'Fata Morgana': Wingene-Zwevezele is een 4-sterren gemeente

zondag 3 augustus 2008

Geena Lisa en Stef brachten deze week een bezoek aan de gemeente Wingene. Zanger Brahim was de uitdager van dienst. Alle uitdagingen draaiden rond het thema 'Moeder Aarde'. Wingene kon de vier van de vijf felbegeerde sterren allemaal verzilveren.

Brah

im daagde de inwoners van Wingene uit met de volgende opdrachten:
1. Zorg voor 200 bosnimfen en aardmannetjes in een betoverende choreografie.
2. Bouw een vulkaan van 6 meter hoog die tijdens de finale op spectaculaire wijze losbarst.
3. Maak met het publiek de grootste levende afbeelding ooit, waarop je van hoog in de lucht de aarde ziet.
4. Zamel 20.000 gsm's in voor recyclage.
5. Zwem een afstand die gelijk is aan de doorsnede van de aarde!

De inwoners hebben een hele week het uiterste van zichzelf gegeven om die vijf sterren binnen te halen. De eerste ster was binnen toen het aanwezige publiek een afbeelding van de aarde uitbeeldde. De tweede ster was een feit toen er maar liefst 22 077 gerecycleerde gsm's verzameld waren. Het was wel even spannend toen bleek dat er maar liefst 5000 gsm's werden afgekeurd door de deurwaarder. Om de derde ster binnen te halen moesten er 200 bosnimfen en aardmannetjes ten tonele verschijnen. In totaal kwamen er 315 bosnimfen en aardmannetjes opdraven, de derde ster was binnen. Bij de vierde ster werd het heel spannend. Om deze ster binnen te halen, moest er meer dan 12 700 km gezwommen worden. Ondanks inspanningen van waterliefhebbers over heel Vlaanderen, werd de vierde ster niet binnen gehaald. De vierde en laatste ster werd op een heel spectaculaire manier binnen gehaald. Er was een vulkaan van maar liefst 8 meter hoog. De vulkaan werd volledig in cement gemaakt en er werd ook lava gespuwd.

Wingene-Zwevezele is een vier-sterren gemeente en mag daar zeer trots op zijn.

DOSSIER: Fata Morgana 2008 (En)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers