Bloedstollend nieuw seizoen van hitserie 'True Blood' op FOXlife

zondag 12 september 2010

Maandag 13 september gaat het derde seizoen van de HBO-serie 'True Blood' op de digitale entertainmentzender FOXlife in première. Deze Golden Globe-winnende serie over vampiers is geproduceerd door Alan Ball, het brein achter 'Six Feet Under' en 'American Beauty'. De show is gebaseerd op de succesvolle boekenreeks 'Southern Vampires' van Charlaine Harris.

Met een mix van romantiek, spanning, mysterie en humor vertelt 'True Blood' het verhaal van Sookie Stackhouse (gespeeld door Oscar-winnares Anna Paquin). De serie speelt zich af in het fictieve stadje Bon Temps in Louisiana. Sookie heeft een telepathische gave en is werkzaam als serveerster in de bar Merlotte’s. Een 173 jaar oude vampier, genaamd Bill Compton (Stephen Moyer), oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht op haar uit, omdat Sookie zijn gedachten niet kan lezen. Dankzij de massaproductie van synthetisch bloed hebben vampiers niet langer het bloed van mensen nodig en begeven zij zich ’s nachts in het openbaar. Omgeven door kleurrijke personages probeert Sookie te bewijzen dat mensen en vampiers niet alleen kunnen samenleven, maar ook ware liefde kunnen vinden.


'True Blood': seizoen 3 – vanaf 13 september elke maandag 20.30 uur
Het derde seizoen is losjes gebaseerd op 'Club Dead', het derde boek uit de 'Southern Vampires'-reeks van Charlaine Harris. In de laatste aflevering van het tweede seizoen zagen we hoe vampier Bill op mysterieuze wijze verdwijnt tijdens een romantisch diner met Sookie Stackhouse. Niemand lijkt te weten waar hij is, maar in het derde seizoen komt al snel aan het licht wie Bill te grazen heeft genomen! Ook zal Sam Merlot, de enige gedaantewisselaar in Bon Temps, de zoektocht inzetten naar zijn biologische vader. En dan is er nog de weerwolf Alcide Herveaux, die opeens opduikt in Bon Temps. Al gauw blijkt dat vampiersheriff Eric Northman hierachter zit en hij het op Sookie heeft gemunt, alleen weten we niet of hij hier juist goede of slechte bedoelingen mee heeft...

'True Blood', vanaf maandag 13 september wekelijks om 20.30 uur op FOXlife.

Persbericht FOXlife
http://www.foxlifetv.nl

DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie - © Timmy Vanheel 2018)

Billie is gezakt voor turnen en Pol vindt dat een ramp. Hij schakelt de Kampioenen in om Billie te laten ervaren dat sport tof is, met desastreuze gevolgen. Pascale vindt ondertussen dat Marc iets van zijn leven moet maken en zet hem aan tot solliciteren. Maar dat moet achter de rug van Bieke gebeuren, die de bemoeienissen van Pascale niet apprecieert.

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op Eén.

Dossiers