TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:05 Petrus in het land
De Rotterdamse Pauluskerk komt op voor kwetsbare mensen in de stad Rotterdam. Samen met de vele vrijwilligers wil dominee Martijn van Leerdam het kwade overwinnen door het goede te doen.
«
»
08:30 De verwondering
Johannes Leertouwer speelt en dirigeert de komende weken de Messiah, het beroemde werk van Händel over het leven van Jezus. Met zijn viool laat hij horen hoe de muziek van Händel na drie eeuwen nog altijd zoveel mensen weet te raken.
«
»
09:00 Ik mis je
Alie staat met dochter Chantal bij het graf van haar moeder, die 97 jaar werd. Ze voedde tien kinderen op terwijl haar man op zee was en op hoge leeftijd hield ze nog van een dansje achter de rollator.
«
»
09:20 Bid, bedank, bewonder
Fred Omvlee is hoofd Geestelijke Verzorging bij de Koninklijke Marine en vertelt Giovanca over zijn grote passie: Elvis Presley. Niet alleen de muziek, maar ook het leven van Elvis inspireert hem.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Voor student tandheelkunde Ivet Khazoum is de zondagochtend bestemd voor God. In de kerk vindt ze rust en de antwoorden op de keuzes die ze maakt in haar leven. Ze vertrouwt daarbij op God, Hij weet wat goed voor haar is.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
Genezing hoeft niet altijd lichamelijk te zijn, vertelt ds. Albert Jan Treur. Jezus laat in de Bijbel zien dat Hij regeert, zelfs over de grenzen van de dood heen. Dat geloven geeft genezing.
«
»
11:30 EO Metterdaad
EO Metterdaad geeft stem en steun aan mensen wereldwijd die leven in onrecht, nood en armoede.
«
»
11:40 De Verandering
Rivelino Rigters is vijf jaar oud als hij zijn vader verliest en op zijn dertiende zit hij al in de gevangenis voor straatroof. De negatieve trend lijkt zich alleen maar te versterken.
«
»
11:55 Typisch Katwijk
Garnalenvisser Cees moet, in afwachting van het garnalenseizoen, zijn zus Katrien helpen met huishoudelijke taken. Wijkagenten Kelvin en Huibert doen op een zomeravond een opmerkelijke ontdekking.
«
»
12:22 Wilde Ganzen
Voor Masai-kinderen die verder willen leren, is er in de stad Arusha in Tanzania maar één middelbare school. En dat is te weinig. Met uw steun kan de gemeenschap een tweede school bouwen.
«
»
12:30 Paramaribo Pepers
Noni bezoekt tante Rita, die haar leert hoe je een lekkere Hindostaanse maaltijd bereidt. De grootouders van tante Rita kwamen begin vorige eeuw als contractarbeiders uit India aan in Suriname.
«
»
13:15 Fryslân Dok
De leden van het Nieuw Talent Orkest uit de regio Bolsward worstelen zich, met vallen en opstaan, door de wereld van notenbalken en blaastechniek. Lukt het hen om na drie maanden een concert te geven?
«
»
13:45 Nu te Zien!
Directeur van het Centraal Museum Bart Rutten bezoekt in Delden het achttiende-eeuwse landhuis en de beeldentuin van Museum No Hero. Het museum is vijf jaar geleden tot stand gekomen uit de brede collectie van privéverzamelaar Geert Steinmeijer.
«
»
14:00 Erik Scherder en het nut van optimisme
Erik Scherder stuit in Den Haag op een klimaatdemonstratie. Overheerst daar pessimisme of optimisme? Filosoof Rob Wijnberg laat Erik vervolgens op een verrassende manier naar het nieuws laat kijken.
«
»
14:40 BinnensteBuiten
Wonen aan de rand van een natuurgebied in Zegveld. Voor Ingrid en Fabian komt deze droom uit als ze een huis aan het water kunnen kopen. Samen met de kinderen genieten ze thuis van een vakantiegevoel.
«
»
15:15 De Boeddhistische Blik
Klimaatactivisten Vishal, Karim en Satya van de beweging Extinction Rebellion vertellen over hun doel tijdens een belegering van het business district in Londen.
«
»
16:25 Het beste uit de Sociëteit
Klimaatactivist Hannah Prins en hoofd Klimaat en Energie bij Greenpeace Faiza Oulahsen over het bereik van de klimaatbeweging. Verpleegkundige en schrijver Teun Toebes en documentairemaker Jonathan de Jong over hun internationale zoektocht.
«
»
16:50 Socutera
Al 75 jaar werkt Humanitas aan een samenleving waarin plaats is voor iedereen. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
Jules de Corte zou deze week 100 zijn geworden. Hij groeide op in een katholiek internaat en werkte jaren als pianist en zanger voor de KRO-radio. Nog altijd spreekt zijn werk tot de verbeelding.
«
»
17:45 Wildernis onder Water
Het is nog maar honderd jaar geleden dat het IJsselmeer de Zuiderzee was. Vissersboten kwamen af en aan, dorpen langs de randen van de zee leefden van de vangst en de handel.
«
»
18:20 Serengeti
Een fraai meer staat centraal bij de dierenfamilies. Bakari is de leider van de bavianen, maar een rebel dreigt hem te onttronen. De leeuwin Kali heeft met haar pasgeboren welpen haar toevlucht gezocht bij het mannetje Askari.
«
»
19:20 Wereldse Hotels
Monica en Rob reizen per watervliegtuig naar Joali Maldives, dat de gasten ondanks de afgelegen ligging een luxueus verblijf biedt. Hoe krijgt dit Maledivisch resort dit voor elkaar?
«
»
20:20 NOS 75 jaar NAVO (Brunssum)
Documentaire over het 75-jarig bestaan van de NAVO. Verhalen over het verleden, heden en de toekomst van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie.
«
»
21:15 Nu te Zien!
Artistiek directeur van het Amsterdam Museum Margriet Schavemaker bekijkt in het Frans Hals Museum hoe kunstenaars van 1900 tot nu breken met de verwachtingen van stereotype genderrollen.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:05 2Doc
Waarom willen mensen bij een groep horen? Waarom willen zij zich onderscheiden van de ander? Om dit te begrijpen praten filmmaker Klaartje Quirijns en psychiater Zohra Acherrat met elkaar over Nederland, het land waar ze allebei opgroeiden.
«
»
23:05 Laurent-de rebelse prins
Laurent profileert zich als groene prins. Wanneer in 1999 de paarse regeringen worden gevormd is Laurent in de wolken. Hij wordt de compagnon de route van minister van Landbouw en Leefmilieu Vera Dua. Zoals wel vaker is alles dubbel bij Laurent.
«
»
00:00 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
00:35 Het Filosofisch Kwintet
Autocratische leiders zijn wereldwijd bezig aan een opmars. Waaruit bestaat de aantrekkingskracht van de autocraat eigenlijk? Hoe lukt het hen om massa's mensen op te zwepen? Worden autocratische verleidingen groter als onze rechtsstaat hapert?
«
»
01:25 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

UEFA Euro 2024 Germany

Verslag van de finale van het EK 2024 tussen Spanje en Engeland, live vanuit het Olympiastadion in Berlijn. Commentaar: Filip Joos. Studiogasten: Gert Verheyen, Imke Courtois en Wesley Sonck. Presentatie: Tess Elst. (verlengingen en strafschoppen mogelijk)

'Sporza: UEFA Euro 2024 - finale Spanje- Engeland', om 20.30 uur op VRT 1.

Dossiers