TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstSTAR ChannelNPO 1NPO 2NPO 3
02:10 De Nachtzoen
Een onverwachte ontmoeting met een nomadenstam in Iran gaf schrijver en dichter Sholeh Rezazadeh inspiratie voor een nieuwe pennenvrucht. Ze legt ons op bed met een volksliedje dat ze van hen leerde.
«
»
02:25 Nieuwsuur
De Nederlandse stichting NL4Ukraine haalt gewonde soldaten naar Nederland en lapt ze op. Roemeense tegenkandidaat Mark Rutte: president Klaus Johannis. Er gaan in Europa veel stemmen op om IsraŽl uit te sluiten van deelname aan het Songfestival.
«
»
03:13 Nieuwsuur
De Nederlandse stichting NL4Ukraine haalt gewonde soldaten naar Nederland en lapt ze op. Roemeense tegenkandidaat Mark Rutte: president Klaus Johannis. Er gaan in Europa veel stemmen op om IsraŽl uit te sluiten van deelname aan het Songfestival.
«
»
07:58 Rail Away
Vanaf Beieren gaat de reis door 'Beiers Canada' naar de hoogste berg van de regio, de GroŖer Arber. Daarna door naar Bayerisch Eisenstein, een grensstation precies aan de rand van het voormalige IJzeren Gordijn tussen Duitsland en TsjechiŽ.
«
»
08:24 EO Metterdaad
EO Metterdaad keert terug naar BraziliŽ, waar Samuel een buitenschoolse opvang heeft opgezet met geld van vele donaties. En we zien hoe het nu gaat met Eduardo, een jongen met een oogziekte.
«
»
08:39 De Toekomst is Grijs
Welk beeld hebben we van ouderen? Jong hoort bij jong en oud hoort bij oud. Buiten de familie is er nauwelijks contact tussen jong en oud. Ze kennen elkaar niet, begrijpen elkaar niet en helpen elkaar ook niet.
«
»
09:15 Voeding en ons brein
Wanneer weet je of je genoeg gegeten hebt en hoe zorg je ervoor dat je niet te veel eet? Samen met voedingsonderzoeker Guido Camps doet Janny een experiment waaruit blijkt dat je eerder verzadigd bent als je iets eet met structuur.
«
»
09:33 Groenteman op zondag
Een gesprek met en livemuziek van zanger en liedjesschrijver Alex Roeka. Actrice Romana Vrede in de rubriek 'Teenage Kicks'. Cabaretiers Renť van Meurs en Ruud Smulders zijn recensenten van dienst.
«
»
10:29 Podium Klassiek
Fuse plaatst een nieuwe held op de Wall of Fuse: componist Maurice Ravel. Samen met pianist Ramon van Engelenhoven spelen ze het meeslepende tweede deel uit diens Pianoconcert in G. Udspeler Jawa Manla duikt in de wereld van het buikdansen.
«
»
11:39 Nooit te laat
We brengen oma Vivian Thurnim en haar kleinzoon Deyvannyo Meinders dichter bij elkaar. Vivian heeft tinnitus, last van oorsuizen. Hierdoor raakt zij steeds meer sociaal en maatschappelijk geÔsoleerd.
«
»
12:11 De SociŽteit
Warchild oprichter Willemijn Verloop en expert humanitaire hulp bij Save the children Juliette Verhoeven over de huidige situatie van de kinderen in Gaza. Priscilla Vaudelle en Gavin-Viano samen met Barbara Braams over geldproblemen bij jongeren.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:13 2 voor 12
Kennisquiz waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.
«
»
13:57 Meldpunt
Gezonder leven voorkomt niet alleen medische klachten, maar verhelpt ze soms ook. En verder: dekking uitvaartpolis plotseling verdwenen.
«
»
14:23 MAX Maakt Mogelijk Helpt
In MoldaviŽ zorgen oma's met liefde voor hun kleinkinderen, maar ze hebben weinig geld voor de verzorging. Jan Slagter zoekt de oma's thuis op en zoekt uit waar ze het meeste mee geholpen zijn.
«
»
14:38 De wereld van de Chinezen
Ruben Terlou bezoekt de Solomoneilanden, de onbekende eilandstaat die symbool staat voor de toenemende rivaliteit tussen China en het Westen. China zorgde er voor vele leningen en medische hulp, in ruil voor het verbreken van de banden met Taiwan.
«
»
15:30 Frysl‚n Dok
Alle Jong zoekt in zijn kunst naar grote betekenis achter kleine verhalen uit het verleden.
«
»
16:03 Kruispunt
De werkdruk onder priesters in Nederland blijft toenemen. Een burn-out is ook in deze beroepsgroep geen zeldzaamheid. Drie priesters over werkdruk, roeping en het gevoel altijd aan te moeten staan.
«
»
16:30 De verwondering
Voordat Hannah Cuppen geboren werd, overleed haar broer Hansje bij een tragisch ongeluk. Verlatingsangst liep als een rode draad door haar leven en saboteerde al haar liefdesrelaties. Pas toen ze ziek werd, kreeg ze haar belangrijkste inzichten.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:09 Petrus in het land
Dertig jaar na de burgeroorlog in Rwanda zijn de trauma's van angst en haat nog niet geheeld. Kerken spelen een belangrijke rol in de verzoening en opbouw van het land, gesteund door Kerk in Actie.
«
»
17:29 De Verandering
Presentator Mirjam Bouwman volgt christenen die op latere leeftijd tot geloof zijn gekomen. Soms voelen mensen in hun omgeving zich daar ongemakkelijk bij.
«
»
17:48 Nederland Zingt
Nederland Zingt is een programma met koor- en samenzang van geestelijke liederen uit verschillende kerken in Nederland. Bevat een mix van muziek, samenzang, persoonlijke geloofsverhalen en een Bijbelse overdenking.
«
»
18:14 EO Metterdaad
Gor Khatchikyan reist af naar zijn thuisland ArmeniŽ. Hij bezoekt een kerkgebouw waar zijn vriend Ashot als voorganger werkt. De kerk helpt vluchtelingen als Nora en Albert met voedsel en kleding.
«
»
18:24 Ik mis je
Joke Foppen herinnert zich haar vader als een afwezige man in haar jeugd. Als hij later ziek wordt, zorgt Joke voor hem en worden de gesprekken dieper en leert ze haar vader beter kennen.
«
»
18:43 Zin in morgen
Thomas gaat langs bij Mirjam, een van de weinige vrouwelijke sjamanen in Nederland. De 95-jarige Barbara vertelt haar levenslessen. Modeontwerper Sepehr heeft zijn plek gevonden in Hoorn.
«
»
19:15 Kassa
Blijft koffie uit eigen thermosbeker warm en lekt de beker niet? Verschillende thermosbekers worden aan een test onderworpen. En verder: heeft het zin als huurder bezwaar te maken tegen de WOZ-beschikking van je huurhuis?
«
»
20:07 Blauw Bloed
Koningin MŠxima is op bezoek bij de scouting in Woerden om daar te praten over jonge leiders van de toekomst. Koning Willem-Alexander is in Heerlen-Noord, waar hij een rondleiding krijgt door de wijk.
«
»
20:38 Verborgen verleden
Tijdens de reis door het militaire verleden van zijn voorouders reist de voormalig leider van D66 Alexander Pechtold naar het hart van Europa. Het is alsof zijn vader over zijn schouder meekijkt en met Alexander meereist.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:00 Stand van Nederland: Generatie Next
Doe je als single boodschappen, dan ben je sowieso tien procent duurder uit. En dan ben je er nog niet. Hoe houd je je als single financieel staande in deze maatschappij? Nejifi Ramirez zoekt het uit.
«
»
22:30 Ridley
Ridley en Carol worden opgeroepen om het verdachte overlijden te onderzoeken van een man die van zijn balkon viel. De hoofdverdachte is Cal Flannery, de jongere broer van Michael.
«
»
00:06 2Doc
De negentienarige Dunya is onafscheidelijk van haar moeder, maar wil ook vrij zijn. Ze woont samen met haar moeder Sabine in een klein Amsterdams appartement. Zal het Dunya lukken om zelfstandig te worden en los te komen van haar moeder?
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reŁnie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers