Staf en Mathias knutselen luchtballon van achtergelaten festivaltentjes

woensdag 19 september 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

'Er is nog nooit iemand niet geland, de vraag is alleen hoe.' De droom om te vliegen blijft bij Staf en Mathias altijd bovenaan hun bucketlist staan.

Het is hen al een paar keer gelukt om van de grond te gaan, maar erg hoog hebben ze met hun zelfgebouwde tuigen nooit gevlogen. Daar komt nu verandering in. Althans, dat is het plan nu donderdag in 'Het Lichaam van Coppens'.

Maar hoe bouw je nu zelf zo’n luchtballon? De zoektocht naar het juiste materiaal leverde alvast erg onverwachte en spectaculaire mislukkingen op. De broers bouwden eerst twee ballonnen van gerecycleerd aluminium, een materiaal dat erg sterk is en tegen grote hitte kan. Hoe warmer de lucht, hoe meer stijgkracht, zo blijkt.

Maar voor hun 'pièce de résistance'  moesten de jongens op zoek naar een lichter materiaal. De keuze viel op versleten tentjes. Staf en Mathias schuimden alle zomerfestivals af en namen op de campings tentjes die festivalgangers achterlieten. De meer dan 100 tenten die ze zo verzamelden, werden eerst verknipt door een heel team vrijwilligers en vervolgens vakkundig aan elkaar genaaid tot een zo groot mogelijke ballon waar ze beide tot boven de wolken mee willen.

Ballonvaarder Kris geeft hen een spoedcursus ballonvaren en wijst hen op de gevaren ervan. De grootste vrees is dat de ballon te warm wordt en gaat branden of scheuren. De ballon lijkt of ze erin slaagden samen naar hogere oorden te zweven en weer veilig neer te komen, dat zie je in de derde aflevering van 'Het Lichaam van Coppens'.

'Fucking hell man, ik heb dit nog nooit meegemaakt. Ik sta te trillen op mijn benen!', dixit Staf.

'Het Lichaam van Coppens', donderdag 20 september om 20.35 uur bij VTM.TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers