Faroek vraagt weer live tips om misdrijven op te lossen

maandag 18 maart 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

Dinsdag 19 maart gaat VTM gerechtsspecialist Faroek Özgünes opnieuw live op zoek naar tips van kijkers in een nieuw seizoen van 'Faroek Live'. Vijf weken lang zal hij tijdens een rechtstreekse uitzending vanuit de studio in Vilvoorde een beroep doen op kijkers om misdrijven te helpen oplossen.

Faroek Özgünes: 'Een programma als 'Faroek Live' creëert een hoge betrokkenheid bij de kijkers. Zij helpen mee om misdrijven op te lossen. Vorig jaar haalden we een ophelderingspercentage van 42 procent. Onze hulp komt dus echt van pas.'


Naast Faroek geeft ook Sarah Frederickx van de Federale Politie in studio meer uitleg bij de gepleegde feiten. Faroek en Sarah gaan uitvoerig in op beschrijvingen van daders en roepen getuigen opgeroepen om zich te melden.

Sarah Frederickx – Federale Politie: 'Het opsporingsprogramma 'Faroek Live' geeft ons de kans om bijna letterlijk de woonkamer binnen te stappen met een dossier. We kunnen mensen op die manier een aantal heel gerichte vragen stellen, waardoor we alle puzzelstukjes, hoe groot of hoe klein ook, snel en discreet tot bij onze speurders kunnen brengen.'

In aflevering 1 komen reportages aan bod waarbij de Federale Politie hoopt op tips van kijkers, zoals een zware oplichting in Herentals, een home invasion in Rekkem, en de aanranding van een studente in Leuven. In veel van  de reportages zijn bewakingsbeelden te zien van verdachten en komen slachtoffers aan het woord.

Sarah Frederickx – Federale Politie: 'Vaak beseffen mensen niet dat zij net dat ene deeltje informatie hebben dat ons kan leiden tot een doorbraak in het dossier. Als je weet dat meer dan 40 procent van de zaken die we in het programma behandelen worden opgelost, dan mag niemand er nog aan twijfelen dat hij of zij kan helpen om soms zeer zware misdrijven op te helderen.'

Kijkers kunnen contact opnemen met de speurders via het gekende gratis telefoonnummer van de politie 0800/30 300 of via mail (opsporingen@police.belgium.be).

Op het einde van de uitzending is er een rechtstreekse verbinding met het permanentiecentrum waar de politie een stand van zaken geeft over de tips die in de loop van het programma zijn binnengekomen. De opsporingsreportages zijn ook online te bekijken op de website van de Federale Politie (https://www.politie.be/5998/nl/opsporingen) of op de website van het programma (https://vtm.be/faroek).

Op zondagmiddag na het  VTM NIEUWS van 13.00 uur is er een heruitzending van 'Faroek Live'.

 

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers