Staf ontvangt zijn juf uit het derde leerjaar in 'Rijker dan je Denkt?'

maandag 3 december 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

'Rijker dan je Denkt?' is dinsdag 4 december te gast in de hoofdbibliotheek van Genk. Het ultramoderne kubusvormige gebouw heeft een oppervlakte van ruim 6000 m en is daarmee n van de grootste bibliotheken van ons land.

Plaats genoeg dus voor een nieuwe schattingsdag.


In de lange rij van bezoekers spot Staf Coppens een bekend gezicht: zijn juffrouw van het derde leerjaar. Zij zwaait triomfantelijk met een klasfoto van Staf, die toen nog een weelderige bos haar had. Maar de echte reden van haar bezoek draait om een flater die ze ooit beging op een veiling. Tijdens de veilig stak ze haar hand per ongeluk in de lucht en kocht ze zo ongewild een Middeleeuws bord voor 2000 Belgische frank, zo'n 50 euro. Na 40 jaar haalt ze het eindelijk nog eens uit de kast omdat ze wil weten of het bord wel degelijk Middeleeuws is. 'Misschien is die foto van mij uiteindelijk wel meer waard', lacht Staf. De expert moet duidelijkheid scheppen: is de oude klasfoto van Staf of het bord het meest waardevol?

Een man komt naar de schattingsdag in Genk met een groene steen. Naar de oorsprong van het object wordt naarstig gegokt: versteende lucht, gestolde lava... of volgens Staf: kaas die te lang in de koelkast heeft gelegen. De man vond het eigenaardige voorwerp bij het opruimen van zijn tuin, maar zijn kinderen zijn de steen liever kwijt dan rijk. Zijn de 'groene broebels' van papa iets waard?

Ook in de aflevering maakt Tiany Kiriloffs modehart een sprongetje bij het zien van een uitgebreide Chanel-garderobe met enkele iconische stukken en schat Karl Marcelis, expert schilderkunst, een damesportret van de Duitse Rudolph Levi. De stillevens van deze schilder gaan rond de €24.000. Hoeveel is dit portret waard?

'Rijker dan je Denkt?', dinsdag 4 december om 20.35 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers