TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:07 Petrus in het land
Bij de Franse oecumenische kloostergemeenschap Taizé verblijven Nederlandse jongeren voor kortere of langere tijd. We zien Jobke en Bobbi. Wat vinden ze in Taizé en wat nemen ze mee terug naar huis?
«
»
08:33 De verwondering
Mirjam van der Vegt schreef de bestseller 'De kracht van rust', gebaseerd op haar eigen ervaringen. Toen ze na een drukke werkdag wilde aanbellen bij een buurvrouw, kreeg ze haar arm niet meer omhoog. Het was het begin van een zware periode.
«
»
09:04 Ik mis je
Sjaak Smits vertelt over Netta, de liefde van zijn leven. Op vakantie in Frankrijk krijgen ze een auto-ongeluk en Netta raakt invalide. Dan krijgt Netta tot twee keer toe een hersentumor en overlijdt.
«
»
09:20 Bid, bedank, bewonder
John Hofwijks is de voorganger van The Saturday Service in Amsterdam. Een kerk die, tegen de landelijke trend in, veel jongeren weet te trekken. Welk verhaal vertelt John dat hen nieuwsgierig maakt?
«
»
09:46 Nederland zingt op zondag
Voorganger Almatine Leene stil bij de woorden uit het bekende lied 'Samen in de naam van Jezus'. Wat betekent het nu precies dat 'Gods Geest ons elkaar laat verstaan'? En wat is er voor nodig om de ander echt de begrijpen?
«
»
10:18 Bidden van de toren
We bidden vanaf de toren van de Grote Kerk in Loenen aan de Vecht. Jurjen spreekt met Benjamin van Slooten, wiens ouders veel voor hem hebben gebeden tijdens een moeilijke periode in zijn leven. Hij richt zijn gebed op de toekomst van jongeren.
«
»
10:29 EO Metterdaad
De Bulgaarse nichtjes Bogomila (22) en Bojana (23) werden allebei geboren in een arme Romawijk van een klein dorp. Toch zijn hun levens compleet verschillend. Bojana is moeder van vier kinderen, Bogomila studeert sociologie.
«
»
10:40 De Verandering
Arie Zwitser is een actieve vijftiger, maar opeens staat alles stil. Arie krijgt een dubbele herseninfarct en het ziet er niet goed uit voor hem. Wat blijft er over van deze sportieve man?
«
»
11:00 Eucharistieviering/Eurovisie
Rechtstreekse Eurovisieviering op het Hoogfeest van Pinksteren vanuit de St. Lambertusbasiliek te Hengelo. Celebrant: pastoor Jurgen Jansen.
«
»
12:04 Bijbelen met sterren
Dominee Anne-Meta Kobes bespreekt bekende Bijbelverhalen met Urker kapper Teun Kapitein en de andere BN'ers. Wat betekent een verhaal als Jezus die over het water loopt voor Teun in het bijzonder?
«
»
12:33 Wilde Ganzen
In Mali wordt 85 procent van alle meisjes besneden. Deze verminking zorgt voor lichamelijke, psychische en seksuele problemen. Met gedragsverandering willen we deze traditie uitbannen.
«
»
12:40 In de voetsporen van D-Day
Philip Freriks praat met Tenno Dogger, Alan King, Bill Tymchuk, Rudi Hemmes, Erich Bissoir en André Hissink. Met Antony Beever bespreekt Philip wat er is gebeurd.
«
»
13:30 Nu te Zien!
Beeldend kunstenaar Levi van Veluw heeft een tentoonstelling van zes zalen in het Singer Museum. Directeur van Museum Voorlinden Suzanne Swarts bekijkt hoe hij zijn enorme installaties combineert met werken uit de collectie van het museum.
«
»
13:37 Fryslân Dok
Hoe ziet de toekomst van het vervoer naar Ameland eruit? Het aantal passagiers neemt toe, de staat van de natuur gaat achteruit. En ook de dichtslibbende vaargeul is een probleem.
«
»
14:10 In de voetsporen van de Jaren 70
Met de Dolle Mina's uit Den Bosch blikt Philip Freriks terug op een wilde tijd. Homo's en lesbo's komen uit de kast om te strijden voor acceptatie. Philip staat met de strijders van toen weer voor de deur van bisschop Gijssen.
«
»
15:01 BinnensteBuiten
Ramon Brugman, liefhebber van deze bes, bezoekt fruittelers Mark en Josèt. Op hun biologische boerderij telen zij als één van de weinigen in Nederland de kruisbes. Boswachter Marieke gaat met collega Henk-Jan op zoek naar bijzondere orchideeën.
«
»
15:26 Hans Bloemendal, een muzikaal eerbetoon
Een chazzanoetconcert in de Rav Aron Schuster Synagoge onder leiding van dirigent Jules van Hessen, ingeleid door een aantal zangfragmenten en citaten van chazzan en hoogleraar Hans Bloemendal.
«
»
16:24 Her(s)tories - een ode aan onze voormoeders
Schrijver, presentator en verteller Shanti Singh brengt een ode aan de vrouwen uit de Hindostaanse migratiegeschiedenis. Schrijvers, dichters en performers vertellen de verhalen van de pioniers, strijders en feministen van toen.
«
»
16:49 Socutera
MS (multiple sclerose) is een zenuwslopende ziekte die jonge mensen treft in de bloei van hun leven. Stichting MS Research is dé organisatie die wetenschappelijk onderzoek financiert en stimuleert.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
Onverwachts overleed op 12 mei de bevlogen oud-minister van Gehandicaptenzaken en CDA'er Rick Brink (38). Het was zijn missie om mensen met een beperking een volwaardige plek te geven in de samenleving.
«
»
17:41 Wildernis onder Water
In de Randstad liggen veenplassen waar mensen al sinds de vorige eeuw genieten van het water. Maar de plassen liggen in drukbevolkte gebieden en werden sterk vervuild.
«
»
18:08 Gorts Wijnkwartier
Ilja Gort en zijn familie heten de kijker welkom op hun wijnchateau in Bordeaux. Ilja vertelt alles over wijn maken, wijn drinken en wat hij en zijn gezin allemaal meemaken.
«
»
18:31 Joanna Lumley's Specerijenroute
Joanna Lumley volgt de specerijenroute en bezoekt Indonesië. Ze leert meer over nootmuskaat, het bloedige VOC-verleden van de Banda-eilanden, kruidnagelsigaretten en Indonesische popmuziek.
«
»
19:25 Vroege Vogels
Een visarend duikt niet zo vaak op, laat staan een jagende. De oude zeebodem van het Roggebotzand op het randje van de Flevopolder blijkt ideaal terrein voor deze indrukwekkende vogel. Menno Bentveld is op de voormalige zandbank uit de Zuiderzee.
«
»
20:17 Dwars door de Lage landen
Arnout zoekt in De Biesbosch naar bevers en spreekt in Willemstad met de allerlaatste getuigen van de ramp met de Rhenus 127, een schip Belgische krijgsgevangenen dat daar in WO II op een mijn voer.
«
»
21:07 Metropolis
Hoe los je zonder expats de krapte op de arbeidsmarkt op? In Nederland zien we de integratie van Indiase expats en in een Mexicaans dorp zijn alle mannen weggetrokken om ergens anders te werken.
«
»
21:30 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
21:48 Wat is ..
Boswachter Cees Lange verwelkomt Mirjam Bouwman op natuurcamping De Veenkuil in Bant. Daar ontvangt zij gasten rondom een knisperend kampvuur. Elke gast heeft een eigen, unieke link met Pinksteren.
«
»
22:25 Tot het Einde
Dineke's euthanasie gaat toch niet door. Vrijwilliger Lex probeert haar te troosten, maar heeft ook zelf een klap te verwerken. Will heeft gehoord dat hij klaar is met zijn behandelingen.
«
»
23:08 Bijbelen met sterren
Lenny Kuhr vertelt aan dominee Anne-Meta Kobes over het Jodendom als haar bron van inspiratie. Met Teun Kapitein en Berget Lewis praten ze door over Pinksteren en er wordt dit keer ook gezongen.
«
»
23:45 Buitenhof
Te gast: Caroline van der Plas, Henk Vermeer, Lamyae Aharouay, Martin Visser, Robbert Dijkgraaf en Ahmed Aboutaleb.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play Crime logo

Jesse Stone is een voormalig rechercheur moordzaken uit LA die de grote stad heeft ingeruild voor een baan als politiecommandant in het rustige vissersdorpje Paradise. Hij doet zich echter nog steeds te goed aan zijn twee favoriete dingen: whisky en vrouwen. Wanneer hij een oude moordzaak heropent, ontdekt hij het ene schokkende feit na het andere. Hij begrijpt steeds beter waarom deze zaak in de doofpot werd gestopt.

'Jesse Stone: Sea Change', film uit 2007 met oa. Tom Selleck, om 22.00 uur op Play Crime.

Dossiers