'Fata Morgana': 4 sterren voor Mechelen

zondag 2 september 2007

Voor de allerlaatste keer deze zomer sloeg 'Fata Morgana' zijn tenten op in een Vlaamse stad of dorp. In totaal kwamen er twaalf steden of gemeenten aan bod. Mechelen mocht, onder het goedkeurend oog van tv-kok Jeroen de Pauw, het seizoen afsluiten en dat deden ze in stijl. Mechelen haalde de vier laatste sterren van dit seizoen binnen.

Een

hele zomer lang trokken Geena Lisa en Stef in Vlaanderen van Oost naar West en van Noord naar Zuid. Telkens zochten ze vijf sleutelfiguren die hun stad of gemeente die vijf sterren wilden bezorgen. Er vloeiden al eens traantjes, van geluk of van ontgoocheling, maar iedereen genoot van die ene week die volledig in het teken van 'Fata Morgana' stond.

Als Mechelen de zomer in stijl wilde afsluiten, moesten ze wel eerst de vijf opdrachten tot een goed einde brengen. Mechelen moest zorgen voor een gigantisch buffet met minstens 300 streekgerechten, een uniek feestlied dat met 15.000 mensen gezongen én uitgebeeld werd, een terugblik op de zomer van Fata Morgana, compleet met de hulp van mensen uit de vorige locaties. Er moesten ook 500 buitenlandse toeristen van tenminste 10 verschillende nationaliteiten aanwezig zijn en tot slot moest er een soort Mini-Vlaanderen gebouwd worden.

Het werd een helse week voor de sleutelfiguren want er moest enorm veel georganiseerd worden. Toch werd de eerste ster vlot binnengehaald. Verschillende sleutelfiguren uit de vorige afleveringen zakten af naar Mechelen om nog eens te laten zien wat hun thema was, sfeer verzekerd. Om de tweede ster binnen te halen moesten er 500 buitenlandse toeristen naar Mechelen gehaald worden. Vrijdagavond werden de toeristen verwelkomd in Mechelen en zaterdagochtend trokken ze al meteen naar Technopolis. Jammer genoeg telde de deurwaarder maar 216 toeristen waardoor die tweede ster net niet binnen was. Wie op vijf minuten tijd van aan de kust via Gent, Antwerpen, Mechelen en Brussel tot in Limburg wilde stappen, moest in Mini-Vlaanderen zijn. Allerlei monumenten uit de vijf Vlaamse provincies werden in het miniatuur nagebouwd, goed voor de tweede ster! Mechelen heeft sinds dit weekend ook een eigen feestlied. Nadat bleek dat er meer dan 15.000 mensen het lied hadden meegezongen, was ook de derde ster een feit. Om de feestelijkheden af te sluiten was er nog een gigantisch buffet met maar liefst 307 streekgerechten. Opdracht geslaagd, Mechelen sloot met vier sterren het vierde seizoen van 'Fata Morgana' af.

DOSSIER: Fata Morgana 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chaussée d'Amour' (foto: © TELENET/Vier 2018)

Ludo en Sam ontdekken nieuwe aanwijzingen over wie er twintig jaar geleden betrokken was bij de moord op Allaire. Sylvia en Jérôme kunnen het steeds beter met elkaar vinden en plannen een etentje. Willy doet ondertussen zaken met een Albanese pooier.

'Chaussée d'Amour', om 22.40 uur op VIER.

Dossiers