TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:05 Petrus in het land
In de Fonteinkerk in Krimpen aan den IJssel is een bloeiende samenwerking ontstaan tussen twee wijkgemeentes. Gemeenteleden laten zien hoe waardevol het is om onderlinge verschillen te overbruggen.
«
»
08:30 De verwondering
Marcel Musters won in 2019 een Gouden Kalf en tegelijkertijd kreeg hij een burn-out. Hij besloot te stoppen met acteren en zijn leven helemaal anders in te richten. Dertien jaar lang was Marcel samen met zijn grote liefde, acteur Jeroen Willems.
«
»
09:00 Ik mis je
Door haar woede heeft Annemarie Oppedijk tien jaar lang het graf van haar moeder niet kunnen bezoeken, nu staat ze er. De broer van Sylvia Feldmann overlijdt onverwachts. Ze waren de twee jongsten in het gezin.
«
»
09:20 Bid, bedank, bewonder
Als boerenzoon opgroeien, het melkveebedrijf van je vader overnemen en na vele jaren durven toegeven dat dit leven niet gelukkig maakt. Sterker nog, het maakte Jan den Boer zwaar depressief. Hij vond zijn eigen weg en is nu pastoraal agrarisch coach.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
17 juli 2024 is het tien jaar geleden dat de MH17 werd neergehaald. Pastoor Jules Dresmé zette direct de deuren van de Vituskerk in Hilversum open. Het werd voor velen een plek van rouw en troost.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering op Palmzondag vanuit de St. Lambertusbasiliek te Hengelo. Celebrant: pastoor Jurgen Jansen.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
"Alles wat jullie gedaan hebben voor de geringsten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan." Deze passage uit Mattheüs 25 staat centraal in de overdenking van voorganger Jurjen ten Brinke. Ook klinken er samenzangliederen.
«
»
11:30 EO Metterdaad
De 17-jarige Caren woont in een opvanghuis voor meiden die slachtoffer geweest zijn van mensenhandel, seksueel geweld of gewelddadige thuissituaties. De Nederlandse Merel werkt in het opvanghuis.
«
»
11:40 Soep, Sores en Soelaas
Bert ontdekt de verhalen van Tiny en Wil, vrouwen bij wie de eenzaamheid op de loer lag. Bijna iedere dag stappen ze binnen voor een kop koffie van vrijwilliger Peter.
«
»
12:05 Typisch Katwijk
De Katwijkse country-avond in het buurthuis wordt plotseling in haar voortbestaan bedreigd. Duivenmelker Zegert komt voor een onmogelijke keuze te staan.
«
»
12:30 Wilde Ganzen
Liefdadigheidsprogramma waarin projecten in ontwikkelingslanden centraal staan, van onderwijs tot toegang tot schoon water.
«
»
12:35 Paramaribo Pepers
Noni verdiept zich in de creoolse keuken met tante Helen, een zus van Noni's vader. De opa van Noni werkte bij een bauxiet- en aluminiumbedrijf, dat een complexe rol speelde in Suriname.
«
»
13:15 Fryslân Dok
In boswerk volgen we de makers van het gelijknamige boek, met een liefdevol eerbetoon aan het bos en de bomen. En dat in een Nederland, waar de bomen terrein verliezen.
«
»
13:45 RegioNed
Samenstelling van de beste reportages van de Nederlandse regionale omroepen.
«
»
14:15 Erik Scherder en het nut van optimisme
In het Concertgebouw ziet Erik Scherder hoe jongeren van het Leerorkest opbloeien tijdens het musiceren. In zijn onderzoek naar hoop en optimisme blijkt muziek dan ook een grote rol te spelen.
«
»
14:55 BinnensteBuiten
Een oud ketelhuis is nu een bijzonder woonhuis, Sharon maakt in een handomdraai gebakken zeevruchten, schattige shetlandpony's op een hobbyboerderij en Geert bezoekt de Velden van Nevel.
«
»
15:20 Een vergeten uittocht
Verhalen van Joden afkomstig uit Marokko, Syrië en Irak.
«
»
16:25 Het beste uit de Sociëteit
Willemijn Verloop en Juliette Verhoeven over de situatie van kinderen in Gaza. Chokri Ben Chikha en Kathleen Ferrier over mensentuinen, waarin mensen uit gekoloniseerde gebieden werden tentoongesteld.
«
»
16:50 Socutera
Natuur & Milieu is een milieuorganisatie die werkt aan oplossingen voor klimaat- en natuurproblemen in Nederland. Ze werkt samen om klimaatverandering te stoppen en onze natuur te herstellen.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
Portret van katholieke vrouwen die vertellen over hun positie in de Rooms Katholieke-Kerk. Hebben zij de wind mee door uitspraken van paus Franciscus die de rol van vrouwen prominenter wil maken?
«
»
17:45 Wildernis onder Water
Als je vanuit de lucht naar Nederland kijkt, zie je niet alleen het landschap van nu, maar ook de sporen van vroeger. Je ziet als het ware het samen optrekken van mens en natuur.
«
»
18:20 Serengeti
In de nasleep van een grote brand zijn verblijven verwoest en families van elkaar gescheiden. De hoofdrolspelers moeten al hun vindingrijkheid aanwenden om te overleven in het onherkenbare landschap.
«
»
19:20 Wereldse Hotels
Monica en Rob bezoeken Nusfjord Arctic Resort dat zich bevindt in tweehonderd jaar oud kabeljauwvissersdorp op de Lofoten, een eilandengroep in Noorwegen. Het brengen van luxe is hier enorm uitdagend.
«
»
20:20 Planet Earth III
De open oceaan, de grootste habitat van allemaal, is het ultieme rijk van nieuwe ontdekkingen en herbergt ontelbare geheimen die we steeds blijven ontrafelen.
«
»
21:15 Nu te Zien!
Paleis Het Loo richt zijn blik op bloemen in de tentoonstelling Bloom. Directeur van Museum Voorlinden Suzanne Swarts bekijkt de veelzijdige inspiratie die kunstenaars vanaf de 17e eeuw tot nu halen uit de bloem.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:10 North Sea Jazz 2024
Verslag van het North Sea Jazz Festival. Met de mooiste optredens en interviews achter de schermen.
«
»
23:35 North Sea Jazz 2024
Verslag van het North Sea Jazz Festival. Met de mooiste optredens en interviews achter de schermen.
«
»
01:05 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:45 Het Filosofisch Kwintet
De grote maatschappelijke problemen van vandaag zijn vaak niet meer op nationaal niveau op te lossen. Wat kan de nationale rechtsstaat nog doen als problemen grensoverstijgend zijn?
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VRT CANVAS logo

VRT CANVAS brengt je de hoogtepunten van Studio Brussel op Rock Werchter met een live-uitzending vanop het festivalterrein. Er is rock, indie, pop, soul, hiphop en nog veel meer. Gevestigde waarden en nieuw talent. Michèle Cuvelier dompelt je onder in de bruisende sfeer, artiesten komen langs voor een babbel en je krijgt vooral veel muziek. Je mag mee backstage en staat op de eerste rij tijdens de optredens.

'Rock Werchter', om 20.35 uur op VRT CANVAS.

Dossiers