Geen Télé Bruxelles in Vlaanderen

woensdag 10 mei 2006

De Franstalige regionale zender Télé Bruxelles zal niet aangeboden worden via de digitale kabbel van Belgacom of Telenet. Belgacom had van de onafhankelijke Vlaamse Regulator voor de Media toestemming gekregen, maar ziet af van de plannen.

V


laams Mediaminister Geert Bourgeois (NV-A) zei dit in het Vlaams Parlement. Eric Van Rompuy (CD&V), Mark Demesmaeker (N-VA) en Joris Van Hauthem (Vlaams Belang) ondervroegen de minister hierover omdat ze niet pikken dat in de Vlaamse rand een Franstalige regionale zender te zien zou zijn.  

Bourgeois antwoordde dat hij de beslissing van de VRM betreurt, omdat ze 'ingaat tegen de inspanningen voor het Vlaams karakter van de rand en omdat Télé Bruxelles daarmee meer rechten zou krijgen dan de Vlaamse regionale zenders'. 

De minister belde met de Belgacom-top, en die gaven toe. Ook Telenet zal Télé Bruxelles niet op de kabel aanbieden. 

Bron: De Standaard

 

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers