Marathonuitzending 'Klara for Life' voor 'Music for Life'

donderdag 22 december 2011

Klara presenteert op vrijdag 23 december het marathon-verzoekprogramma 'Klara for Life' ten voordele van de benefietactie 'Music for Life' van Studio Brussel. Op de laatste dag die Siska, Sam en Tomas in het Glazen Huis doorbrengen, kunnen de luisteraars met een klassiek verzoek van 6.00 tot 12.00 uur terecht bij presentatoren Manuela Van Werde en Olav Grondelaers.

Het hoogtepunt van 'Klara for Life' is de veiling van een benefietconcert van twee laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd voor de luisteraar die het hoogste bod uitbrengt. En ook de cultuurhuizen doen een duit in het zakje voor 'Klara for Life'.


Welke klassieke plaat willen de luisteraars graag horen, waarom, en hoeveel hebben ze ervoor over? Om 11.45 uur maken Olav en Manuela aan Tomas, Siska en Sam bekend hoeveel de Klara-luisteraars samen geboden hebben op klassieke muziek. Ook de grote cultuurhuizen doen mee om hun favoriete klassieke muziek aan te kopen voor het goede doel. Onder andere Bozar, het Concertgebouw Brugge, de Handelsbeurs en de Vlaamse Opera organiseerden de voorbije dagen leuke acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor 'Music for Life'.

Topconcert met twee laureaten Koningin Elisabethwedstrijd
Klara hoopt het eindbedrag nog wat groter te maken met een bijzondere veiling: tussen 7.30 uur en 8.00 uur kunnen de luisteraars bieden op een heus topconcert van twee laureaten van de Elisabethwedstrijd. Niemand minder dan tenor Thomas Blondelle en pianist Liebrecht Vanbeckevoort geven een concert voor de meestbiedende luisteraar ten voordele van 'Klara for Life'. Bieden kan via klaraforlife@klara.be of 6001.

Iedereen die niet bij Studio Brussel terecht kan met zijn klassieke verzoek, en graag wil bijdragen aan de actie, surft naar klara.be, klikt de link aan en vraagt zijn of haar muziek aan via klaraforlife@klara.be.

'Klara for Life', vrijdag 23 december van 6.00 tot 12.00 uur op Klara.

DOSSIER: Music for Life 2011

volledig dossier
mfl11

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers