VTM lanceert nieuwe toepassing DigiText

maandag 25 juni 2007

Vanaf maandag kunnen gebruikers van Telenet Digital TV op VTM genieten van DigiText. Deze nieuwe vorm van teletekst is de overgang van analoge teletekst naar een nieuw digitaal platform. Voor het eerst experimenteerde de VMMa met digitale teletekst tijdens het WK 2006 in Duitsland.

D


e digitale teletekst werd lang en zorgvuldig door de VMMa en Paratel voorbereid. Het bevat de traditionele teletekstrubrieken zoals nieuws, weer en sport, maar er is ook aandacht voor reizen en informatie over programma's van VTM. Via DigiText kan je zelfs spelletjes spelen.

DigiText is makkelijk op te roepen via de afstandsbediening van Telenet Digital TV. Extra toepassingen en informatie is op te roepen via de kleurentoetsen.

De DigiText van VTM heeft een erg aantrekkelijke lay-out en is makkelijk in gebruik. Wanneer de kijker de toepassing opent blijft in een venster het beeld en geluid van VTM gewoon verderlopen. Berichten worden bovendien opgesmukt met foto's en ook de beeldkwaliteit is merkelijk beter.

Tot nu toe bereikte de analoge teletekst van VTM gemiddeld 400.000 mensen per dag. Op maandbasis zijn dat er ongeveer 2 miljoen.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie - © Timmy Vanheel 2018)

DDT heeft een mooie vrouw leren kennen: Lea De Wilde. Ondertussen zit Boma, tot grote ergernis van Bieke, weer achter Pascale aan. Als Boma Lea De Wilde leert kennen laat hij Pascale vallen. Carmen brengt de andere vrouwen op het idee een list te verzinnen om die Lea ten val te brengen.

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op Eén.

Dossiers