TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:00 De Nachtzoen
Het Bijbelboek Psalmen is muzikant Roeland Scherff in het bijzonder dierbaar. Helaas klinken de aloude melodieŽn, waarop men de indrukwekkende teksten zingt, steeds minder. Tijd voor verandering.
«
»
02:14 Nieuwsuur
IsraŽl voert operatie Rafah op * Verwoesting in Gaza * Toekomst voor Nederlandse industrie? * Miljoenen voor topwetenschappers.
«
»
03:02 Nieuwsuur
IsraŽl voert operatie Rafah op * Verwoesting in Gaza * Toekomst voor Nederlandse industrie? * Miljoenen voor topwetenschappers.
«
»
08:15 Vroege Vogels
Een visarend duikt niet zo vaak op, laat staan een jagende. De oude zeebodem van het Roggebotzand op het randje van de Flevopolder blijkt ideaal terrein voor deze indrukwekkende vogel. Menno Bentveld is op de voormalige zandbank uit de Zuiderzee.
«
»
09:04 Het geheim van de meester
Het team reconstrueert het enige overgebleven en zeer mysterieuze schilderij van de 16e-eeuwse kunstenaar Johannes Torrentius. Het werk is streeploos en lijkt gemaakt met olieverf, maar Joris ontdekt dat er geen druppel olie is gebruikt.
«
»
10:01 Jekels Jacht
Gerard Heymans en Antonia Barkey worden gezien als de grondleggers van de Nederlandse psychologie. Diederik Jekel gaat hun meest tot de verbeelding sprekende experiment opnieuw doen. Hij gaat proberen te bewijzen dat telepathie echt bestaat.
«
»
10:50 Joanna Lumley's Specerijenroute
Joanna Lumley volgt de specerijenroute en bezoekt IndonesiŽ. Ze leert meer over nootmuskaat, het bloedige VOC-verleden van de Banda-eilanden, kruidnagelsigaretten en Indonesische popmuziek.
«
»
11:43 Her(s)tories - een ode aan onze voormoeders
Schrijver, presentator en verteller Shanti Singh brengt een ode aan de vrouwen uit de Hindostaanse migratiegeschiedenis. Schrijvers, dichters en performers vertellen de verhalen van de pioniers, strijders en feministen van toen.
«
»
12:16 Tot het Einde
Dineke's euthanasie gaat toch niet door. Vrijwilliger Lex probeert haar te troosten, maar heeft ook zelf een klap te verwerken. Will heeft gehoord dat hij klaar is met zijn behandelingen.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:11 2 voor 12
Kennisquiz waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.
«
»
13:53 Meldpunt
Er worden veel minder seniorenwoningen gebouwd dan beloofd. Wat is er nodig om de huisvesting van ouderen vlot te trekken? En verder: antwoorden op kijkersvragen over reisboekingen.
«
»
14:20 MAX Maakt Mogelijk Helpt
In MoldaviŽ kunnen veel ouderen een staaroperatie niet betalen, waardoor ze blind dreigen te raken. Stichting MAX Maakt Mogelijk financiert een project waardoor veel ouderen toch geholpen worden.
«
»
14:36 Dwars door de Lage landen
Arnout zoekt in De Biesbosch naar bevers en spreekt in Willemstad met de allerlaatste getuigen van de ramp met de Rhenus 127, een schip Belgische krijgsgevangenen dat daar in WO II op een mijn voer.
«
»
15:30 Frysl‚n Dok
Als honderdnegentig statushouders hun intrek nemen in het leegstaande voormalige zorgcentrum Rikkingahof in het Friese Oosterwolde, keert het licht terug in het donkere, leegstaande gebouw.
«
»
16:03 Kruispunt
Onverwachts overleed op 12 mei de bevlogen oud-minister van Gehandicaptenzaken en CDA'er Rick Brink (38). Het was zijn missie om mensen met een beperking een volwaardige plek te geven in de samenleving.
«
»
16:30 De verwondering
Mirjam van der Vegt schreef de bestseller 'De kracht van rust', gebaseerd op haar eigen ervaringen. Toen ze na een drukke werkdag wilde aanbellen bij een buurvrouw, kreeg ze haar arm niet meer omhoog. Het was het begin van een zware periode.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:12 Petrus in het land
De gemeenteleden van de Opstandingskerk in Houten zijn volop in beweging: op de bakfiets om tweedehands spullen in te zamelen of om te dansen in de stepgroep. Want geloven doe je met je hele lijf.
«
»
17:32 De Verandering
Hoe ga je als kind verder als je vader je moeder vermoordt? Dit overkwam Roser Vlug toen ze zeven jaar oud was. Roser ontwikkelt door deze gebeurtenis enorme angsten en heeft bijna dagelijks nachtmerries over ontvoeringen en moordpartijen.
«
»
17:54 Nederland Zingt
We staan stil bij de bijzondere relatie tussen moeder en kind. Met Metterdaad reizen we naar Nepal, waar goede zorg voor beiden soms ver te zoeken is. Daarnaast zingen we onder andere het lied Heerser over alle dingen.
«
»
18:30 Ik mis je
Silvia's oma groeit in de oorlog op als Joods meisje. Over haar jeugd laat ze weinig los, maar als oma is ze altijd warm. Na het overlijden van Silvia's moeder wordt haar oma haar tweede moeder.
«
»
18:53 Zin in morgen
Thomas gaat bij Oskar het gevecht aan in een mannencirkel, een ritueel waar broederschap en in je eigen kracht durven staan centraal staat. Pater-abt Abbot Abibos heeft een zeer bijzonder klooster met kapel gebouwd.
«
»
19:25 Paramaribo Pepers
Noni bezoekt tante Rita, die haar leert hoe je een lekkere Hindostaanse maaltijd bereidt. De grootouders van tante Rita kwamen begin vorige eeuw als contractarbeiders uit India aan in Suriname.
«
»
20:01 Blauw Bloed
Zoals we allemaal weten is koningin MŠxima van origine Argentijns. Hoe heeft ze de Nederlandse taal onder de knie gekregen en zijn er nog verbeterpunten? Verder bezoekt koning Willem-Alexander de oudste ringrijdersvereniging van Nederland.
«
»
20:27 Politieke Partijen
Programma dat inzicht biedt in de verschillende Nederlandse politieke partijen.
«
»
20:35 In de voetsporen van de Jaren 70
In de jaren 70 vermijden we vaak moeilijke kwesties, bijvoorbeeld de onvrede van de Molukkers. Genegeerd en gekleineerd gaat de tweede generatie Molukkers over tot geweld dat we niet eerder in Nederland hebben gezien.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:00 Stand van Nederland: Generatie Next
Het aantal Nederlandse markten neemt af, vanwege onzekerheid over vergunningen en zero-emissiezones. Staan we echt op een kantelpunt of gloort er dankzij ondernemende millennials licht aan de horizon?
«
»
22:29 Silent Witness
Jack raakt betrokken bij een complexe zaak, waarbij hij tegenover zijn vroegere mentor komt te staan. Door de hechte band tussen de betrokken agenten wordt het een lastige zaak waarin niets is wat het lijkt.
«
»
23:21 Silent Witness
Terwijl de bewijzen tegen de beschuldigde agent zich opstapelen, ontstaat er onenigheid binnen de lokale rechercheafdeling. Het Lyell-team brengt corruptie en verraad binnen de plaatselijke politie aan het licht, met dodelijke gevolgen.
«
»
00:13 De Nachtzoen
Als filosoof wordt het leven met gemak een hoogdravend verhaal waarin de grote vragen des levens voortdurend ruimte maken voor nieuwe exemplaren. Filosoof Marjan Slob richt zich op eenzelfde vraag die blijft terugkeren.
«
»
00:29 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:07 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chasing Beauty' bij Streamz

Jada is actief in de pornowereld. Ze laat binnenkort in Turkije een BBL (Brazilian Butt Lift) met borstvergroting uitvoeren. De risico's neemt ze er gewoon bij. Jada beseft dat ze verslaafd is, maar de drang naar perfectie is te groot.

'Chasing Beauty', om 21.15 uur op Play4.

Dossiers