TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:25 Foodies & The City
Een boottochtje, een glaasje Kombucha, een kraakverse croissant met sterallures én een workshop keramiek draaien. Dat heeft Gent vandaag in de aanbieding voor de Nederlandse foodies Lynn, Tess en Maud.
«
»
03:00 Foodies & The City
Diest, een onontdekte parel, maar met het zoetste straatje, een wijnbar slash kapperszaak én geweldige handtassenwinkel. Kortom, dé place to be voor Lynn, Tess en Maud. Met alle opgedane culinaire inspiratie, gaan ze later ook zelf aan de slag.
«
»
03:30 Pasta & Risotto
Jan Tournier maakt risotto met duif en Dagny Ros maakt driekleurenpasta met kip en broccoli.
«
»
03:45 A la carte
Een topchef krijgt wel vaker vragen van klanten over specifieke bereidingen die niet lukken bij de mensen thuis, en kalfszwezeriken is er zo één. Johan Segers legt van A tot Z uit hoe je een perfect gebakken kalfszwezerik moet serveren.
«
»
04:05 Beach Barbecue
Michaël Vrijmoed steekt de grill aan op het strand en legt er gemarineerde varkensribbetjes en verse zeebaars op. Naast al dat gegrilde lekkers gebruikt hij de barbecue ook om een heerlijke ragout van rundsvlees met een Oosterse saus klaar te maken.
«
»
04:25 Peppe's Sicilië
In Siculiana maken de gebroeders Santaluccia semola rimacinata, een type bloem waar bijna alle Sicilianen bij zweren. Peppe maakt daar deze keer verse pasta mee en draait ze in de vorm van casarecce, kleine pastakrullen, en serveert ze met gamba's.
«
»
04:45 Hidden Gems
Het verhaal van Michelin Cotton Candy, dat slechts twee keer per maand verkocht wordt.
«
»
05:30 De Zomerkeuken
Welkom in de Zomerkeuken van Roger. Hij duwt de temperatuur nog meer de hoogte in, met een zalig stuk gelakte zalm op de grill en een verfrissende Thai beef salad. Roger sluit af met een zomers dessertje van aardbeien en een bolleke ijs.
«
»
05:55 De Dagschotel
Culinaire duizendpoot Jan Buytaert maakt de Hollandse uitsmijter. Een uitsmijter kan voor ontbijt en avondeten gemaakt worden. Deze wordt bereidt met krokant gebakken ontbijtspek en belegen kaas. Dan wordt het geserveerd met lekker getoast brood.
«
»
06:00 De Gastentafel
Roger van Damme bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
06:45 Het Weekmenu
Jeroen de Pauw bereidt preirolletjes met gerookte zalm en bieslookpuree, kalfslapjes in citroensaus met Griekse rijst, een pasta pesto van edamamebonen met groene groenten en eenr isotto van champigons met pancetta en rucola.
«
»
07:25 Foodies & The City
Een boottochtje, een glaasje Kombucha, een kraakverse croissant met sterallures én een workshop keramiek draaien. Dat heeft Gent vandaag in de aanbieding voor de Nederlandse foodies Lynn, Tess en Maud.
«
»
08:00 Toasted on wheels!
Dagny en Dominique serveren ontbijtwafels met spek en chocolade pasta met fruit in Gent.
«
»
08:25 Bal National Zomereditie
Wim Ballieu bereidt smaakvolle lamsballetjes gevuld met asperges en met een vleugje kardemom.
«
»
09:00 Tot op de Graat
Johan Segers zorgt voor een toprecept met pijlinktvis. Deze octopus leeft vrij massaal in onze Noordzee en heeft het vermogen om van kleur te veranderen wanneer hij zich bedreigd voelt. Johan bereidt de vis op twee manieren.
«
»
09:20 Hidden Gems
Tante Tid en haar drie zussen koken kleverige bamboerijst op een traditionele manier. Ondanks de modernisering blijft tante Tid vastberaden. Voor haar gaat het niet alleen om geld verdienen, maar is het ook een band met haar wortels.
«
»
10:10 Open Vuur
Nick en Kevin trappen de dag af met perfect rosé geroosterd kalfsvlees, bereid op de plancha en gekruid met een unieke koffierub. Ondertussen sturen ze Tom en Dominque naar houtbewerker Steven voor een boomstam voor hun gerookte forel.
«
»
11:00 Foodies & The City
De meiden bezoeken dé fancy badstad van België: Knokke. Ze leren er strandbloemen maken, proeven de lekkerste garnaalkroketten ooit en ontdekken ook een Knoks biertje. Inspiratie genoeg voor een gezellige avond.
«
»
11:40 Sarah's Sweet Table
Sarah zet vandaag twee desserts op tafel die perfect bij haar bakfilosofie aansluiten: een simpel maar lekker karamel-notentaartje en een tropische variant op de traditionele eton mess met rood fruit.
«
»
12:05 De Zomertafel
Bart bereidt een salade van geitenkaas met perzik, een licht gerookte zeebaars met rabarber en een gepaneerde kalfskotelet. Jeroen grillt groenten op de BBQ, maakt een varkensribstuk klaar en een kruidenbrood.
«
»
12:35 De Sterrenkaart
In 1997 begon chef Sang-Hoon Degeimbre, een in Korea geboren Belg, een restaurant. De chef is de interessantste Waalse kok van het moment. Met zijn intelligente, zuivere kookkunst weet hij lekkerbekken die openstaan voor vernieuwing te bekoren.
«
»
13:05 Karola's Kitchen
Iedereen kent wel de drukte in de ochtend. Daarom zet Karolien twee voedzame ontbijtjes op het menu: een super simpele smoothie met aardbeien en zelfs paprika, en ook ontbijtmuffins van appel. Het is perfect om vooraf voor te bereiden.
«
»
13:25 The Art of Making Cocktails
Manuel Wouters bedient de liefhebbers van geraffineerde drankjes op hun wenken. Hij maakt telkens drie verrassende cocktails klaar en vertelt hierbij gepassioneerd over de verschillende ingrediënten en smaken van de drankjes.
«
»
13:40 BBQ Vanavond?!
Bart Desmidt maakt vanavond Chinese kool met worst en aardappeltjes, meloen met gorgonzola en lamsvlees met gegrilde aubergine op de barbecue.
«
»
14:00 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden is in de hoofdstad van Australië- Canberra. Mountainbiken op Mount Stromlo, een uitstapje naar het National Arboretum en koken chef-kok Mark Glenn.
«
»
14:25 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden Quinn gaat op pad in het noorden van Nieuw-Zuid Wales, bezoekt Southview Orchard en John's geweldige vijgen, gaat langs bij Tweed Real Food. En Dave en Bianca veranderen de Aussie vleesindustrie met hun gras-gevoerde rundveebedrijf.
«
»
14:55 Hidden Gems
Ko Kae erfde een eeuwenoud recept voor geroosterd varkensvlees van zijn voorouders en Ko Tin leerde het geheim van oude kruidenmengsels. Samen streven ze om het geroosterde varkensvlees tot een van de beste Zuid-Thaise gerechten te maken.
«
»
15:40 Pasta & Risotto
Peppe maakt een bigoli met rode gamba's en kaviaar. Steffi maakt ontbijtrisotto met haver.
«
»
16:00 Foodies & The City
De meiden bezoeken dé fancy badstad van België: Knokke. Ze leren er strandbloemen maken, proeven de lekkerste garnaalkroketten ooit en ontdekken ook een Knoks biertje. Inspiratie genoeg voor een gezellige avond.
«
»
16:40 Sarah's Sweet Table
Sarah zet vandaag twee desserts op tafel die perfect bij haar bakfilosofie aansluiten: een simpel maar lekker karamel-notentaartje en een tropische variant op de traditionele eton mess met rood fruit.
«
»
17:05 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden staat vroeg op voor de lokale garnalen in Evans Head. Om daarna naar Blue Fattoria te gaan om John's gras-gevoerde wagyu-boerderij in actie te zien. Het is een prachtige plek.
«
»
17:30 Sportfood
Wielertoerist Staf fietst iedere zondag meer dan honderd kilometer en daarom maken chef Michael en topsportdiëtiste Stephanie een krachtontbijt, een energiereep en een recuperatieshake voor hem.
«
»
18:00 Ainsley Eats The Streets
In Amman, Jordanië, duikt Ainsley in de streetfoodscene. Het is een samenkomst van keukens.
«
»
18:50 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam Ottolenghi's mediterrane reis eindigt in het land waar hij opgroeide: Israël. In Tel Aviv verkent hij Israëls meest verse producten, proeft hij zeevruchten met een twist en kookt hij samen met gevorderde chef-koks.
«
»
19:40 DIY
Er wordt houmous, chips, een coulis van rode vruchten en pommes duchesse gemaakt.
«
»
20:05 De Sterrenkaart - Nederland
Restaurant RIJKS werd in 2016 bekroond met een Michelinster. Met zijn lokale keuken brengt Joris Bijdendijk een ode aan de Nederlandse eetcultuur. De chef vertelt over de harde weg richting de top en laat zijn favoriete tips en tricks zien.
«
»
20:40 Hidden Gems
Het verhaal van een man genaamd Jok, die ernaar streeft de erfenis van zijn grootvader voort te zetten. Hij liet hem een verborgen juweel in Thailand na, een succesvol restaurant met slechts één tafel.
«
»
21:25 Vietnjam, met Quyên
Quyên reist door culinair Vietnam. Deze keer gaat ze naar de kustplaats Nha Trang.
«
»
21:50 Open Vuur
Nieuwkomers Nick en Kevin van Zouterover beginnen de week goed door met fris bier te trakteren aan het West-Vlaamse barbecueduo Tom en Dominique. Die laatsten stoken alvast het vuur.
«
»
22:40 Veldvers
Cherry, pruim, coeur de boeuf, Tomaten zijn er in allerlei soorten en vormen. De beste groentechef van België Nicolas Decloedt is terecht trots op de Belgische tomaat en maakt er een frisse noedelsalade mee.
«
»
23:00 Foodies & The City
De meiden bezoeken dé fancy badstad van België: Knokke. Ze leren er strandbloemen maken, proeven de lekkerste garnaalkroketten ooit en ontdekken ook een Knoks biertje. Inspiratie genoeg voor een gezellige avond.
«
»
23:40 Sarah's Sweet Table
Sarah zet vandaag twee desserts op tafel die perfect bij haar bakfilosofie aansluiten: een simpel maar lekker karamel-notentaartje en een tropische variant op de traditionele eton mess met rood fruit.
«
»
00:05 Beach Barbecue
Hoewel de weergoden Dagny Ros vandaag niet echt gunstig gezind zijn, wordt het toch een zomers eetfestijn op het strand. Met haar lamskroon, gegrilde zalm en banaan met chocolade brengt Dagny haar gasten helemaal in zomerse sferen.
«
»
00:30 Hidden Gems
Het verhaal van een man genaamd Jok, die ernaar streeft de erfenis van zijn grootvader voort te zetten. Hij liet hem een verborgen juweel in Thailand na, een succesvol restaurant met slechts één tafel.
«
»
01:25 Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
Een marathon van het beste van Snel, Makkelijk & Lekker.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Ontdek de programma's van vandaag in onze tv-gids.

Dossiers