Q2-reeksen halen massaal veel nominaties binnen op 70ste Primetime Emmy Awards 2018

donderdag 12 juli 2018

Het regende nominaties voor reeksen van Q2 (en ook van Vitaya en CAZ) voor de felbegeerde Primetime Emmy Awards 2018, de meest prestigieuze Amerikaanse tv-prijs die dit jaar aan zijn 70ste editie toe is.

'Game of Thrones' is de grote slokop met maar liefst 22 nominaties voor het zevende seizoen, dat onlangs werd uitgezonden bij Q2. De fantasy-reeks kreeg opnieuw een nominatie voor 'Outstanding Drama Series', een prijs die de makers ook al in 2016 in ontvangst mochten nemen. 'The Assassination Of Gianni Versace: American Crime Story', de reeks over de moord op de wereldberoemde modeontwerper Gianni Versace die momenteel bij Q2 te zien is, heeft 18 nominaties achter zijn naam staan, waaronder een nominatie voor 'Outstanding Limited Series'. Darren Criss, die in de reeks de rol van seriemoordenaar Cunanan vertolkt, krijgt een nominatie voor 'Outstanding Lead Actor in a Limited Series'. Ook zijn tegenspelers Édgar Ramírez en Ricky Martin kregen een nominatie voor hun rollen als Gianni Versace en zijn partner Antonio D'Amico.

En het lijstje van genomineerde Q2-reeksen (en ook Vitaya- en CAZ-reeksen) gaat verder: 'American Horror Story: Cult' (7 nominaties, waaronder 'Outstanding Lead Actress in a Limited Series' voor Sarah Paulson), 'Homeland' (3 nominaties), 'Mr. Robot' (3 nominaties), 'The Big Bang Theory' (2 nominaties), 'Brooklyn Nine-Nine' (2 nominaties), 'The Simpsons' (2 nominaties), 'Baskets' (1 nominatie), 'Modern Family' (1 nominatie) en 'Vikings' (1 nominatie). 'Project Runway', dat momenteel te zien is bij Vitaya, kreeg 3 nominaties.

De Primetime Emmy Awards worden op maandag 17 september 2018 uitgereikt in Los Angeles.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Enfant Terrible, beursgoeroe, meesteroplichter, econoom, politicus, schrijver, schilder, genie en rebel. Jean-Pierre Van Rossem schopt het met veel branie, lef en een grote mond tot een van de meest besproken figuren van de afgelopen deccenia. Een vloot ferrari's, kastelen, een megajacht, tientallen miljoenen dollars en heel wat vrouwelijk schoon. Hij heeft het in de jaren tachtig en negentig allemaal, maar zijn imperium stortte in en nu is zijn laatste vonnis gevallen. Van Rossem krijgt het laatste woord.

'Van Rossem', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers