Eigenaar VT4 en VIJFtv wil Radio Donna

dinsdag 25 april 2006

SBS Belgium wil een eigen radiostation maar daar is voorlopig geen ruimte voor op de FM-band. De mediagroep rond VT4 en VIJFtv herhaalde daarom nogmaals zijn bod om Radio Donna over te kopen.

S


BS Belgium heeft nu twee nota's overhandigd aan minister van Media Geert Bourgeois. Daarin staat dat Radio Donna zowel qua financiering als publieksbereik niet binnen de openbare omroep past.

Het is de bedoeling van SBS Belgium om een discussie te starten over de noodzaak van Radio Donna bij de VRT. 

Naast televisieprogramma's wil SBS nu ook landelijke radio maken. SBS Belgium maar ook de afdeling in Nederland zijn goed draaiende mediabedrijven. Om een radiozender te kunnen maken is er natuurlijk plaats nodig, en die is er (nog) niet. Met het herhalen van hun aanbod maakt SBS nog maar eens duidelijk dat het zijn zinnen heeft gezet op Donna.  

Bron: VRTnieuws

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers