vtm haalt voetbalmagazine 'Stadion' van onder het stof

maandag 18 juli 2011

Op 10 juni besliste de Pro League over de toewijzing van het voetbalcontract. vtm verkreeg de rechten op de open net uitzendingen en zal dus vanaf 29 juli – bij de start van de nationale voetbalcompetitie – de samenvattingen van alle wedstrijden van de Jupiler Pro League uitzenden. Voor de voetballiefhebbers staan er dit seizoen enkele veranderingen op het menu. Vanaf vrijdag 29 juli kunnen supporters terecht bij vtm voor 'Stadion'. Elk voetbalweekend is er op 4 vaste momenten een voetbalafspraak met de kijker, op de vier meest actuele voetbaldagen.

Tijdens een voetbalweekend mag de Vlaamse kijker 'Stadion' verwachten op vrijdag rond 23.00 uur, zaterdag rond 23.00 uur, zondag om 19.25 uur (na 'Het Nieuws') én rond 23.00 uur. Telkens brengen we uitgebreide samenvattingen van de op die dag gespeelde matchen, zijn er interviews met spelers en trainers, voetbalreportages vol met actie én in de relevante marge en we brengen ook de sportactualiteit van de dag.

Op zaterdag en zondag is er een herhaling van 'Stadion', telkens voor 'Het Nieuws' van 13.00 uur. Bovendien zullen de uitzendingen van 'Stadion' ook opgenomen worden in de nachtelijke loop van vtm, net zoals dat voor 'Het Nieuws' en 'Het Weer' het geval is.

De presentatoren
Tom Coninx, Peter Morren, Niko Lainé en Maarten Breckx zullen 'Stadion' presenteren. Zij geven de kijker een eerste afspraak met 'Stadion' op vrijdag 29 juli want dan wordt de voetbalcompetitie 2011-2012 afgetrapt met de wedstrijd tussen promovendus OH Leuven en recordkampioen RSC Anderlecht. In de eerste week van de competitie nemen Tom en Niko de honneurs waar.

Tom Coninx
Tom is 36 jaar, was sinds 2004 een vaste waarde op de VRT sportredactie. Hij stond mee aan de wieg van Sporza en was de voorbije zes jaar presentator, interviewer en reportagemaker voor het voetbalmagazine 'Studio 1' op Eén. Hij was anker voor de live voetbaluitzendingen op Canvas samen met vaste analist Marc Degryse. Zowel voor de Rode Duivels, de Europa League als de Beker van België. In 2010 bracht hij ook verslag uit van op de wereldbeker voetbal in Zuid-Afrika. Coninx begon bij de openbare omroep in 1998 op de jongerenzender Studio Brussel. Zijn passie voor radio zette hij voort in de sportuitzendingen van Radio 1. Tom heeft ook een wekelijks sportprogramma op FM Brussel.

Niko Lainé
Niko is 41 jaar, volgt al 16 jaar het Belgisch voetbal, voor betaaltv, waarvan 10 jaar lang voor Filmnet/Canal+. De voorbije 6 jaar was hij een vast gezicht bij de live-uitzendingen van Woestijnvis voor Belgacom TV als commentator, presentator en interviewer. Hij werkte ook mee aan de Belga Sport-documentaires over François van der Elst en Jean-Pierre Coopman. Sinds enkele jaren is hij ook freelancer voor vtm sport.

Marc Degryse, vaste analist op zaterdag
Naast de vaste presentatoren, zullen ook een aantal voetbalexperts te gast zijn in ‘Stadion’. Op zaterdag geeft Marc Degryse telkens rendez-vous als vaste analist.

De naam – Het logo
Met de naam 'Stadion' knoopt vtm aan bij een traditie, die van de voetbal- en sportprogramma's op vtm. Van de oude 'Stadion' maakte vtm meer dan 10 jaargangen. Het is fijn om terug te zijn.

Het Stadion is de arena, dé plaats waar het gebeurt, waar de lichtmasten voor de warme gloed zorgen en de emoties doen oplaaien en waar sport op een prachtig podium gezet wordt. Het is de plek waar de supporters willen zijn.

vtm werken nauw samen met de Pro League en Telenet om de éénheid in het Belgische voetbal te bewaren. Duidelijkheid primeert naar de supporters toe. Vandaar ook dat het 'Stadion'-logo van vtm en het Sporting-logo van Telenet dezelfde look & feel krijgen. Ook zal bij aanvang van de uitzendingen op Belgacom, Telenet en vtm dezelfde openingshymne te horen zijn. Het is de nieuwe hymne van de Pro League.

Online via vtm.be
Op 29 juli lanceert vtm.be zijn eigen voetbalwebsite. Je kan er terecht voor heet-van-de-naald voetbalnieuws en –beelden uit binnen- en buitenland, met de focus op de Jupiler Pro League.

Online video... overal en altijd de beelden bij de hand
Zodra de samenvattingen van de matches in onze eerste klasse beschikbaar zijn (om middernacht), vind je ze terug op onze website vtm.be, waar vanaf 29 juli elke voetballiefhebber via de Stadion-subsite z’n weg zal vinden naar alle voetbalnieuws.

Niks spreekt natuurlijk zoals de beelden van een match: een uitgebreid verslag waardoor je meteen alle hoogtepunten of sleutelmomenten kan meepikken, afzonderlijke video’s van de mooiste goals, etc… je kan ze kosteloos opvragen via vtm.be. Hapklare en actuele voetbalvideo’s uit eerste klasse zijn zo altijd en overal binnen handbereik. Zelfs de voetbalfan die in het weekend wil nakaarten op café, kan via z’n smartphone de video’s erbij halen. Wie op de terugweg is van een Club Brugge-match, kan op de bus al de beelden checken van RSCA of Standard… Je kan sharen, liken, dis-liken, commentaar leveren, twitteren, etc… alle social media-kanalen zijn ‘clickable’ via deze site.

Online matchcenter... alle info binnen handbereik
Naast de video’s kan je voor alle extra matchinfo terecht in het nagelnieuwe MatchCenter met uiteraard info over de speeldagen, over de rangschikking, over de punten, over de spelers, ... We volgen van seconde tot seconde op wat jouw favoriete club op de mat legt. Ook hier kan je via de interactieve mogelijkheden je eigen match becommentariëren en in discussie treden met andere voetbalfans… of ze bijtreden.

Online supporters... omdat de derde helft voor elke fan onontbeerlijk is
Als supporter zul je je kunnen uitleven via de verschillende social media kanalen die over de hele site geïntegreerd zullen zijn, zoals we in de twee vorige rubrieken al aanhaalden. De derde helft, het nakaarten over de voetbalactualiteit maakt onontbeerlijk deel uit van de voetbalbeleving. En ook op dat vlak willen we dat de supporters zich bij vtm thuis voelen.

Supercup Racing Genk - Standard, donderdag 21 juli vanaf 17.45 uur bij 2BE
Op donderdag 21 juli, de nationale feestdag, wordt de Belgische supercup gespeeld. Kampioen Racing Genk ontvangt in het eigen stadion bekerwinnaar Standard de Liège. Voor Genk is het al z’n zesde finale, maar nog nooit hebben de Limburgers de supercup gewonnen. Standard kan de trofee al voor de vijfde keer in z’n clubgeschiedenis winnen.

De supercup wordt het grote debuut voor de nieuwe sterke man bij Standard -Roland Duchâtelet- én z’n nieuwe hoofdcoach José Riga. Het is ook uitkijken welke topspelers meedoen. Axel Witsel is al vertrokken naar Benfica, Thibaut Courtois is naar Chelsea en bij beide teams gonst het nog steeds van transfergeruchten. Met de supercup schiet de VMMa het voetbalseizoen op gang. Tom Coninx ontvangt de kijker in het gezelschap van analist Marc Degryse. Het commentaar is van Dirk Deferme, de interviews van Niko Lainé.

'Stadion': de eerste afspraken:


 • Vrijdag 29 juli, rond 23.00 uur - Studiopresentatie : Niko Lainé
 • Zaterdag 30 juli, rond 23.00 uur - Studiopresentatie : Tom Coninx
 • Zondag 31 juli, om 19.25 uur - Studiopresentatie : Tom Coninx
 • Zondag 31 juli, rond 23.00 uur- Studiopresentatie : Niko Lainé

DOSSIER: Voetbalcontract 2011-2014 naar Telenet

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

In een verlaten woestijnlandschap vechten de laatste overlevenden van de Apocalyps wanhopig om de nodige levensvoorzieningen. Onder hen bevinden zich twee verbitterde eenzaten: Max, een man van weinig woorden die nog steeds op zoek is naar gemoedsrust na het overlijden van zijn vrouw en kind, en Furiosa, een vrouw die ervan overtuigd is geraakt dat ze enkel kan overleven door weer naar haar geboortedorp terug te keren.

'Mad Max: Fury Road', film uit 2015 met oa. Charlize Theron, om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:40
  Villa Politica
  03:10
  Herhaling late Journaal
 • 00:00
  Canvaslus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 22:40
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:00
  Geen Uitzending
  06:40
  Draken: Reddingsrijders
 • 01:15
  Geen uitzending
  07:35
  Lang leve de liefde NL
 • 01:20
  Onderbreking
  11:05
  Sturm der Liebe
 • 01:25
  Geen Uitzending
  13:05
  Last Action Hero
 • 20:25
  VTMKIDS nachtloop 2022
  05:40
  Aya
 • 01:00
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 01:40
  Geen uitzending
  07:40
  De Wereld op je Bord
 • 01:15
  Bones
  02:10
  Grey's Anatomy
 • 01:00
  Madam Secretary
  01:55
  MacGyver
 • 01:30
  Geen uitzending
  06:55
  The Doctors
 • 01:35
  Tot op het Bot: Het Rund
  01:55
  De dagschotel
 • 20:35
  Herhalingslus
  09:00
  Panelgesprek BVZD
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 01:40
  Zelf je ramen plaatsen
  01:54
  Rekje stylen
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 01:10
  Midmid
  02:15
  Kantine
 • 00:50
  Sherlock
  02:20
  Death in Paradise
 • 01:20
  Make You Laugh Out Loud
  02:15
  The X-Files
 • 01:52
  NOS Journaal (laat)
  02:19
  EenVandaag
 • 01:31
  Nieuwsuur
  06:08
  Tijd voor MAX
 • 01:38
  Podium ZWART
  02:26
  Break Free