Disney Channel verovert Vlaanderen

zondag 1 november 2009

De strijd om de Vlaamse kinderen is sinds dit weekend weer iets groter. Nadat Ketnet jarenlang de onbetwiste marktleider is, voelt de kinderzender van de VRT de hete adem van de nieuwkomers. Na de lancering van VtmKzoom wordt nu ook sinds dit weekend 's werelds grootste kids tv-merk,Disney Channel losgelaten op Vlaanderen.

Disney Channel richt zich op twee verschillende leeftijdsgroepen, namelijk kinderen van 2 tot 5 jaar en kinderen van 6 tot 14 jaar en hun families. Naast hitseries als 'JONAS' en  'Wizards of Waverly Place' is er iedere vrijdagavond een originele Disney film te zien. Tijdens het lanceringsweekend op 1 november worden de klassieke Disney films 'Sleeping Beauty' en 'Peter Pans Return to Neverland' uitgezonden.


Naast de succesvolle live-action series zal ook de animatieserie 'Phineas en Ferb' worden uitgezonden. Disney Channel kent ook een apart blok voor de allerkleinsten, 'Playhouse Disney'. In dit speciale blok worden leuke en tegelijkertijd leerzame programma’s uitgezonden als 'Mickey Mouse Clubhouse' en de grappige 'Handy Manny'.

Disney Channel is onderdeel van The Walt Disney Company en is uitgegroeid tot één van de grootste kindertelevisiezenders van de wereld. In 167 landen en in 32 talen bereikt de populaire zender ruim 230 miljoen kinderen met een mix van animatie, komedies en Disney-films. Over de hele wereld zijn de Disney Channel series populair. Ze spelen een belangrijke rol om het Disney merk bij nieuwe doelgroepen in de verschillende markten te introduceren.

Disney Channel is in Vlaanderen bij zowel Telenet als Belgacom TV te ontvangen, telkens opgenomen in het digitale basispakket.

Bron: persberichten Telent-Belgacom
http://www.disneychannel.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers