TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
03:15 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden staat vroeg op voor de lokale garnalen in Evans Head. Om daarna naar Blue Fattoria te gaan om John's gras-gevoerde wagyu-boerderij in actie te zien. Het is een prachtige plek.
«
»
03:40 Guillaume's Paris
Chef Guillaume Brahimi rondt zijn tour door Parijs af met een boheemse en artistieke wandeling doorheen de stad, inclusief een lokale bierdegustatie en de intrigerende buurt waar Edith Piaf verbleef.
«
»
04:05 A la carte
Johan reconstrueert het gerecht van Christines jeugd: karnemelkpuree met een gepocheerd eitje en papsaus, klaargemaakt door haar moeder, iets wat ze samen met haar acht broers en zussen elke vrijdagavond at nadat ze allemaal in bad waren geweest.
«
»
04:20 Sarah's Sweet Table
Het oog wil ook wat, dat is zeker zo in de patisserie. Vandaag bakt Sarah twee desserts die er heel leuk uitzien op je koffietafel: een blauwe bessentaart met frangipanevulling en de beroemde rochers die Sarah een gouden laagje geeft.
«
»
04:50 It's Aperotime - a taste of history
Bartender Naushad neemt ons mee naar het Amerika van na WO II. Toen ontstond de geheimzinnige en exotische Tiki-cultuur. Naushad gaat aan de slag met drie restanten uit die periode: de Mai Tai, de Gin Swizzle en de Paloma.
«
»
05:00 Foodies & The City
Drie vriendinnen trekken eropuit en ontdekken het lekkerste eten in Vlaamse steden.
«
»
05:30 Loïc zot van koken weekmenu
Met elke keer een nieuw weekmenu.
«
»
06:15 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag staan de kabeljauwhaasjes van Bearded Chef Sam D'Huyvetter op het weekmenu. Naast zijn liefde voor het betere vlees, bewijst hij dat een visje ook snel, makkelijk en lekker door de maag gaat.
«
»
06:35 Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
Een marathon met de beste snelle, makkelijke en lekkere recepten van de afgelopen week.
«
»
08:00 Vlaamse Klassiekers
Lynn laat zich vandaag verrassen door de steak tartaar van chef Vadim, hét signatuurgerecht bij Monroe in Antwerpen. Daarna vertoeft ze aan 't zeetje voor de verse garnaalkroketten of 'Noordzeeklompjes' van chef Stijn in De Kruidenmolen.
«
»
08:50 Loïc zot van koken weekmenu
Met elke keer een nieuw weekmenu.
«
»
09:35 De Sterrenkaart
Het Gebaar in Antwerpen van Roger Van Damme heeft al dertien jaar een Michelinster achter zijn naam staan. Van Damme vertelt hoe hij na al die jaren dat niveau heeft kunnen behouden behouden.
«
»
10:15 Foodies & The City
Drie vriendinnen trekken eropuit en ontdekken het lekkerste eten in Vlaamse steden.
«
»
10:55 Urban Barbecue
Michaël Vrijmoed en z'n sous-chef Niels Gunst zijn op post en starten met een frisgekoelde gin-tonic met een cool hapje van tomaat-garnaal consommé. Daarna serveert Michaël geschroeide kalfsfilet en auberginekaviaar.
«
»
11:30 Snel, Makkelijk & Lekker
Jelle Beeckman bewijst vandaag dat veggie Snel, Makkelijk & Lekker vullend kan zijn. Zijn broodje met Cambozolakaas gaat onder de grill en topt hij af met een salsa van geroosterde druiven. Krokant en smeuïg tegelijk.
«
»
12:05 Sarah's Sweet Table
Sarah is dol op karamel! Vandaag staan er twee zalig zoete desserts met karamel op haar Sweet Table te blinken: een luchtige cake met gekaramelliseerde ananas en chocoladetoffees in een nostalgische snoepverpakking. Een heerlijke plakboel!
«
»
12:40 Vlaamse Klassiekers
Lynn laat zich vandaag verrassen door de steak tartaar van chef Vadim, hét signatuurgerecht bij Monroe in Antwerpen. Daarna vertoeft ze aan 't zeetje voor de verse garnaalkroketten of 'Noordzeeklompjes' van chef Stijn in De Kruidenmolen.
«
»
13:30 Vlaamse Klassiekers
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
14:20 Loïc zot van koken weekmenu
Met elke keer een nieuw weekmenu.
«
»
15:10 Guillaume's Paris
Guillaume verkent het dertiende en veertiende arrondissement en bezoekt de wijk Montparnasse.
«
»
15:40 Peppe's Emilia-Romagna
Peppe ontdekt Modena, een stad die naast Ferrari en Pavarotti ook heel wat culinaire sterren herbergt zoals Massimo Bottura, de aceto balsamico, gnocco fritto en de mooiste markt Albinelli. Peppe laat de kijker meesmullen van tijdloos erfgoed.
«
»
16:15 Bal National Zomereditie
Wim Ballieu bereidt smaakvolle lamsballetjes gevuld met asperges en met een vleugje kardemom.
«
»
16:50 Panklaar
Jan Buytaert maakt vandaag Magret van eend in een Oosters jasje.
«
»
17:00 Snel, Makkelijk & Lekker
Jeroen De Pauw staat vandaag paraat om het weekmenu smaak te geven met een vleesgerecht. Hij kiest voor gebakken hoevekip met een warme salade van witlof, aardappel en een picklessaus.
«
»
17:30 Loïc: Zot van Koken
Een pistolet met kip curry dat zou wat te makellijk zijn. Loïc maakt een sushirol zonder tonijn of zalm en avocado maar met traaggegaarde kip. Ook voor de sojasaus en wasabi heeft hij een alternatief.
«
»
17:45 Foodies & The City
Drie vriendinnen trekken eropuit en ontdekken het lekkerste eten in Vlaamse steden.
«
»
18:25 Sarah's Sweet Table
Het oog wil ook wat, dat is zeker zo in de patisserie. Vandaag bakt Sarah twee desserts die er heel leuk uitzien op je koffietafel: een blauwe bessentaart met frangipanevulling en de beroemde rochers die Sarah een gouden laagje geeft.
«
»
19:00 Pasta & Risotto
Dagny ros maakt spaghetti met bloemkool en geroosterde pancetta en Jan maakt risotto met gamba's.
«
»
19:20 De Gezonde Goesting
Van hier naar daar en dan terug van daar naar hier. Vaak heb je geen tijd om gezond te eten. Daarom maakt healthy Steffi drie gerechtjes die je makkelijk op voorhand kan maken en kan vervoeren: een drankje, salade en koekjes voor on the go.
«
»
19:50 Het Weekmenu
Piet Huysentruyt bereidt kalfslende met grootmoeders groentjes, pasta met gerookte zalm, 'mac and cheese' met gehaktballetjes en een vegetarisch slaatje met geitenkaas.
«
»
20:40 Loïc: Zot van Koken
Een pistolet met kip curry dat zou wat te makellijk zijn. Loïc maakt een sushirol zonder tonijn of zalm en avocado maar met traaggegaarde kip. Ook voor de sojasaus en wasabi heeft hij een alternatief.
«
»
20:55 Soep!
De chefs maken consommé met kruidenpannenkoekjes en een aardappelsoep met gerookte paling.
«
»
21:20 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden gaat naar Sunshine Coast en begint in het achterland bij Maleny Dairies. Via de geweldige ambachtelijke bierscène van de Sunny Coast, flanst hij uiteindelijk een verse garnaalschotel op het strand van Mooloolaba in elkaar.
«
»
21:50 HAPERITIEF COMPILATIE
In deze aflevering: de Sparkle & Spice en knolseldertoastjes met paprika en ricotta, de Christmas Candy (non-alcoholisch) en een hapje met langoustines met Elixir d'Anvers, de Grand Mimosa en cannelloni van ham en rundstartaar.
«
»
22:15 Karola's Kitchen
Vandaag reist Karolien naar Azië door middel van haar heerlijke gerechten. Ze maakt een exotische noedelsoep, op basis van zelfgemaakte currypasta. De pasta komt terug in haar zalmballetjes die ze in de soep doet én wordt als aperitief serveert.
«
»
23:00 Loïc: Zot van Koken
Een pistolet met kip curry dat zou wat te makellijk zijn. Loïc maakt een sushirol zonder tonijn of zalm en avocado maar met traaggegaarde kip. Ook voor de sojasaus en wasabi heeft hij een alternatief.
«
»
23:15 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van truffel.
«
»
23:55 Vlaamse Klassiekers
Lynn laat zich vandaag verrassen door de steak tartaar van chef Vadim, hét signatuurgerecht bij Monroe in Antwerpen. Daarna vertoeft ze aan 't zeetje voor de verse garnaalkroketten of 'Noordzeeklompjes' van chef Stijn in De Kruidenmolen.
«
»
00:45 Foodies & The City
Drie vriendinnen trekken eropuit en ontdekken het lekkerste eten in Vlaamse steden.
«
»
01:25 Snel, Makkelijk & Lekker
Vanja van der Leeden zet vandaag haar wereldkeuken op het weekmenu. Ze maakt tahu telor klaar, een typisch Indonesische tofu-omelet met ketjap-notensaus. En dat doet ze uiteraard volgens de regels van de kunst: Snel, Makkelijk & Lekker.
«
»
01:55 Guillaume's Paris
Guillaume bezoekt het Nature Urbaine, de grootste daktuin van Europa, en gebruikt hun producten om een lentesalade te maken. Hij nodigt de Australische rugbyspeler Kurtley Beale uit voor een maaltijd.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo vtm3 logo

Phil en Claire Foster proberen de sleur in hun relatie te doorbreken door wekelijks een avondje uit met zijn tweetjes te organiseren: een vaste 'date night'. Maar ook hier steekt routine de kop op. Dus besluiten ze op een avond om het gebruikelijke restaurant links te laten liggen en een tafel te proberen te bemachtigen in een hippe tent in Manhattan. Zonder reservering pikken ze de plaatsen in van een ander stel. Maar daar krijgen ze al gauw spijt van.

'Date Night', film uit 2010 met oa. Steve Carell, om 20.35 uur op VTM 3.

Dossiers