Het Jaaroverzicht van TV-Visie: april 2009

woensdag 23 december 2009

Wie herinnert zich Amaury nog? Wie won dit jaar de Ronde Van Vlaanderen en wat is daar zo speciaal aan dat het in het TV-Visie jaaroverzicht zit? En welke ex-Miss België is tegenwoordig te bewonderen op de franstalige commerciële omroep? Gelukkig is TV-Visie er de laatste dagen van het jaar om je geheugen op te frissen. Vandaag kijken we terug naar het tv-nieuws van april 2009.

'FC De Kampioenen' was in april groot nieuws. Niet omdat de zaterdagse herhalingen maar bleven doorrazen, maar wel omdat de langverwachte film werd afgeblazen. Maar volgens de VRT had dit geen enkele invloed op de tv-serie. Ondertussen weten we wel beter. Ook bij vtm werd er geschrapt. Zo werd duidelijk dat er geen nieuwe editie van het succesvolle 'champagne'-festival 'vtm-live' zou komen. En wat te zeggen over het schrappen van de evergreen 'Tien Om Te Zien'.


April was echt wel de maand van het afscheid, zo kreeg Frieda Van Wijck last van aprilse grillen en besloot ze 'De Laatste Show' achter zich te laten. Ook Nederland stond in rep en roer toen beslist werd dat 'Te Land, Ter Zee En In De Lucht' geen vervolg meer kreeg. Kan iemand zich een zomer zonder 'Te Land, Ter Zee En In De Lucht' herinneren?

In april draaide 'Mijn Restaurant!' ook op volle toeren. Met de nodige agressie van Claudio Dell'Anno van dien. Zo ontsloeg hij een werknemer op staande voet, met een grootse mediastorm als gevolg. Ook een klacht van de ontevreden werknemer kon Claudio niet vermijden. Ondertussen vond hij het nodig om zijn, niet onknappe, vriendin te bedreigen met een pot hete saus. Claudio en Gaëlle dachten er trouwens even aan om te stoppen met het programma 'Mijn Restaurant!'. Maar ook restaurant La Scène draaide vierkant en besloot hun chef Amaury aan de deur te zetten.

April is ook elk jaar de maand van de wielerklassiekers zoals De Ronde Van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Stijn Devolder mocht de Vlaamse klassieker op zijn conto schrijven, goed voor een kijkcijferbom op zondagnamiddag. Ook Parijs-Roubaix, gewonnen door Tommeke Tommeke Tommeke, haalde meer dan 1 miljoen kijkers. Heel uniek is dat...

Ondertussen kende ook Ben Crabbé zijn record in de nieuwe formule van 'Blokken'. Iets wat trouwens maar 1 keer lukte in april. Ook nog in april belastte Virginie Claes niet langer onze sociale zekerheid, want ze kreeg een job aangeboden bij de Franstalige zender RTL-TVI.

Nog meer vrouwennieuws was er van K3. In maart besliste Kathleen om de groep te verlaten, in april wisten Studio 100 en vtm ons te verrassen met de mededeling dat ze samen op zoek gingen naar een nieuwe zangeres voor de groep.

Er was in april ook nieuws van onze televisiedistributie. Zo zou Telenet zijn analoge kabel herschikken en hadden TV-Vlaanderen klanten last van stroomproblemen. Ook VT4 had praktische probleempjes, maar dan met hun 'Hotel: Westende'. Vandalen vonden het nodig om het hotel een bezoekje te brengen. En voor alle duidelijkheid, het gaat hier niet om het vernielde bed, dat teruggevonden werd na de passage van Ignace Crombé en zijn Patricia.

Maar april 2009 is en blijft de maand van het afscheid, en dan kunnen we niet om de Gentse 'Flikken' heen. Die namen in stijl afscheid met een groots volksfeest. Ook de
langstlopende soap kreeg te horen dat het zijn uitzendingen moet stoppen. De langstlopende Vlaamse soap 'Familie' kreeg dan weer felle kritiek op z'n vernieuwing. En dan nog door de man die 'Familie' groot had gebracht.

Vrijdag 24 december: april 2009!

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


DOSSIER: Het jaaroverzicht van TV-Visie: 2009

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 08:00
    radio2 op VRT 1
    07:20
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 08:50
    GameKeepers
    05:15
    Geen uitzending
  • 08:40
    Het Lichaam van Coppens
    05:30
    Geen uitzending
  • 08:00
    Geen uitzending
    07:15
    Project Runway
  • 09:00
    Geen uitzending
    11:40
    The Bold Type
  • 09:00
    Geen uitzending
    15:10
    All New Traffic Cops
  • 08:40
    Beverly Hills, 90210
    02:30
    Baywatch
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 08:50
    Nuances
    02:25
    Sports Late Night
  • 08:35
    Criminal Minds
    02:00
    Geen uitzending
  • 08:50
    Kitchen Commando
    03:35
    Two and a Half Men
  • 08:50
    Love It or List It
    05:00
    Geen uitzending
  • 08:05
    Menendez: Blood Brothers
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 09:09
    De ambachter
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 09:00
    Guillaume's Paris
  • 09:00
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 09:05
    Father Brown
    02:45
    Midsomer Murders
  • 09:03
    De Bauers - 20 jaar later
    01:44
    Mindfck
  • 08:45
    Volle Zalen
    08:04
    Petrus in het land
  • 09:06
    Extreme karaoke
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal