Ingrid Lieten (SP.A) roept op tot discretie

woensdag 23 juni 2010

Vlaams minister van media Ingrid Lieten van SP.A werd tijdens de plenaire zitting van het Vlaams Parlement ondervraagd over het uitblijven van een nieuwe baas voor de VRT. Lieten riep op tot discretie. Het is ondertussen 6 maand geleden dat CEO Dirk Wauters werd bedankt voor bewezen diensten en er is nog steeds geen opvolger aangesteld. Dat werkt (vooral) de oppositie danig op de zenuwen.

'Ook de aanstelling van de voorzitter van de raad van bestuur was een politieke kwestie. De VRT is daar telkens opnieuw het slachtoffer van', zei LDD-vertegenwoordiger Jurgen Verstrepen. En Bart Tommelein van Open VLD meent dat de uitslag van de federale verkiezingen een rol speelt in het uitblijven van een beslissing.


Maar ook de meerderheid stelt vragen bij de lijdensweg die de zoektocht naar een nieuwe VRT-baas is geworden. CD&V ziet zelfs een 'nieuwe politisering' van de omroep in de hele zaak, die stilaan een klucht wordt.

Minister Lieten weerlegt dit. 'Uiteindelijk is het de Vlaamse regering die moet beslissen. Wij zijn er collegiaal en in alle discretie mee bezig', citeert De Standaard. 'Het is een zware verantwoordelijkheid om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen, vandaar dat de beslissing tijd vergt', zegt Lieten nog. Ze vraagt ook om de speculaties te stoppen en de sereniteit te bewaren.

Bron: standaard.be


Lees ook:
Zoektocht naar VRT-baas op dood spoor?
Tommelein eist dringend duidelijkheid rond nieuwe VRT-baas
Ongenoegen groeit over hopeloze zoektocht naar VRT-baas

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Over Water' fictie op En

John zijn handeltje op de terreinen van De Beco draait volop en hij verdient bakken geld. Alles loopt volgens plan, tot Ella een afschrift van de bank vindt en John confronteert met zijn leugens: hij had haar beloofd nooit nog crimineel werk te doen. Barry beslist om te werken met John, wat John vleugels geeft. Zeker omdat hij intussen ontdekt wat de zwakke plek van De Pelsmaecker is. Barry is intussen met andere dingen bezig: Julie Beckers.

'Over Water', om 20.50 uur op En.

Dossiers