VTM lanceert nieuwe toepassing DigiText

maandag 25 juni 2007

Vanaf maandag kunnen gebruikers van Telenet Digital TV op VTM genieten van DigiText. Deze nieuwe vorm van teletekst is de overgang van analoge teletekst naar een nieuw digitaal platform. Voor het eerst experimenteerde de VMMa met digitale teletekst tijdens het WK 2006 in Duitsland.

D


e digitale teletekst werd lang en zorgvuldig door de VMMa en Paratel voorbereid. Het bevat de traditionele teletekstrubrieken zoals nieuws, weer en sport, maar er is ook aandacht voor reizen en informatie over programma's van VTM. Via DigiText kan je zelfs spelletjes spelen.

DigiText is makkelijk op te roepen via de afstandsbediening van Telenet Digital TV. Extra toepassingen en informatie is op te roepen via de kleurentoetsen.

De DigiText van VTM heeft een erg aantrekkelijke lay-out en is makkelijk in gebruik. Wanneer de kijker de toepassing opent blijft in een venster het beeld en geluid van VTM gewoon verderlopen. Berichten worden bovendien opgesmukt met foto's en ook de beeldkwaliteit is merkelijk beter.

Tot nu toe bereikte de analoge teletekst van VTM gemiddeld 400.000 mensen per dag. Op maandbasis zijn dat er ongeveer 2 miljoen.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie -  Timmy Vanheel 2018)

De Kampioenen reizen naar Frankrijk voor een vriendenmatch tegen Saint-Tin-Tin, op uitnodiging van Albert Tartuffe, een vriend van voorzitter Balthasar Boma. Maar wat een fijne vakantie moest worden, loopt helemaal anders af dan de Kampioenen gedacht hadden...

'Kampioen Zijn Blijft Plezant', om 20.40 uur op En.

Dossiers