TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:05 Petrus in het land
In de Geerteskerk in Kloetinge wordt het hele dorp betrokken bij het kerk-zijn. Dominee Janneke vertelt over het belang van verbinding: 'Mensen veranderen wanneer ze gezien en gevraagd worden.'
«
»
08:35 De verwondering
Samen met zijn ezel Lodewijk liep theatermaker Tjerk Ridder van Parijs naar Groningen in het licht van Sint-Maarten. Hij ontmoette veel behulpzame mensen, maar hij kwam ook vooral zichzelf tegen.
«
»
09:00 Ik mis je
Maureen Wattimena is nog maar achttien als haar tweeling te vroeg geboren wordt, waarvan ťťn kindje het niet overleeft. Als Maureen haar andere zoon grootbrengt, voelt ze ergens diep van binnen dat hij ook zal overlijden.
«
»
09:20 Bid, bedank, bewonder
Renť van Kooten is een gevierd musicalartiest en won een aantal Musical Awards, maar in zijn persoonlijk leven kende Renť heel wat stormen. Daarover praat hij met Marleen Stelling.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Vrijdag 21 juni werd bekend dat Ron van den Hout de nieuwe bisschop van Roermond wordt. Van den Hout is nu nog bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Hij vertelt over zijn plannen met het Limburgse bisdom.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Sint-Gertrudiskerk in Bergen op zoom.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
Wat als je vanwege je geloof bedreigd, vervolgd, of gemarteld wordt? Lukt het dan om te zeggen: groot is Uw trouw? Daarover gaat de overdenking van Simon Visser van de stichting Open Doors.
«
»
11:30 EO BEAM Kerkdienst
Vanuit het EO-gebouw organiseert BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een kerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de BEAM Worshipband en spreker Remy Splinter. Aansluitend aan de uitzending praten we door op YouTube.
«
»
11:55 EO Metterdaad
EO Metterdaad geeft stem en steun aan mensen wereldwijd die leven in onrecht, nood en armoede.
«
»
12:05 Typisch Katwijk
De 93-jarige Huig probeert met een heus Katwijks harinkje zijn buurvrouw te verleiden tot een gezellig praatje. De dames van de Rooije Buurt hebben het gehad met de meeuwenstront.
«
»
12:31 Wilde Ganzen
Na het instorten van de kleuterschool werken ouders in Nairobi hard aan de bouw van een jeugdcentrum. Hier krijgt hun kroost straks goed onderwijs en zelfvertrouwen dankzij karatelessen.
«
»
12:35 Paramaribo Pepers
Noni bezoekt tante Rita, die haar leert hoe je een lekkere Hindostaanse maaltijd bereidt. De grootouders van tante Rita kwamen begin vorige eeuw als contractarbeiders uit India aan in Suriname.
«
»
13:10 Frysl‚n Dok
Ten tijde van de slavenhandel werd al gepleit voor het afschaffen ervan, maar de handel ging voor. Dat beÔnvloedt nog altijd onze economische relatie met andere continenten, zoals in de koffiehandel.
«
»
13:45 2Doc
Jongeren die zich zonder thuisbasis staande moeten houden, worden bij Wonen Met Kansen op weg geholpen naar een bestaan op eigen benen. Stukje bij beetje, met vallen en opstaan, maar met het rotsvaste vertrouwen dat de begeleiders in hen stellen.
«
»
14:55 BinnensteBuiten
Twintig jaar geleden stonden er nog koeien in de huidige woonkamer van Saskia en Paul. Nu poetsen ze hun tanden voor de paardenvoerbakken in hun moderne badkamer. Ze genieten van het buitenleven rondom hun zeventiende-eeuwse stolpboerderij in Twisk.
«
»
15:20 My Soul Drifts Light Upon A Sea of Trees
Zenpriester Ittetsu Nemoto verloor een oom, een vriend en een vriendin door zelfmoord. Het liet diepe littekens na en was de reden om een online groep te starten voor mensen met suÔcidale gedachten. Inmiddels ontvangt hij hen in zijn tempel.
«
»
16:30 Het beste uit de SociŽteit
Filmmaker Kelly-Qian van Binsbergen, maker van de documentaireserie De afhaalchinees, en radiopresentator Mischa Blok, schrijver van het boek Mama Lee, over adoptie en de zoektocht naar je eigen identiteit.
«
»
16:55 Socutera
Socutera brengt goede doelen in beeld. Dit keer: de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de Hersenstichting en de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
De Abdij van Berne biedt sinds 2021 onderdak aan mensen met autisme. Zij wonen in het Bernehuis, achter de abdij. Net als de broeders hechten de bewoners aan de rust en stilte van deze plek.
«
»
17:45 Wildernis onder Water
Als je aan de natuur onder water denkt, is dat vaak een slootje op het boerenland. In het water zwemmen kikkervisjes en stekelbaarsjes en op de bodem zie je de waterplanten.
«
»
18:15 Into The Congo With Ben Fogle
Ben trekt dieper de uitgestrekte wildernis van Congo in om wilde gorilla's te ontmoeten. Hij ontdekt een regio die snelle veranderingen doormaakt: door de houtkap worden natuur en dieren bedreigd.
«
»
19:10 Vroege Vogels
In het Marsdiep komen de Noordzee en de Waddenzee samen. Honderdduizenden vogels, zoals de rosse grutto, zoeken er naar eten voor hun lange tocht naar het noorden. Zeehonden vinden er juist hun rust.
«
»
20:00 Rail Away
De Sauschwšnzlebahn (Varkensstaartbaan) dankt zijn naam aan de talloze spoorkrullen in de route. Een rit met deze stoomtrein tussen de plaatsten Weizen en Blumberg-Zollhaus is een aanrader.
«
»
20:30 Wild Scandinavia
De Noorse mythen bevatten verhalen over een machtige heilige boom genaamd Yggdrasil, die de rijken van goden, reuzen en mensen met elkaar verbond. Vandaag de dag vormen grote bossen nog steeds het hart van ScandinaviŽ.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:05 Zembla
Onderzoek naar interlandelijke adoptie leidde tot onthullingen van vervalste dossiers, grootschalige fraude en zelfs het bestaan van babyfarms. Kan adoptie tussentijds nog veilig gebeuren?
«
»
22:55 Laurent-de rebelse prins
Begin jaren negentig wordt Laurent het populairste lid van de koninklijke familie. Via de media wordt hij prins populair. Zijn populariteit is van korte duur.
«
»
23:55 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
00:30 Het Filosofisch Kwintet
Arnon Grunberg onderzoekt wat we precies bedoelen als we het over de rechtsstaat hebben. Wat en wie willen we ermee beschermen en hoe willen we dat doen?
«
»
01:20 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

UEFA Euro 2024 Germany

Verslag van de finale van het EK 2024 tussen Spanje en Engeland, live vanuit het Olympiastadion in Berlijn. Commentaar: Filip Joos. Studiogasten: Gert Verheyen, Imke Courtois en Wesley Sonck. Presentatie: Tess Elst. (verlengingen en strafschoppen mogelijk)

'Sporza: UEFA Euro 2024 - finale Spanje- Engeland', om 20.30 uur op VRT 1.

Dossiers