Het jaaroverzicht van TV-Visie: juli 2011

maandag 26 december 2011

Het aftellen is begonnen! Nog enkele kalenderblaadjes te gaan en 2011 zit er helemaal op. Opnieuw zorgden de gebeurtenissen in medialand voor de nodige portie ontspanning. TV-Visie heeft zorgvuldig alle nieuwsfeiten gewikt en gewogen en de meest belangwekkende nieuwtjes zorgvuldig op een rijtje gezet. Tijdens deze laatste dagen van het jaar blikken we nog even terug op voorbije tv-jaar. Vandaag blikken we terug naar de eerste vakantiemaand: juli 2011.

Het binnenhalen van het voetbalcontract door Telenet en vtm bleef in juli voor naschokken zorgen. Telenet herdoopte zijn Prime Sport tot Sporting Telenet en vtm haalde 'Stadion' opnieuw van onder het stof. Om de critici de mond te snoeren zorgde Telenet er trouwens voor dat het vanaf seizoen 2012-2013 kan uitpakken met alle Belgische matchen uit eerste klasse.

De VRT bereikte een overeenkomst met vtm voor het voetbalmagazine 'Extra Time' op Canvas. Boegbeeld Filip Joos kon het aanbod van Telenet niet weerstaan en combineert voortaan zijn werk aan de Reyerslaan met verslaggeving voor Sporting Telenet.


Juli was ook de maand van mediaminister Ingrid Lieten. Naast de aankondiging voor extra steun voor de regionale zenders kwam ze in het oog van de storm toen ze vlak voor het zomerreces van het Vlaams Parlement toch nog de nieuwe beheersovereenkomst voor de VRT liet goedkeuren. De VRT reageerde uiteraard tevreden op onder andere de komst van een derde kanaal, vtm reageerde zeer ontgoocheld op de volgens hen marktverstorende plannen voor de VRT.

Er was nog meer slecht nieuws voor vtm. Door een lek op de website stonden alle gegevens van de sollicitanten tijdelijk online. En in 'De Tour' werd hun satellietwagen leeggeroofd. Maar vooral de mislukte overstap van enkele VRT-journalisten zorgde voor onrust op de redacties van zowel 'Het Nieuws' als 'Het Journaal'.

Maar niet alleen tussen de VRT en de VMMa had het de voorbije maanden gebotst. Na het omstreden interview met Vangheluwe was SBS niet te spreken over de manier waarop 'Het Nieuws' beelden had overgenomen. In juli werd het spreekwoordelijke strijdbijl over deze rel definitief begraven.

Een nieuwe beheersovereenkomst voor de VRT, maar toch ook een pak besparingen. Er werd zelfs gevreesd dat de herdenking van de eerste Wereldoorlog in het gedrang komt. Door die zelfde besparing sneuvelde ook de rechtstreeks uitzending van de Gulden Ontsporing vanuit Brussel, iets wat de  N-VA niet kan appreciëren.

En er was ook nieuw leven op het Eén-scherm. MNM-sidekick Eva Daeleman maakte in juli haar debuut als nieuwe omroepster. Datzelfde MNM nam meteen ook afscheid van zijn netcoördinator Robin Vissenaekens. Hij vertrok richting vtm.

Juli was ook de maand van het begin van het einde van de mediaplannen van Goedele Liekens. Vtm maakte bekend dat 'Goedele op dinsdag' geen vervolg meer kreeg. Later op het jaar moest de voormalige miss ook haar eigen glossy opdoeken.

Tot slot ook de nieuwe plannen. Pascale Naessens gaat koken bij Vitaya, Yves Desmet mag jureren in een nieuwe reeks 'Mijn Restaurant' en zelfs JIM maakt in juli al plannen voor een eigen kookprogramma.


Lees ook:
Het jaaroverzicht van TV-Visie: januari 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: februari 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: maart 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: april 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: mei 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: juni 2011

DOSSIER: Het jaaroverzicht van TV-Visie: 2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Good Doctor' (foto: Videoland - © RTL 2018)

Shaun en Melendez behandelen een terminaal zieke man die het maximale wil halen uit de tijd die hem nog rest, ook al brengt hij zichzelf daarmee in groot gevaar. Morgan behandelt samen met Glassman haar ernstig zieke moeder. De relatie tussen Shaun en Carly wordt steeds intiemer.

'The Good Doctor', om 22.30 uur bij VTM.

Dossiers