
TVgids - njam!
Andere zender »
02:45 | Loïc: Zot van Koken |
Vandaag op de barbecue: gegrilde asperges in een jasje van Prosciutto di Parma. Daarbij serveert Loïc op de grill gebakken zalm met een lekker citroenroomsausje. De kruidensalade maakt van dit gerecht een topper!
«
»
02:55 | De Zomertafel |
Dagny Ros en Peppe maken zomerse gerechten. Op het menu staan onder andere blini's met gerookte zalm, gevulde kipfiletrolletjes, pastasalade, een focaccia op de BBQ en een salade van calamares.
«
»
03:25 | De Wereldkeuken |
Chef Mounir Toub legt zich toe op de bereiding van een lekkere kruidige Harira en Kip Bastilla. Om dit heerlijke menu af te sluiten tovert Mounir een duizend-en-één-gatenpannenkoek met Tahini-chocoladeijs uit zijn mouw.
«
»
04:05 | Toasted on wheels! |
Dominique en Dagny Ros openen hun foodtruck vandaag in het hartje van Gent. Vandaag staan bloemkooltortilla's, fish sticks met humus en havermoutwafels op het menu.
«
»
04:25 | Loïc: Zot van Koken |
Vandaag op de barbecue: gegrilde asperges in een jasje van Prosciutto di Parma. Daarbij serveert Loïc op de grill gebakken zalm met een lekker citroenroomsausje. De kruidensalade maakt van dit gerecht een topper!
«
»
04:35 | Sarah's Sweet Table |
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
04:55 | Sarah's Sweet Table |
Sarah staat bekend om haar klassiekers met een twist. Vandaag neemt ze de millefeuille grondig onder handen. Het worden laagjes peperkoek met mascarpone en gebakken appel tussen. En ook de beroemde mellowcakes steekt ze in een nieuw jasje.
«
»
05:15 | Open Vuur |
Vandaag maken Nick en Kevin het zich gemakkelijk met een 'curanto', een culinair avontuur uit Zuid-Amerika. Het gerecht wordt een hele dag langzaam gegaard onder de grond. Ondertussen genieten de mannen van een reeks Waaslandse drankspecialiteiten.
«
»
05:55 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Blue Happiness, Bello Pesto en XXX Hot Bali.
«
»
06:15 | De wereld op je bord |
De Griekse keuken kent ook zijn klassiekers en dan liefst met veel heerlijke Griekse olijfolie. Chef Terry schotelt Hanne een lightversie van moussaka voor. Geen schotel badend in de olijfolie, maar lekker licht op z'n Grieks.
«
»
06:35 | De Gastentafel |
Peter Goossens bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
07:25 | Puur Oosters - Japans |
Ook in Japan houden ze ervan om allerlei ingrediënten in een luchtig deegje te dippen en dan lekker goudbruin te frituren. Vandaag laat chef Ivan Verhelle samen met zijn tempura-specialist Yoko zien hoe je de perfecte knapperige tempura moet bakken.
«
»
07:40 | Sarah's Sweet Table |
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
08:00 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden is in de hoofdstad van Australië- Canberra. Mountainbiken op Mount Stromlo, een uitstapje naar het National Arboretum en koken chef-kok Mark Glenn.
«
»
08:30 | Loïc: Zot van Koken |
Vandaag op de barbecue: gegrilde asperges in een jasje van Prosciutto di Parma. Daarbij serveert Loïc op de grill gebakken zalm met een lekker citroenroomsausje. De kruidensalade maakt van dit gerecht een topper!
«
»
08:45 | KLAAR IN 20 minuten |
Chef Bart Desmidt kiest voor een rode kerrie met een goed stuk varkensvlees uit België. En zelfs de kerrie maakt hij vers en dat weet hij allemaal voor elkaar te krijgen binnen 20 minuten.
«
»
09:10 | Vlaamse Klassiekers |
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
09:50 | Open Vuur |
De laatste dag van de barbecue-vijfdaagse sluiten de chefs af in schoonheid met plateau fruits de mer geheel in Open Vuur stijl. Op één been kan je uiteraard niet staan, dus staat er ook nog Adana kebab en kip op blik op het menu.
«
»
10:40 | Peppe's Emilia-Romagna |
Als Italië een maaltijd zou zijn, dan is Bologna het hoofdgerecht. Peppe proeft in de hoofdstad van de regio de échte ragù, kaasijs, artisanale mortadella en kookt op het mooiste plein van de stad. Andiamo a Bologna, met de B van buono.
«
»
11:10 | Sarah's Sweet Table |
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
11:30 | Loïc: Zot van Koken |
Vandaag op de barbecue: gegrilde asperges in een jasje van Prosciutto di Parma. Daarbij serveert Loïc op de grill gebakken zalm met een lekker citroenroomsausje. De kruidensalade maakt van dit gerecht een topper!
«
»
11:45 | Hidden Gems |
Het verhaal van de onvoorwaardelijke liefde tussen Jaii en zijn dochter waarbij noedels de link zijn. Het vertelt de reis van hun familie, de noedels en onuitgesproken liefde.
«
»
12:30 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Blue Happiness, Bello Pesto en XXX Hot Bali.
«
»
12:55 | De wereld op je bord |
De Griekse keuken kent ook zijn klassiekers en dan liefst met veel heerlijke Griekse olijfolie. Chef Terry schotelt Hanne een lightversie van moussaka voor. Geen schotel badend in de olijfolie, maar lekker licht op z'n Grieks.
«
»
13:15 | Uit de Schelp |
"Het goud uit de zee". Zo noemt chef Johan Segers de schaal- en schelpdieren waarmee hij in dit programma aan de slag gaat. Net zoals we Johan kennen, zorgt hij ook deze keer voor toegankelijke gerechten waarin de pure smaken tot hun recht komen.
«
»
13:35 | Zoete Zonde |
Roger van Damme maakt een uitbundig dessertenbord op basis van een coulis van framboos, frambozen- en cassismousse en een suikerbal. De simpele zoete zonde is dit keer een yoghurtmousse.
«
»
14:00 | De Gastentafel |
Peter Goossens bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
14:45 | Puur Oosters - Japans |
Ook in Japan houden ze ervan om allerlei ingrediënten in een luchtig deegje te dippen en dan lekker goudbruin te frituren. Vandaag laat chef Ivan Verhelle samen met zijn tempura-specialist Yoko zien hoe je de perfecte knapperige tempura moet bakken.
«
»
15:05 | Pasta & Risotto |
Peppe bewijst dat je met een paar eenvoudige ingrediënten een overheerlijke risotto met erwtjes, ham en burrata kan maken. Dagný Rós maakt een heerlijke tagliatelle met gehaktballetjes en geroosterde paprika.
«
»
15:25 | Loïc: Zot van Koken |
Vandaag op de barbecue: gegrilde asperges in een jasje van Prosciutto di Parma. Daarbij serveert Loïc op de grill gebakken zalm met een lekker citroenroomsausje. De kruidensalade maakt van dit gerecht een topper!
«
»
15:40 | Ainsley Eats The Streets |
In Amman, Jordanië, duikt Ainsley in de streetfoodscene. Het is een samenkomst van keukens.
«
»
16:30 | De Sterrenkaart - Nederland |
Margo Reuten is de enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland. Haar restaurant Da Vinci in Maasbracht kreeg in 1999 de eerste ster en tien jaar later volgde een tweede. Ze vertelt over de tegenslagen die ze moest overwinnen.
«
»
17:00 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag staan de kabeljauwhaasjes van Bearded Chef Sam D'Huyvetter op het weekmenu. Naast zijn liefde voor het betere vlees, bewijst hij dat een visje ook snel, makkelijk en lekker door de maag gaat.
«
»
17:30 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc zet een zonnesalade met gegrilde halloumi op het menu. Daarbij maakt hij goddelijk lekkere msemen, een Marokkaans platbrood. Afgewerkt met gegrilde aardbeien en geroosterde hazelnootjes proef je de zomer.
«
»
17:45 | Sarah's Sweet Table |
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
18:05 | It's Aperotime - a taste of history |
Bartender Naushad katapulteert ons terug naar begin negentiende eeuw, toen de individuele cocktail werd geboren. Daarom gaat hij aan de slag met drie wereldklassiekers uit die periode: de Rum Cobbler, de Knickerbocker en de Remsen Cooler.
«
»
18:15 | Open Vuur |
Vandaag maken Nick en Kevin het zich gemakkelijk met een 'curanto', een culinair avontuur uit Zuid-Amerika. Het gerecht wordt een hele dag langzaam gegaard onder de grond. Ondertussen genieten de mannen van een reeks Waaslandse drankspecialiteiten.
«
»
19:00 | Nuances |
Thierry Theys is erop uit om te koken met minder voor de hand liggende ingrediënten, dit keer duif.
«
»
19:30 | Het Weekmenu |
Dagný Rós Asmundsdottir bereidt IJslandse brandade, ribbetjes op Koreaanse wijze met zoete aardappel, gemarineerde aubergines met couscous en minestrone met gevuld brood.
«
»
20:10 | Guillaume's Paris |
Chef Guillaume Brahimi rondt zijn tour door Parijs af met een boheemse en artistieke wandeling doorheen de stad, inclusief een lokale bierdegustatie en de intrigerende buurt waar Edith Piaf verbleef.
«
»
20:40 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc zet een zonnesalade met gegrilde halloumi op het menu. Daarbij maakt hij goddelijk lekkere msemen, een Marokkaans platbrood. Afgewerkt met gegrilde aardbeien en geroosterde hazelnootjes proef je de zomer.
«
»
20:55 | Vlaamse Klassiekers |
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
21:40 | Masterclass |
Altijd al willen leren hoe je een perfecte citroentaart maakt, met een krokante bodem en luchtige meringue? In deze exclusieve masterclass neemt patissier Sarah Renson je stap voor stap mee in het bakproces.
«
»
22:10 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag staat er een Italiaans gerecht op het weekmenu. Peppe Giacomazza kiest voor een pikante spaghetti all'assassina met een unieke bereidingswijze. De pasta wordt niet gekookt, maar gebakken in de pan.
«
»
22:30 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden is in de hoofdstad van Australië- Canberra. Mountainbiken op Mount Stromlo, een uitstapje naar het National Arboretum en koken chef-kok Mark Glenn.
«
»
23:00 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc zet een zonnesalade met gegrilde halloumi op het menu. Daarbij maakt hij goddelijk lekkere msemen, een Marokkaans platbrood. Afgewerkt met gegrilde aardbeien en geroosterde hazelnootjes proef je de zomer.
«
»
23:15 | Ainsley Eats The Streets |
In Amman, Jordanië, duikt Ainsley in de streetfoodscene. Het is een samenkomst van keukens.
«
»
00:05 | Peppe's Toscane |
Stefano behoort tot de achtste generatie van de Falorni slagerij, waar de beste salami vandaan komt.
«
»
00:25 | Hidden Gems |
Het verhaal van de onvoorwaardelijke liefde tussen Jaii en zijn dochter waarbij noedels de link zijn. Het vertelt de reis van hun familie, de noedels en onuitgesproken liefde.
«
»
01:15 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag gaat Sarah Puozzo voor veggie. Ze maakt orzo - dat is een super kleine pasta - in tomatensaus en serveert die met kaas/quornballetjes. Het is zonder vlees en erg lekker.
«
»
01:50 | De Gastentafel |
Peppe Giacomazza bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»