TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstSTAR ChannelNPO 1NPO 2NPO 3
00:23 Colette
Nadat ze naar Parijs is verhuisd, publiceert Colette romans onder de naam van haar man, de beroemde schrijver Willy. Wanneer de novellereeks 'Claudine' haar tot ster maakt, moet Colette het opnemen tegen Willy om de rechten van haar werk op te eisen.
«
»
02:04 De Nachtzoen
Met haar drukkunst schept Davitha van de Kuilen letterlijk licht in het donker. Ook toen in haar eigen leven het duister naderde en ze vijftien jaar op een kindje wachtte, wist ze het knopje van haar innerlijke lamp te vinden.
«
»
02:18 Nieuwsuur
Door vergrijzing is het een steeds grotere uitdaging om de zorg in Nederland op peil te houden. Samen met onder meer de Verenigde Staten werkt de Europese Unie aan een humanitair corridor van Cyprus naar Gaza. Wie kiezen de Oscar-winnaars?
«
»
03:06 Nieuwsuur
Door vergrijzing is het een steeds grotere uitdaging om de zorg in Nederland op peil te houden. Samen met onder meer de Verenigde Staten werkt de Europese Unie aan een humanitair corridor van Cyprus naar Gaza. Wie kiezen de Oscar-winnaars?
«
»
08:01 Rail Away
Door de vallei van de rivier de Doubs in de Franse Jura gaat de treinlijn die van grote historische betekenis was en is: de klokkenmakerslijn, de Ligne des Horlogers.
«
»
08:26 EO Metterdaad
Gor Khatchikyan gaat terug naar zijn geboortegrond in ArmeniŽ. Hij ontmoet Maria Goris, een Nederlandse hulpverlener die zich al ruim twintig jaar inzet voor vluchtelingen in ArmeniŽ.
«
»
08:43 Tijl in het voetspoor van Richard Wagner
Tijl maakt kennis met componist Richard Wagner. Waar komt hij vandaan, wat drijft hem en wat zijn zijn ambities? Tijl reist daarvoor naar Parijs en bezoekt de plekken waar Wagner heeft gewoond.
«
»
09:33 Groenteman op zondag
Vijf jaar na zijn debuutalbum Man in nood komt Willem de Bruin met de opvolger Spuug van God. Yeliz «iÁek en Anke de Jong, recenseren de fototentoonstelling Express Yourself en de solocabaretvoorstelling Saman Amini's Integratieplan.
«
»
10:33 Podium Klassiek
Contrabassist Dominic Seldis speelt met Cor Bakker de 'Ballade Solitaire' van Neil Sedaka. Holland Baroque en sopraan Jeanine De Bique voeren muziek uit van Hšndel ťn een calypso uit Trinidad en Tobago.
«
»
11:41 Suhoor Stories
Compilatie van het radioprogramma Suhoor Stories.
«
»
12:13 De SociŽteit
Voormalig SP-kamerlid Renske Leijten, Groenlinks-Pvda Tweede Kamerlid Luc Stultiens en kind van een gedupeerde ouder van het toeslagenschandaal JaÔr van den Essenburg over het eindrapport 'Blind voor mens en Recht'.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:13 2 voor 12
Kennisquiz waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.
«
»
13:57 Meldpunt
Wie diabetes heeft moet, ongeacht de leeftijd, iedere vijf jaar tegen flinke kosten het rijbewijs vernieuwen. Diabetes Vereniging Nederland vindt dit onterecht en overbodig. Elles de Bruin spreekt hierover met Edith Mulder.
«
»
14:23 MAX Maakt Mogelijk Helpt
Jan Slagter brengt ouderen in Moldavie het warmste kerstcadeau denkbaar: hout en briketten. Traditiegetrouw start in december de actie voor ouderen in Oost-Europa om hun huizen winterdicht te maken en hout en brikketten uit te delen.
«
»
14:40 De wereld van de Chinezen
De mondiale expansiedrift van China is in Suriname goed zichtbaar. Van diep in het ondoordringbare Surinaamse oerwoud tot aan natuurreservaat Brownsberg, overal ontmoet Ruben Chinese winkeliers, Chinese goudzoekers en Chinese goudhandelaren.
«
»
15:31 Frysl‚n Dok
Beeldend kunstenaar Evert van Hemert uit Kolderwolde heeft niet lang meer te leven. Hoe gaan hij en zijn vrouw hiermee om?
«
»
16:04 Kruispunt
De Abdij van Berne biedt sinds 2021 onderdak aan mensen met autisme. Zij wonen in het Bernehuis, achter de abdij. Net als de broeders hechten de bewoners aan de rust en stilte van deze plek.
«
»
16:30 De verwondering
Paul van Geest is theoloog en hoogleraar kerkgeschiedenis. Hij is een liefhebber van Augustinus. "God is te vinden in relatie met de ander", zegt Paul zijn held Augustinus na. Hij heeft de waarheid van deze woorden volop in zijn eigen leven ervaren.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:09 Petrus in het land
In de Lutherse kerk in Zwolle kijken mensen naar elkaar om. Dominee Margo Jonker ziet zulke momenten als een sneeuwklokje dat bovenkomt uit de aarde. "Als wit licht dat hoopvol opkomt in het leven."
«
»
17:30 De Verandering
In het ziekenhuis vallen bij Robert van Twillert al zijn lichaamsdelen uit. Hij schreeuwt het uit in zijn hoofd, maar kan geen contact maken. Wat is er aan de hand en wat heeft dit met Robert gedaan?
«
»
17:48 Nederland Zingt
Elbert Smelt is leadzanger van Trinity en vertelt over de achtergrond en kracht van het lied 'Ik wens jou'. Dit lied wordt, samen met enkele andere liederen, gezongen.
«
»
18:14 EO Metterdaad
Spoedeisendehulparts en spreker Gor Katchikyan is in ArmeniŽ, zijn vaderland. Hij is bij hulpverlener Baru, die vluchtelingen als Astghik probeert te helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan.
«
»
18:25 Ik mis je
De zus van Osdailey overlijdt plotseling. Nog maar 27 jaar is ze en net in blijde verwachting van haar eerste kindje. De zussen hadden een sterke band. Osdailey vertelt graag over haar.
«
»
18:45 Zin in morgen
Anita bezoekt Ameike om een ritueel op maat te laten maken. In de Jordaan volgen we een muziekles van 85-jarige tante Greet. Paul, hoogleraar HindoeÔsme en Boeddhisme, verzamelt Aziatische kunst.
«
»
19:15 Kassa
Hoe kan het dat huishoudens nu meer betalen bij een warmtenetaansluiting dan bij een gasaansluiting? En ben je in Vlissingen slechter af dan in de rest van Nederland als je weinig geld hebt?
«
»
20:07 Blauw Bloed
Programma waarin de koning en leden van het koninklijk huis van dichtbij gevolgd worden. Aan bod komen vorstenhuizen, staatsbezoeken en het laatste koninklijke nieuws.
«
»
20:37 Andere Tijden Special
In 1946 doet verzetsman Joop Hollebrands bij de politie in Haarlem aangifte van het wegvoeren van twee kinderen. Bert en Marleen Sanders zaten in de oorlog bij hem en zijn gezin ondergedoken.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:00 Stand van Nederland: Generatie Next
Iedere millennial heeft tegenwoordig wel ťťn of meer zelfhulpboeken in de kast staan. Ook worden er retraites, meditatiesessies en diverse cursussen aangeboden in het kader van persoonlijke groei. Een economie op zich dus.
«
»
22:29 The Gold
Nu het team een verdachte van de goudroof in beeld heeft, ontdekken ze gaandeweg steeds meer schakels in de keten. De verdachten worden in de gaten gehouden en een inval loopt uit op een drama.
«
»
23:27 The Gold
John Palmer is op vakantie wanneer hij hoort dat hij gezocht wordt. Boyce verzekert zijn team ervan dat de moordenaar van hun collega zal boeten, maar de rechtszaak neemt een onverwachte wending.
«
»
00:31 2Doc
De familie Schouten runt een tulpenbedrijf en hun kinderen schaatsen op wereldtopniveau. Als moeder Jolanda door een hersenbloeding onverwacht veel zorg en aandacht nodig heeft, verandert alles.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reŁnie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers