TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:05 Petrus in het land
De Domkerk in Utrecht is onlosmakelijk verbonden met Sint-Maarten. Dominee Willem Roskam vertelt het bijzondere verhaal van Sint-Maarten en gemeenteleden laten zien dat je rijker wordt door te delen.
«
»
08:32 De verwondering
Veertig jaar lang was Awraham Soetendorp rabbijn in Den Haag. Zijn eerste levensjaren bracht hij door op een onderduikadres. Sindsdien stelt hij zijn leven in dienst van de vrede.
«
»
09:03 Ik mis je
Op haar achttiende vertrekt Marleen naar Kenia om vrijwilligerswerk te doen. Tot het noodlot toeslaat en ze om het leven komt bij een verkeersongeluk. Halsoverkop vliegt Joke Pasman naar haar dochter.
«
»
09:19 Bid, bedank, bewonder
Staatssecretaris Maarten van Ooijen voelde een sterke roeping om de politiek in te gaan om daadwerkelijk iets te betekenen voor zijn medemens, maar de praktijk is soms weerbarstig.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Diahann van van de Vijver is overtuigd katholiek, maar heeft een haat-liefdeverhouding met God. Door haar ongewenste kinderloosheid tegenover de kracht en de moed die ze krijgt om om te gaan met wat er in je leven op je afkomt.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Eucharistieviering vanuit de St. Franciscusbasiliek in Bolsward met pastoor Arjen Bultsma.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
Gods rechtvaardigheid wordt bepaald door genade. Zijn liefde wordt niet bepaald door wat wij doen, maar door wat Jezus voor ons deed aan het kruis. Over die genade gaan de liederen. Almatine Leene verzorgt de overdenking.
«
»
11:31 EO Metterdaad
Faustia is moeder van drie kinderen en werkt als kapster in Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Doordat ze doof is, heeft ze drie traumatische bevallingen meegemaakt. Het lukte niet zich te concentreren op het liplezen.
«
»
11:42 Soep, Sores en Soelaas
In het Buursteunpunt, waar Bert van Leeuwen meeloopt, ontmoet hij Jan. Jan is een man die zich zorgen maakt en veel eenzaamheid ervaart. Hij heeft een passie voor verzamelen, maar zijn huis is zo vol dat het zorgen baart.
«
»
12:05 Wilde Ganzen
Op een vakschool in Burundi krijgen honderdvijftig kansarme leerlingen computeronderwijs, maar de school kampt met een groot gebrek aan ruimte en wil graag uitbreiden.
«
»
12:15 Typisch Katwijk
We maken kennis met volkszanger Jeroen, die nu eindelijk wil doorbreken. Want zo bekend als Katwijk is, dat wil Jeroen ook wel.
«
»
12:48 Paramaribo Pepers
Voordat Noni met kapitein Strijder op pad gaat, wordt ze met een paar druppels whisky gezegend. Kokkin Alma maakt het eten klaar: pindarijst met hertenvlees en bakbanaan. Tijdens de werkzaamheden vertelt Strijder hoe je kapitein kunt worden.
«
»
13:26 Frysl‚n Dok
Is er toekomst voor het bezinningstoerisme in Noord-Nederland? Bart Kingma loopt met andere deelnemers het Ziltepad en slaapt onderweg in kleine kerkjes in Noord-Groningen en Friesland.
«
»
14:11 In de voetsporen van de Jaren 70
Philip spreekt een groepje scholieren van toen over hun eerste demonstratie bij kerncentrale Doel. We maken voor het eerst een oorlog mee op televisie: de Vietnamoorlog. We protesteren en verwelkomen met open armen de Vietnamese bootvluchtelingen.
«
»
15:04 BinnensteBuiten
Douwe en Leoni wonen afwisselend in twee huizen, Ramon maakt een stoofgerecht van kabeljauw, Marieke zoekt juweeltjes onder de paddenstoelen en een kunstwerk met diverse geometrische vormen.
«
»
15:32 De Boeddhistische Blik
Tweedelige documentaire over de gerenommeerde Deense hiv-onderzoeker Jan Erik Hansen, die zijn familie verlaat en zijn succesvolle baan opgeeft voor een afgezonderd leven als boeddhistische monnik op een berg in Sri Lanka.
«
»
16:20 De reis van de IndiŽrs
In 1972 vestigden de ouders van Narsingh zich in Rotterdam. In gesprekken met zijn ouders wordt duidelijk waarom zijn ouders hebben besloten in Nederland te blijven en wat dat heeft betekend voor hun Hindoestaans-zijn.
«
»
16:51 Socutera
Al bijna 150 jaar stimuleert, initieert en financiert Hulp voor Helden projecten die bijdragen aan het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
De werkdruk onder priesters in Nederland blijft toenemen. Een burn-out is ook in deze beroepsgroep geen zeldzaamheid. Drie priesters over werkdruk, roeping en het gevoel altijd aan te moeten staan.
«
»
17:41 Wildernis onder Water
Regen is zoet, het is schoon en het blijft komen. In Nederland kan regen voor behoorlijk wat overlast zorgen, maar het goede van regenwater is dat de natuur ervan profiteert.
«
»
18:07 Gorts Wijnkwartier
Wijnboer Ilja Gort geeft antwoord op prangende kijkersvragen over alles wat met wijn te maken heeft. Ilja vertelt wat je moet weten over wijn en waar je op moet op letten als je wijn in een restaurant bestelt of in de supermarkt koopt.
«
»
18:30 Joanna Lumley's Specerijenroute
Tijdens het laatste deel van haar reis bezoekt Joanna Lumley Zanzibar, het specerijeneiland van Afrika, en JordaniŽ. Haar reis eindigt bij een van de wereldwonderen, de oude stad Petra.
«
»
19:25 Vroege Vogels
Tussen de watermolens van de Dommel ziet Menno Bentveld beekprikken en prachtige graslanden. Door de lucht vliegen grote gele kwikstaarten, wielewalen en halfgevlekte eendagsvliegen.
«
»
20:15 Dwars door de Lage landen
Arnout doorkruist de Westhoek, waar hard werd gevochten tijdens WO I. De sporen van de frontlinie zijn nog duidelijk zichtbaar. Dan komt na 1.000 lange kilometers het eindpunt in zicht.
«
»
21:05 Metropolis
Vanuit het heelal zijn er op aarde geen grenzen te zien. Toch is onze wereld bezaaid met grenzen. Sommige grenzen scheiden niet alleen landen, maar ook families van elkaar. En rijk van arm.
«
»
21:30 NOS Europa Kiest: de uitslagen
Live-uitzending rond de definitieve uitslag van de Europese verkiezingen in Nederland. In deze uitzending ook aandacht voor de uitslagen in andere Europese landen.
«
»
00:08 Buitenhof
Discussieprogramma met vooraanstaande opiniemakers en politici die allerlei actuele thema's bespreken.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Aan de Australische kust wil een dief een supermarkt overvallen, maar net wanneer hij zijn wapen trekt, wordt het stadje overspoeld door een tsunami. Op de vlucht voor het stijgende water en de gewapende crimineel, moeten de klanten van de winkel ook zien te ontsnappen aan een negen meter lange, bloeddorstige witte haai.

'Bait', film uit 2012 met oa. Xavier Samuel, om 22.20 uur op VTM 4.

Dossiers