TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:07 Petrus in het land
De gemeenteleden van de Opstandingskerk in Houten zijn volop in beweging: op de bakfiets om tweedehands spullen in te zamelen of om te dansen in de stepgroep. Want geloven doe je met je hele lijf.
«
»
08:33 De verwondering
Bestaat reïncarnatie? De ervaringen van schrijver Bas Steman wijzen sterk in die richting. In een regressietherapie kwamen herinneringen boven van een Britse soldaat die tijdens WO II is gestorven.
«
»
09:03 Ik mis je
'Positief mens, sociaal mens, vredestichter, maar vooral was hij puur', staat er op de grafsteen van Herman. Voor zijn nicht Lotte is hij een bijzondere en zorgzame oom, met het syndroom van Down.
«
»
09:20 Bid, bedank, bewonder
Een diagnose van een ernstige ziekte die telkens weer de kop opsteekt, een volwassen zoon verliezen aan de dood, leven met een vrouw die aan alzheimer lijdt. Hoe houdt dominee Arie van der Veer het vol? Wat houdt hem op de been? Heeft hij nog hoop?
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Ronald den Hartog is pastoor van de R.K. parochie St. Jan de Doper - Vecht en Venen. Onder zijn hoede valt ook de Johannes de Doperkerk in Mijdrecht, een nieuwe uitzendlocatie voor de tv-vieringen.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering van de Heilige Johannes de Doper kerk te Mijdrecht.
«
»
11:03 Nederland zingt op zondag
Laat je niet leiden door angst, maar leef in het volle vertrouwen op God. Met open ogen dus, in de wetenschap dat Hij erbij is. Zijn Koninkrijk komt, maar niet zonder strijd. Daarover gaat de overdenking van jeugdwerker Ilse Visser.
«
»
11:28 EO BEAM Kerkdienst
Spreker Nienke Pols heeft een touw meegenomen naar de studio, waar ze aan vastzit. Kun je ontsnappen aan de strijd tussen goed en kwaad? Met muziek van de BEAM Worshipband.
«
»
11:55 EO Metterdaad
Programma waarin aandacht gevraagd wordt voor hulpverleningsprojecten. Er worden al tientallen projecten wereldwijd gefinancierd.
«
»
11:59 Bijbelen met sterren
Lenny Kuhr vertelt aan dominee Anne-Meta Kobes over het Jodendom als haar bron van inspiratie. Met Teun Kapitein en Berget Lewis praten ze door over Pinksteren en er wordt dit keer ook gezongen.
«
»
12:28 Wilde Ganzen
Om de jeugdwerkloosheid aan te pakken helpt dit project beroepsonderwijs in Burkina Faso.
«
»
12:33 In de voetsporen van D-Day
Philip Freriks praat met Tenno Dogger, Alan King, Bill Tymchuk, Rudi Hemmes, Erich Bissoir en André Hissink. Met Antony Beever bespreekt Philip wat er is gebeurd.
«
»
13:21 Nu te Zien!
Directeur van Museum Voorlinden Suzanne Swarts onderzoekt de roots van virtual reality in het Teylers Museum in Haarlem. Daar zijn zowel 19e-eeuwse als hedendaagse illusies te zien.
«
»
13:28 Fryslân Dok
Als honderdnegentig statushouders hun intrek nemen in het leegstaande voormalige zorgcentrum Rikkingahof in het Friese Oosterwolde, keert het licht terug in het donkere, leegstaande gebouw.
«
»
14:00 In de voetsporen van de Jaren 70
In de jaren 70 vermijden we vaak moeilijke kwesties, bijvoorbeeld de onvrede van de Molukkers. Genegeerd en gekleineerd gaat de tweede generatie Molukkers over tot geweld dat we niet eerder in Nederland hebben gezien.
«
»
14:48 BinnensteBuiten
In Eindhoven staat de eerste woontoren ter wereld met een verticaal bos. Verdeeld over 18 verdiepingen staan 135 bomen en ruim vijfduizend struiken en planten. Ramon Brugman maakt in de moestuin een ontbijt voor Anne.
«
»
15:12 Strijders voor de Dode Zee
Door overconsumptie en slecht waterbeheer blijft de waterspiegel van de Dode Zee dalen. De drie volken die eraan grenzen, Israeli's, Jordaniërs en Palestijnen, bundelen hun krachten om deze catastrofe te stoppen.
«
»
16:24 De reis van de Indiërs
Hier is het ooit begonnen. De betovergrootouders van Narsingh komen hier vandaan. Een dorpje op het platteland van India, waar door de industrialisatie, de komst van de geldeconomie en langdurige droogte de vooruitzichten slecht waren.
«
»
16:55 Socutera
MS is zenuwslopend. Het Nationaal MS Fonds zet zich in voor mensen met MS, door onderzoek naar betere behandelingen en uiteindelijk een toekomst zonder MS.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:11 Kruispunt
De oorlog tussen Israël en Hamas heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving. Hoe kunnen we als samenleving omgaan met deze angst en polarisatie en de dialoog met elkaar blijven aangaan?
«
»
17:44 Wildernis onder Water
De mens heeft een grote stempel gedrukt op het landschap van Nederland. Bijna alle natuur is ooit door mensenhanden gemaakt, meestal met een economisch doel.
«
»
18:09 Gorts Wijnkwartier
Wijnboer Ilja Gort geeft antwoord op prangende kijkersvragen over alles wat met wijn te maken heeft. Ilja vertelt wat je moet weten over wijn en waar je op moet op letten als je wijn in een restaurant bestelt of in de supermarkt koopt.
«
»
18:32 Joanna Lumley's Specerijenroute
Joanna Lumley volgt de specerijenroute en bezoekt India. Ze leert meer over de geschiedenis van zwarte peper, bezoekt een kleurrijk hindoefestival en overnacht op een bijzondere woonboot.
«
»
19:26 Vroege Vogels
Tussen de boomkikkers en zwarte spechten kronkelt in het zuiden van ons land een kleine beek: het Merkske. Menno Bentveld duikt het water in en vindt kokerjuffers, bermpjes en twee enorme palingen.
«
»
20:17 Dwars door de Lage landen
Arnout gaat bij Brasschaat op zoek naar de eigenaar van een oud legervliegtuig. In de Antwerpse Sint-Pauluskerk verwondert hij zich over schilderijen, gered door prostituees en studenten uit de buurt.
«
»
21:07 Metropolis
We klagen graag over het ov: te vol, te druk, te laat. Is dat terecht? Zweedse ov-kaartjes zijn stinkend duur, terwijl ze in Armenië weer paard en wagen gebruiken om de slechte wegen te trotseren.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:07 Zembla
In een drugswijk in Kopenhagen is een Nederlandse geldautomaat gesignaleerd. Volgens Deense opsporingsdeskundigen kan de automaat gebruikt worden om drugsgeld wit te wassen.
«
»
22:58 2Doc Kort
De verhalen van journalisten die met doodsbedreigingen en intimidatie te maken krijgen worden tastbaar. Sander Schimmelpenninck, Paul Vugts en Tara Lewis delen hun ervaringen.
«
»
23:31 Bijbelen met sterren
BN'ers Lenny Kuhr, Teun Kapitein en Berget Lewis gaan met dominee Anne-Meta Kobes in gesprek over het verhaal van Jezus en de verzoeking in de woestijn. En Bastiaan Ragas verzorgt een optreden.
«
»
00:06 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
00:44 Buitenhof
Discussieprogramma met vooraanstaande opiniemakers en politici die allerlei actuele thema's bespreken.
«
»
01:39 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Koala Buster Moon en zijn talentvolle groep van artiesten bereiden hun meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad vol entertainment, glitter en glamour. Er is echter één probleem: de show kan alleen doorgaan als Clay Calloway, 's werelds grootste rockster die al jaren een teruggetrokken leven leidt, bereid is om mee te doen aan het spektakel.

'Sing 2', film uit 2021 ùet oa. Reese Witherspoon, om 20.30 uur op VTM.

Dossiers