'Fata Morgana: 5 sterren voor Borgloon

zondag 8 juli 2007

Roeselare verdiende vorige week 4 sterren, deze week kreeg de Limburgse gemeente Borgloon de kans om het minstens even goed te doen. De meidengroep K3 daagde de inwoners uit en ze gaven allemaal het beste van zichzelf om iedereen verliefd te laten worden.

K3 g

af vijf opdrachten aan de inwoners van Borgloon en het was helemaal niet gemakkelijk om ze allemaal te verwezenlijken. Eerst en vooral moest er gezorgd worden voor het grootste levende hart ooit met minstens 3.000 mensen gekleed in het rood. Het hele publiek moest ook een kusjesdans doen met een live orkest, 1.000 cupido's moesten verzameld worden, de balkonscène van Romeo en Juliet moest nagespeeld worden met minstens 500 koppels en tot slot moesten er minstens 10.000 originele liefdesbrieven vanuit Borgloon vertrekken.

3.000 mensen verzamelen om een hart na te bootsen is niet gemakkelijk, toch daagden er in totaal 3.300 mensen op. De eerste ster voor Borgloon was binnen. Om een tweede ster te kunnen verdienen moest Borgloon de kusjesdans dansen. Vele mensen waren bereid om eraan mee te doen en er werd heel veel gezoend. De tweede ster was ook een feit. K3 deelde een derde ster uit toen 1.000 cupido's met pijl en boog naar het podium fladderden. De balkonscène van Romeo en Juliet naspelen was ongetwijfeld de moeilijkste en zwaarste opdracht. In totaal daagden er 512 Juliets op en 501 Romeo's. Ook de vierde ster werd hierdoor binnengehaald. De vijfde ster werd verzameld toen er niet minder dan 20.000 liefdesbrieven vanuit Borgloon vertrokken.

Volgende week is het de beurt aan Herentals om te bewijzen dat ze een 5-sterregemeente zijn. Roel Vanderstukken wil van Herentals Las Vegas in het klein maken.

DOSSIER: Fata Morgana 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chaussée d'Amour' (foto: © TELENET/Vier 2018)

Ludo en Sam ontdekken nieuwe aanwijzingen over wie er twintig jaar geleden betrokken was bij de moord op Allaire. Sylvia en Jérôme kunnen het steeds beter met elkaar vinden en plannen een etentje. Willy doet ondertussen zaken met een Albanese pooier.

'Chaussée d'Amour', om 22.40 uur op VIER.

Dossiers