'Fata Morgana': 5 sterren voor Turnhout

zondag 15 juni 2008

We zitten nog maar aan de tweede aflevering van het nieuwe, en tevens laatste, 'Fata Morgana'-seizoen en Turnhout haalt al vijf sterren binnen. Mediapersoonlijkheid Ann Van Elsen daagde zondagavond de Turnhoutse bevolking uit om hun stad te betoveren, mét succes…

A


nn Van Elsen dagdroomde als kind al over sprookjesparadijzen. Aan Turnhout de taak om haar feeërieke dromen werkelijkheid te maken. Vijf schijnbaar onmogelijke klussen werden uitgedeeld, die de hoofdstad van de Kempen moeiteloos wist te klaren.
 
De eerste ster vroeg om 100 Indische waterlelies die dansen op het water. De vijver van het Stadspark was hier de uitgelezen locatie voor. Sleutelfiguren Peter en Emelie bouwden tien grote lelies, met daarin nog eens elk tien elfenkindjes. Het geheel werd Efteling-gewijs omkaderd met een heks, een Kapitein Zeppos-deuntje en zelfs een vertellende koningin Fabiola-lookalike. Eerste ster binnen.
 
Vervolgens moest sleutelfiguur Sophie 100 rattenvangers van Hamelen bijeen sprokkelen, die 300 ratjes konden begeleiden op de blokfluit. De gerechtsdeurwaarder telde maar liefst 103 sjofel uitgedoste rattenvangers en 363 ratten.
 
Ten derde werd van het stadspark een heus sprookjesbos gemaakt met meer dan 20 sprookjestaferelen. Van Sneeuwwitje, over Doornroosje tot Peter Pan. Allemaal passeerden ze hevig acterend de revue. En Ann Van Elsen zag dat het goed was.
 
Daarnaast zorgden de Italiaanse Liana en bakker Herman nog voor respectievelijk een magisch sprookjesboek met 10 Turnhoutse sprookjes, en een vrolijk versierd koekenmannetje voor gans het publiek. Presentatoren Geena Lisa en Steph Goossens lazen en smulden mee dat het een lieve lust was. Geen twijfel mogelijk, dit was sterrenvoer.
 
Een mooi optelsommetje maakt van Turnhout dus een welverdiende vijfsterrenstad!

DOSSIER: Fata Morgana 2008 (Eén)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Balthazar wordt opgeroepen naar de plaats van een zwaar verkeersongeluk, waarbij verscheidene slachtoffers vielen. Hij ontdekt dat een van hen, een jonge vrouw getooid in een prinsessenkleed, al dood was voor het ongeval. Wanneer Balthazar en Hélène vermoeden dat er nog een andere vrouw bij haar in de wagen zat en dat zij waarschijnlijk in groot gevaar verkeert, starten ze een race tegen de tijd om haar terug te vinden voor het te laat is.

'Balthazar', om 23.45 uur op Eén.

Dossiers