Maandag op EXQI Plus: 'Dragone', 'Flying Tigers' en film

zondag 28 februari 2010

De maandag van EXQI Plus belooft heel wat nieuws. Het is de start van 'Dragone', de docusoap over de repetities en trainingen voor de grote watershow van Franco Dragone. Daarnaast is er ook de première van 'Flying Tigers' en staat er iedere maandagavond een film op het programma. TV-Visie laat jullie alvast even kennismaken.

'Dragone'
In de loop van 2007 en 2008 gaat Franco Dragone over de hele wereld op zoek naar atleten en gymnasten met wie hij een unieke watershow zou kunnen creëren. De show is bestemd voor het City of Dreams-theater in Macao, het Las Vegas van China.
Omdat het theater in Macao nog in aanbouw is, moet er een locatie gevonden worden voor de repetities en trainingen. Franco Dragone’s oog valt op de mediasite van het Eurocam Media Center en geeft de opdracht om in Lint een waterstudio op maat te bouwen.

Op 9 januari 2009 is de studio klaar en op 10 januari 2009 komt het team van 80 atleten en hun crew, die uit alle werelddelen komen, in Lint aan.


Op die dag begint ook het verhaal achter de schermen van de show. De kijker maakt het lief en leed mee van een aantal artiesten zoals o.a. de Poolse gymnaste Klaudyna, de Braziliaanse hoogteduiker Sandro, de Tanzaniaanse clown Wabo, de Chinese atleet Xu Tao, de gedreven Engelsman Kirk, enz.

Iedere dag worden de atleten tijdens de creatie van de show geconfronteerd met nieuwe uitdagingen, problemen en gevaren. De kijker leert ze één voor één beter kennen als persoon en beleeft tegelijkertijd hoe het is om lang zonder familie en vrienden te leven, in een vreemd land, met een andere cultuur en een moeilijke taal.

'Dragone' neemt je op een fascinerende manier mee in de showwereld en laat je kijken in de harten van de artiesten en de makers.

'Dragone', vanaf 1 maart, iedere maandag, dinsdag en woensdag om 20.00 uur op EXQI Plus. Een compilatie volgt op zondag. Een voorsmaakje krijg je in deze trailer.


'Flying Tigers'
Ieder jaar ontmoeten de beste gevechtspiloten uit 25 landen elkaar in één van de landen: de reünie van de Tiger Squads'. In 2009 is dat in Kleine Brogel. 80 straaljagers en 800 bemanningsleden komen er bij elkaar. Gedurende verschillende dagen in september tonen ze hun beste vliegkunsten en dagen ze elkaar uit en tasten ze de grenzen van het onmogelijke af. EXQI Plus krijgt de kans om  mee te vliegen in deze wereld die we kennen van Tom Cruise in Top Gun. We brengen iedere week het verhaal van mannen die actiegerichtheid combineren met een ongekende dosis precisie en concentratievermogen. We zien ook het leven op de kazerne, luisteren mee naar de verhalen en we drinken mee een glas in de officiers mess.

'Flying Tigers', vanaf 1 maart, iedere maandag om 20.15 uur op EXQI Plus.
Bekijk hier de trailer van 'Flying Tigers'.

Maandag = Filmdag!: 'La Meglio Gioventù'
'La Meglio Gioventù' is een familiekroniek tegen de achtergrond van de recente Italiaanse geschiedenis. De belangrijkste personages zijn de twee broers Matteo en Nicola Carat. EXQI Plus zendt dit prachtig epos uit in vier delen (1, 8, 15 en 22 maart).

'La Meglio Gioventù' deel 1, maandag 1 maart om 20.30 uur op EXQI Plus. 


Lees ook:
Kijkcijfers: 20.000 mensen zien start van Exqi Plus
EXQI Plus zendt verkeerde voetbalwedstrijd uit!
Start EXQI Plus: een blik achter de schermen (foto's!)

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Nadat ze haar job is kwijtgeraakt, neemt de alleenstaande moeder Nicky een baantje aan bij een warenhuis om wat geld bij te verdienen. Door de tussenkomst van een mysterieuze vreemdeling moet ze plots voor kerstman gaan spelen. Ze heeft aanvankelijk veel schrik om te worden ontmaskerd, maar al snel blijkt de rol van goedheilig man haar wonderwel te liggen.

'Christmas at Cartwright's', film uit 2014 met oa. Alicia Witt en Gabriel Hogan, om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers