TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:03 Nieuwsuur
Recht op demonstreren * Blijft overheid op Facebook? * Tadzjieken in de verdrukking.
«
»
06:54 Ondertussen aan de Hofvijver
Architecten Camiel Berns en Eric van Noord buigen zich tijdens de renovatie over het voormalig Hotel Central uit 1911, onderdeel van de Tweede Kamer. Berns en Van Noord zijn vastbesloten om de sfeer van vroeger in een modern jasje terug te brengen.
«
»
07:39 De kunst van het Binnenhof
Programma met Splinter Chabot over de kunstschatten van het Binnenhof.
«
»
08:00 Vroege Vogels
Met een stijgende zeespiegel en veranderend klimaat loopt bijna twee derde van Nederland het risico om te overstromen. Menno Bentveld kijkt hoe we de natuur kunnen inzetten om droge voeten te houden.
«
»
08:45 Volle Zalen
Sopraan Francis van Broekhuizen brengt met Cornald Maas een bezoek aan stadion De Kuip in Rotterdam, waar ze in 2015 samen met supporters de Feyenoord-opera vertolkte. Ze ontmoet twee diehard Feyenoorders, met wie ze sindsdien bevriend is.
«
»
09:32 God, Jesus, Trump!
Nergens leeft het eind der tijden zoals in Amerika, vooral in de staat Utah. Ze zijn daar ook massaal fan van Donald Trump. Mocht hij niet verkozen worden, dan is dat voor hen een rampscenario.
«
»
10:28 Podium Klassiek
Voormalig politica en feministe Hedy d'Ancona vertelt over haar voorliefde voor Bach. Pianist Nikola Meeuwsen speelt Ferruccio Busoni's bewerking van Bachs cantate 'Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ'.
«
»
11:38 Sami Yusuf - When Paths Meet
Concertregistratie van 'When Paths Meet', het concert dat de succesvolle zanger, componist en muzikant Sami Yusuf gaf tijdens Holland Festival 2022. Hiervoor werkte hij samen met kamerkoor Cappella Amsterdam en het Amsterdams Andalusisch Orkest.
«
»
12:12 De SociŽteit
VU Hoogleraar Haroon Sheikh en journalist Thomas van Linge over de aanval van Iran op IsraŽl en de rol van AI in gewapende conflicten. Marjon Rozema en Esther Vonk over de rechtszaak tegen de Nederlandse staat over de Turkije-deal.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:13 2 voor 12
Kennisquiz waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.
«
»
13:56 Meldpunt
Nog steeds worden trapliften aan de muurzijde van de trap geplaatst, waardoor de trap niet meer aan de wettelijke eisen voldoet. Gebruikers van de trap lopen hierdoor een groter risico om te vallen.
«
»
14:31 God, Jesus, Trump!
Amerika is het land waar woke is uitgevonden, maar vooral orthodoxe christenen zitten met woke in hun maag. En daar maakt Donald Trump handig gebruik van door de oorlog tegen woke op te voeren.
«
»
15:29 Frysl‚n Dok
Er is een groeiende zorg over het mentale welzijn van boeren. Jaren van onzekerheid lijken hun wonden te slaan in de motivatie en kracht van boeren. Hoe kunnen ze geholpen worden?
«
»
16:03 Kruispunt
Pater Hugo Beuker woont al meer dan twintig jaar als kluizenaar in het afgelegen noorden van Groningen. Waarom maakte hij deze bijzondere levenskeuze en wat brengt het kluizenaarsbestaan hem?
«
»
16:30 De verwondering
Van Dolly Parton tot SÝren Kierkegaard: filosoof Stine Jensen put wijsheid uit soms onverwachte bronnen. Toen ze tien jaar geleden vastliep aan de universiteit, ontdekte ze de leraar in zichzelf.
«
»
17:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
17:08 Petrus in het land
Op het Friese platteland werd de afgelopen jaren een nieuw klooster gebouwd. Samen met de kerk van Jorwert is het Nijkleaster, een open geloofsgemeenschap gericht op stilte, verbinding en bezinning.
«
»
17:29 De Verandering
Arie Zwitser is een actieve vijftiger, maar opeens staat alles stil. Arie krijgt een dubbele herseninfarct en het ziet er niet goed uit voor hem. Wat blijft er over van deze sportieve man?
«
»
17:48 Nederland Zingt
Vergeven is niet altijd makkelijk. Esther vertelt hoe ze, ondanks dat iemand haar pijn deed, toch besloot om te vergeven. Ook in de liederen komt het thema vergeving veelvuldig naar voren.
«
»
18:14 EO Metterdaad
In Cambodja leven Channa, Oun en hun kinderen in een klein hutje dat lekt en overstroomt bij de eerste de beste regenbui. Maar er is hoop: EO Metterdaad-partnerorganisatie stichting De Brug geeft het gezin een nieuw huis.
«
»
18:25 Ik mis je
Joke Foppen herinnert zich haar vader als een afwezige man in haar jeugd. Als hij later ziek wordt, zorgt Joke voor hem en worden de gesprekken dieper en leert ze haar vader beter kennen.
«
»
18:44 Zin in morgen
Anita Witzier bezoekt Lucinda in haar zelfgebouwde bloemenyurt en krijgt een bijzondere bloemenlezing. In Rotterdam heeft bewegingsagoog JoŽl ťťn missie: de dementerende bewoners in de verpleeghuizen spelenderwijs weer laten bewegen.
«
»
19:15 Kassa
Komen er gauw gespecialiseerde poliklinieken voor mensen met long covid? Amber praat met demissionair minister Pia Dijkstra. En het kermisseizoen is weer begonnen, maar is het nog betaalbaar?
«
»
20:06 Blauw Bloed
Prinses Amalia maakte haar debuut op het staatsbanket met de Spaanse koning en koningin. Een uitgebreid verslag van dit staatsbezoek en een vooruitblik op de serie over het leven van MŠxima.
«
»
20:37 Gort over de Grens
Ilja kruipt in de huid van Henri IV, de boerenkoning, trekt met een kudde ezels de bergen in en is getuige van een doop ŗ la Bťarn, waarbij een baby met knoflook en zoete wijn wordt gedoopt.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:00 Stand van Nederland: Generatie Next
Kunst is een steeds gewilder beleggingsobject geworden, maar waar moet je aan denken als je echt een goede investering wilt doen? We zijn hiervoor niet alleen te gast bij de TEFAF-beurs, maar ook bij een veilinghuis.
«
»
22:29 Silent Witness
Na de vondst van een lichaam onderaan een torenflat raakt het Lyell-team verstrikt in de criminele onderwereld van de beruchte Italiaanse maffiabende de Ndrangheta. Nikki en het team zijn vastbesloten om de waarheid aan het licht te brengen.
«
»
23:20 Silent Witness
Nikki raakt nog dieper verstrikt in het gevaarlijke web van de Ndrangheta-maffia en Jack ontdekt een aantal schokkende aanwijzingen. Een onverwachte bondgenoot brengt Nikki dichter bij de waarheid.
«
»
00:13 De Nachtzoen
Als meisje was schrijver Janneke Siebelink soms overweldigd door de grootsheid van het leven. Na jaren zou ze landen bij de tekst waarmee ze ons op bed legt: blijf kalm te midden van alle lawaai.
«
»
00:28 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:06 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Goedele Wachters (VRT NWS)

Goedele Wachters en Riadh Bahri komen naar de kiezers toe. In de twee weken voor de verkiezingen trekt het programma door Vlaanderen en Brussel, naar tien plekken die symbool staan voor tien thema's.

'Laat Kies24', om 21.50 uur op VRT 1.

Dossiers