop het publiek omver te blazen met hun talent en zo de overwinning in de wacht te slepen. Wie wordt de nieuwe 'Voice van Vlaanderen'?

'The Voice van Vlaanderen', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 01:15
    Villa Politica
    07:50
    Journaallus
  • 23:45
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:25
    Geen uitzending
    06:05
    Plop & de Peppers
  • 01:35
    Geen uitzending
    07:10
    Ik vertrek XL
  • 01:30
    Geen uitzending
    11:40
    How I Met Your Mother
  • 01:05
    Geen uitzending
    13:40
    All New Traffic Cops
  • 02:25
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 00:10
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:40
    Geen uitzending
    08:30
    Nuances
  • 02:25
    Neighbours: A New Chapter
    05:00
    Geen uitzending
  • 02:25
    Geen uitzending
    02:45
    Sydney Harbour Force
  • 01:35
    MasterChef UK
    02:10
    Geen uitzending
  • 01:05
    Geen uitzending
    08:00
    Murdaugh Murders: The Movie
  • 00:35
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 02:19
    De ambachter
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 02:20
    De Garde van Gert
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 01:45
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 02:10
    The Change
    02:05
    Dickensian
  • 02:24
    NOS Journaal met gebarentaal
    02:00
    EenVandaag
  • 02:01
    Nieuwsuur
    08:00
    Vroege Vogels
  • 01:49
    90's Dance