Welke Vlaamse zender maakt realityshow 'The Phone'?

maandag 16 april 2007

'Als een film met echte mensen', zo beschrijft de Nederlandse producent en tv-presentator Beau van Erven Dorens zijn nieuwe wereldwijde televisiehit 'The Phone'. Afgelopen weekend stonden de grote zenders in de rij om de format te kopen. Grote vraag is natuurlijk wie dit nieuwe realityprogramma in Vlaanderen op het scherm brengt...

In het spannende 'The Phone' strijden twee kandidaten in een stad om een enorm geldbedrag. Van Erven Dorens beschrijft het spel als 'een film met echte mensen'. In de eerste aflevering vindt een meisje in het Amsterdams station een telefoon. Als ze opneemt hoort ze: 'Wil je 35.000 euro winnen, druk dan op 1'. Vanaf dan begint het spel, drie uur lang krijgt ze opdrachten die bij succes leiden tot de hoofdprijs. Overal in de stad hangen camera's en vanuit de lucht wordt de kandidaat permanent gevolgd met een helikopter.

Zenders uit de hele wereld stonden afgelopen weekend te drummen in het Zuid-Franse Cannes waar deze week de grote tv-beurs MIP georganiseerd wordt. 'Elk uur komt er een land bij, ze vechten er om.', aldus van Erven Dorens. De verkoop loopt als een trein en gezien de enorm belangstelling is het bijna zeker dat het spel binnenkort over de hele wereld te zien is. Zijn productiehuis Park Lane sloot meteen ook een contract met producent Freemantle, bekend van tv-hits als 'Idols' en 'The Apprentice'.

Park Lane verwacht dan ook snel een overeenkomst met een groot Amerikaans netwerk. Wie in Vlaanderen 'The Phone' zal uitzenden, is voorlopig nog niet bekend. In Nederland brengt de AVRO vanaf 6 juli een eerste seizoen. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Bron: AD 

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER - © SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers