Ingrid Lieten (SP.A) roept op tot discretie

woensdag 23 juni 2010

Vlaams minister van media Ingrid Lieten van SP.A werd tijdens de plenaire zitting van het Vlaams Parlement ondervraagd over het uitblijven van een nieuwe baas voor de VRT. Lieten riep op tot discretie. Het is ondertussen 6 maand geleden dat CEO Dirk Wauters werd bedankt voor bewezen diensten en er is nog steeds geen opvolger aangesteld. Dat werkt (vooral) de oppositie danig op de zenuwen.

'Ook de aanstelling van de voorzitter van de raad van bestuur was een politieke kwestie. De VRT is daar telkens opnieuw het slachtoffer van', zei LDD-vertegenwoordiger Jurgen Verstrepen. En Bart Tommelein van Open VLD meent dat de uitslag van de federale verkiezingen een rol speelt in het uitblijven van een beslissing.


Maar ook de meerderheid stelt vragen bij de lijdensweg die de zoektocht naar een nieuwe VRT-baas is geworden. CD&V ziet zelfs een 'nieuwe politisering' van de omroep in de hele zaak, die stilaan een klucht wordt.

Minister Lieten weerlegt dit. 'Uiteindelijk is het de Vlaamse regering die moet beslissen. Wij zijn er collegiaal en in alle discretie mee bezig', citeert De Standaard. 'Het is een zware verantwoordelijkheid om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen, vandaar dat de beslissing tijd vergt', zegt Lieten nog. Ze vraagt ook om de speculaties te stoppen en de sereniteit te bewaren.

Bron: standaard.be


Lees ook:
Zoektocht naar VRT-baas op dood spoor?
Tommelein eist dringend duidelijkheid rond nieuwe VRT-baas
Ongenoegen groeit over hopeloze zoektocht naar VRT-baas

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Hoofdinspecteur Vera Stanhope moet op moordonderzoek nadat de verkoolde resten van een lichaam worden teruggevonden in de verbrandingsoven van een slachthuis. Er is maar weinig forensisch materiaal voorhanden, maar al snel blijkt dat het slachtoffer Harry Fenton is, een gerespecteerd politieman van de dienst fraudebestrijding van de politie van Northumberland.
'Vera', om 21.15 uur op En.

Dossiers