Volgende week bij VTM

vrijdag 11 januari 2019

VTM brengt op 12 januari de tv-première van 'Miss Peregrine's Home for Peculiar Children', van de hand van Tim Burton, de man die ook het scenario schreef voor onder andere 'Alice In Wonderland', 'Charlie and the Chocolate Factory' en 'Batman'.

In de fantasyfilm met in de hoofdrollen Eva Green, Samuel L. Jackson en Judi Dench, verdwijnt de grootvader van Jake plotseling van de aardbodem maar laat aanwijzingen achter over een mysterie dat deze wereld en tijd overstijgt. Zo ontdekt Jake een magische plek: Mevrouw Peregrines weeshuis voor bijzonder kinderen.

Op maandag 14 januari brengt Jens Dendoncker in 'Hoe Zal Ik het Zeggen?' op een originele manier boodschappen. Dit keer onder andere aan Sven De Ridder.

Dinsdag 15 januari is er 'Rijker dan Je Denkt'. Staf Coppens en zijn team van experten strijken neer in het Hof van Busleyden, een oud stadspaleis in Mechelen. In het stadspaleis slaat het museum bruggen tussen heden en verleden. Het museum staat alvast vol met waardevolle rekwisieten, maar zitten er bij de schatting ook zo’n waardevolle voorwerpen bij?

In de tweede aflevering van 'De Luizenmoeder' op 16 januari is er drama op de drop-off zone van De Akker. Hannah dacht dat Fleur bij Rita ging spelen, Kenneth zegt dat zijn dochter bij hen op visite kwam. Beiden hebben echter plannen, maar iemand zal het onderspit moeten delven. Directeur Erik neemt ex-militair Ronald, die lijdt aan posttraumatisch stresssyndroom, aan als nieuwe conciërge. Het is zogezegd zijn missie om Ronald te helpen, maar eigenlijk is het hem om de subsidies te doen die hij hiervoor krijgt. Juf Els is het kotsbeu dat de ouders hun kind afleiden door naar hen te zwaaien terwijl ze al in de klas zitten. Ze schaft de zwaaizone af.

De 65ste editie van De Gouden Schoen wordt uitgezonden op 16 januari. Kleurt De Gouden Schoen voor de derde keer op rij blauw-zwart, na José Izquierdo en Ruud Vormer? En wie volgt Janice Cayman op als beste Belgische voetbalster?

In 'Groeten Uit' op donderdag 17 januari keert Eddy Planckaert samen met zijn vrouw Christa terug naar 1970, het jaar dat hij 12 was. Ook dochter Stephanie gaat mee op de trip in de tijd. Tien jaar na het einde van de reeks 'De Planckaerts' is de warmste familie van het land opnieuw op het scherm voor een unieke reünie.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' (foto: Canvas - © VRT/Deklat Binnen 2019)

Exact 50 jaar geleden won Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk. Om dat te vieren, wijdt 'De Kleedkamer' twee afleveringen aan La Grande Boucle. Ruben trekt naar wielerbaan La Cipale, in het bos van Vincennes. Met José De Cauwer, Johan Bruyneel, Dirk Demol en Rudy Pevenage buigt Ruben zich over de vraag wat het betekent om de Ronde van Frankrijk te winnen als ploegleider en hoe ver men moet gaan om die overwinning in de wacht te slepen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers