TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:15 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
08:00 Vroege Vogels
Het Aamsveen en Witte Veen zijn overblijfselen van een groot hoogveenmoeras. Overdag warmt de levendbarende hagedis zich op in de zon. En in het holst van de nacht lichten neongroene glimwormen op.
«
»
08:45 Kassa
Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit.
«
»
09:40 Droomdorp
De bewoners maken de balans op van het eerste jaar en dan blijkt dat de droom niet voor iedereen is uitgekomen.
«
»
10:30 Podium Klassiek
Met Ronald Brautigam, het Nederlands Kamerorkest, Hadewych van Gent, Sven Figee, Emma van der Schalie en Jazz-Deco.
«
»
11:40 Brieven aan de achterblijvers
Narsingh Balwantsingh gaat op zoek naar de overblijfselen van de tijd van contractarbeiders. De serie biedt een glimp van de verbondenheid met het land van herkomst en de rijke mix van cultuurhistorie.
«
»
12:10 De Sociëteit
Inclusieve talkshow waarin de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen. Het programma voert het gesprek van de week, maar met een open insteek.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:15 2 voor 12
Kennisquiz waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.
«
»
13:55 Meldpunt
Elles de Bruin behandelt kleine en grote consumentenzaken en duikt in verschillende onderwerpen, zoals oplichting en gesteggel bij digitalisering. Al jaren houdt Meldpunt vinger aan de pols bij de (ouderen)zorg: altijd kritisch, maar ook opbouwend.
«
»
14:20 MAX Maakt Mogelijk Helpt
In Moldavië kunnen veel ouderen een staaroperatie niet betalen, waardoor ze blind dreigen te raken. Stichting MAX Maakt Mogelijk financiert een project waardoor veel ouderen toch geholpen worden.
«
»
14:35 De Grooten Tour van de Gebroeders De Witt
Hoe reisden de vrij streng gereformeerde Hollandse gebroeders De Witt in de 17e eeuw in een overwegend katholiek land? Waren ze in Frankrijk in gevaar? Huub Stapel reist van Angers naar Bordeaux.
«
»
15:30 Fryslân Dok
In de pluktuinen van Stichting Sociaal Vitaal komen mensen met een uitkering samen om groenten te oogsten. Ze raken uit hun isolement en leren gezond en bewust te koken.
«
»
16:05 Kloostergasten
Tv-boswachter Tim Hogenbosch verruilt zijn hectische bestaan voor de stilte van het kloosterleven. Hoe bevalt drie dagen rust en gebed in de Sint Adelbertabdij in Egmond de vader van jonge kinderen?
«
»
16:30 De verwondering
Zodra Carel Kraayenhof een bandoneon in zijn handen hield, wist hij dat hij zijn leven lang dit instrument wilde bespelen. Met zijn klanken ontlokte hij koningin Máxima een traan tijdens haar huwelijk.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Petrus in het land
Elke zaterdag opent een Protestantse kerk haar deuren voor ons. We maken kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland. We ontmoeten inspirerende voorgangers en ontdekken de verhalen van bijzondere kerkgebouwen.
«
»
17:30 De Verandering
Christa Tomassen wil graag moeder worden, maar vanwege een ernstige leverziekte zal dit waarschijnlijk nooit gebeuren. Dan overlijdt haar man. Zal Christa ooit nog liefde vinden en moeder worden?
«
»
17:50 Nederland Zingt
Nederland Zingt is een programma met koor- en samenzang van geestelijke liederen uit verschillende kerken in Nederland. Bevat een mix van muziek, samenzang, persoonlijke geloofsverhalen en een Bijbelse overdenking.
«
»
18:15 EO Metterdaad
EO Metterdaad geeft stem en steun aan mensen wereldwijd die leven in onrecht, nood en armoede.
«
»
18:25 Ik mis je
Programma waarin er met mensen op begraafplaatsen wordt gepraat over het verlies. Niet alleen is er aandacht voor de overledenen, maar ook wordt gepraat over hoe je met verlies om kan gaan.
«
»
18:45 Zin in morgen
Magazine boordevol inspiratie, beleving en levenslust, waarin bezielde mensen hun levensvisie delen. Wat is belangrijk in je leven en hoe geef je dat vorm? We mogen binnenkijken op een 'heilige plek' van en met creatieve denkers.
«
»
19:15 Kassa
Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit.
«
»
20:05 Blauw Bloed
Programma waarin de koning en leden van het koninklijk huis van dichtbij gevolgd worden. Aan bod komen vorstenhuizen, staatsbezoeken en het laatste koninklijke nieuws.
«
»
20:40 Hollandse Meesters Herzien
Het werk Gezicht op de Dam van Johannes Lingelbach lijkt wel een snapshot. Maar zou je dit beeld werkelijk hebben gezien als je in 1656 rond het middaguur de Dam opliep?
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:10 Ondergrondse Sporen
Geweld beheerst het leven in arme zwarte wijken. Martijn en Finbarr zijn in 'moordhoofdstad' Memphis. Ze volgen bounty hunters, ontmoeten de McClosky's en ze gaan op patrouille met de politie.
«
»
23:05 Grantchester
Op een van de meest prestigieuze colleges van Cambridge wordt een man vermoord en een kostbaar schilderij gestolen. Geordie probeert te achterhalen of er een verband is tussen de twee zaken.
«
»
23:50 Grantchester
Leonard is ontdaan wanneer een bewoner van het opvanghuis dood wordt aangetroffen. De man had bij Will opgebiecht dat hij zelfmoordgedachten had. De vraag blijft of het zelfmoord of moord was.
«
»
00:35 De Nachtzoen
Hoge eisen stellen liet het meest waardevolle van het leven niet bovendrijven voor muzikant Henk Doest. Hij ontmaskerde heel dichtbij een stukje mysterie des levens.
«
»
00:55 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Camping Coppens' (VTM)

In de koele bossen van Zweden brengt team Grinsby wat extra warmte naar de camping met een drijvende sauna op het meer. Om nog meer te zweten gaat Staf een bijzondere uitdaging aan: samen met zijn sportieve soulmate Pär loopt hij de halve Marathon des Sables in Jordanië. Ook sportcoach Thijs doet zijn uiterste best om Staf over de finishlijn te krijgen, want de hitte in de woestijn is genadeloos.

'Camping Coppens', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers