Geen Télé Bruxelles in Vlaanderen

woensdag 10 mei 2006

De Franstalige regionale zender Télé Bruxelles zal niet aangeboden worden via de digitale kabbel van Belgacom of Telenet. Belgacom had van de onafhankelijke Vlaamse Regulator voor de Media toestemming gekregen, maar ziet af van de plannen.

V


laams Mediaminister Geert Bourgeois (NV-A) zei dit in het Vlaams Parlement. Eric Van Rompuy (CD&V), Mark Demesmaeker (N-VA) en Joris Van Hauthem (Vlaams Belang) ondervroegen de minister hierover omdat ze niet pikken dat in de Vlaamse rand een Franstalige regionale zender te zien zou zijn.  

Bourgeois antwoordde dat hij de beslissing van de VRM betreurt, omdat ze 'ingaat tegen de inspanningen voor het Vlaams karakter van de rand en omdat Télé Bruxelles daarmee meer rechten zou krijgen dan de Vlaamse regionale zenders'. 

De minister belde met de Belgacom-top, en die gaven toe. Ook Telenet zal Télé Bruxelles niet op de kabel aanbieden. 

Bron: De Standaard

 

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

We leven in een wereld waarin uiterlijk alles is, als je er anders uitziet heb je het zwaar. We volgen drie knappe jonge vrouwen met een verminking in het gezicht. Ze vertellen emotionele verhalen over hun strijd tegen de vooroordelen van anderen.

'Straffe Verhalen', om 22.30 uur op VIJF.

Dossiers