Weer bijzondere gasten in 'Kunststof Radio' vanaf 12 maart

zondag 11 maart 2018

Al in zijn politieke carrière was Jan Terlouw begaan met het milieu en in 2016 hield hij zijn befaamde pleidooi 'het touwtje uit de brievenbus' in 'De Wereld Draait Door' over het hedendaagse wantrouwen en de klimaatcrisis.

Dit jaar schreef hij voor de Boekenweek het essay ‘Natuurlijk’. Opnieuw een pleidooi voor duurzaamheid en een ode aan de natuur. 

Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 13 maart: Sam Dillemans, beeldend kunstenaar
Sam Dillemans heeft een groots oeuvre met portretten van de groten der aarde, landschapsschilderijen en een reeks schilderijen van boksers. Een nieuw thema is de Eerste Wereldoorlog. In overwegend witte en zwarte olieverf zet hij aangrijpende oorlogstaferelen neer waarin menselijk leed trefzeker wordt gevat in beelden van ongetemde schoonheid. Dillemans toont dit nieuwe werk niet alleen in zijn eigen expositieruimte in Antwerpen, maar ook in het boek ‘Goodbye to all that – Paintings of the Great War’.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 14 maart: Saskia Diesing, filmregisseur en scenarioschrijver
Vanaf 15 maart is de nieuwe film ‘Dorst’ te zien in de Nederlandse bioscopen van regisseur Saskia Diesing. Haar eerste speelfilm ‘Nena’ ging in première op het Nederlands Film Festival 2014 en werd meteen beloond met een Gouden Kalf voor Beste Regie. ‘Dorst’ (naar de gelijknamige roman van Esther Gerritsen) gaat over een dochter die bij haar zieke moeder intrekt. Een zwart komisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en hunkering naar verbondenheid.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 15 maart: Diederik van Vleuten, cabaretier en musicus
Van 2010 tot 2012 reisde Diederik van Vleuten rond met zijn eerste solotheaterprogramma ‘Daar Werd Wat Groots Verricht’, waarmee hij de Prijs van de Kritiek won. Hij schreef het stuk naar aanleiding van de memoires van zijn oudoom Jan over de Tweede Wereldoorlog in Indië. Nu komt ‘Daar Werd Wat Groots Verricht – Het Boek’, waarin hij aan de hand van fotomateriaal de lotgevallen van zijn familie plaatst tegen de achtergrond van de grote geschiedenis van Nederland en de ondergang van dit koloniale imperium in Zuidoost-Azië.

Presentatie: Petra Possel

'Kunststof Radio', maandag 12 maart t/m donderdag 15 maart tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Professor T.' (foto: Eén - © VRT 2018)

Nieuwe bewijsstukken zorgen ervoor dat de cold case van de zelfmoord van de vader van professor T. wordt heropend. De speurders van de FGP Antwerpen twijfelen er nu openlijk aan of het wel om zelfmoord gaat. Professor T. beseft langzaam dat hij al heel zijn leven herinneringen aan die bewuste dag heeft verdrongen. Samen met psychiater Helena Gijselbrecht zal hij proberen in zijn onderbewustzijn te gaan graven om de waarheid te ontdekken. En die waarheid zou wel eens verbijsterend kunnen zijn.

Het slot van 'Professor T.', om 21.40 uur op Eén.

Dossiers