Zenuwen stonden gespannen in 'Mijn Restaurant!'

woensdag 13 mei 2009

De twee genomineerden van vorige week waren Fleur Délice en 't Gerecht. Zowel in Diest als in Turnhout werd er campagne gevoerd met als doel zoveel mogelijk mensen te laten stemmen voor hun restaurant. Alle duo's kregen ook hun rapport. Zo weten ze nu welke hun sterke en zwakke punten zijn. En die kunnen ze dan oplichten of bijschaven.

M


aar Rebekka en Deborah hadden minder reden tot juichen. Hun restaurant kreeg de laagste score. 't Gerecht stond op de derde plaats. En voor Kortrijk en Sint-Truiden werd het een nek-aan nek race. Bigarreaux in Sint-Truiden won het uiteindelijk van Dell'Anno in Kortrijk. De keuken van Dell'Anno haalde het dan weer van Sint-Truiden.

Vandaag kregen de genomineerde restaurants professioneel advies door Johan Segers en Wouter Keersmaeckers. Beide heren hebben een michelinster op hun palmares. Het advies van de twee professionele recensenten werd enkel aan de kijkers getoond. En niet aan de deelnemers.

Als eerste trokken ze naar 't Gerecht. Voor deze belangrijke klanten wou Wendy zeker niet door de mand vallen. Dus kondigde ze het bezoek van de twee gasten in de keuken aan. Ieder detail werd nauwlettend in de gaten gehouden. De recensenten legden, vóór ze aan hun gerecht begonnen, uit waarop ze zouden letten. Ze gaven Wendy ook enkele tips mee. De commentaren waren positief en gaven het koppel zelfvertrouwen.

Deborah was ziek maar wilde haar personeel niet in de steek laten. Ze kan moeilijk stilzitten en verkoos de keuken boven haar bed. Daarbovenop kreeg ze de twee recensenten over de vloer. En daar had ze haar buik vol van, zeker vandaag. Voor het eerst in drieënhalve maand nam ze haar eerste halve verlofdag. Dankzij Adi's advies ging de doodzieke Deborah tóch haar bed opzoeken. Maar daardoor kwamen ze in de keuken twee handen te kort.

Sint-Truidense sous-chef Kim vond zijn harde werk meer waard dan de score aangaf. Hij scoorde het minst van alle deelnemers.

In Kortrijk kregen ze dan weer bezoek van een auditeur. Er schort iets bij het personeel in restaurant Dell'Anno. Iedereen werkt er harde en lange dagen. En daarom is er een dringende vraag naar wat vrije tijd. Maar extra personeel kost geld.

Ook de vakjury deed opnieuw zijn ronde. Ze gaven hen tips om meer nominaties in de toekomst te voorkomen. De sfeer en het interieur in 't Gerecht komt koud en eentonig over. Ze kregen de raad om wat meer kleur in hun restaurant te brengen. In de keuken moest Peter Goossens meer doen dan enkel details corrigeren. Chris moest alle gerechten eerst zelf controleren vóór ze naar de zaal gingen. Ook het tempo werd opgedreven. Wendy's evolutie werd wél enorm geappreciëerd. Om stemmen binnen te halen trokken Chris en Wendy naar een festival. Voordien deelden ze gratis brownies uit in ruil voor één sms.

In Kortrijk deed het personeel zijn beklag. De lange werkdagen en het stilzwijgen zorgden voor een gespannen sfeer in Dell'Anno. En toen Claudio pas tegen het middaguur arriveerde kreeg hij de volle laag. De discussie werd onderbroken voor de middagservice. Nadien gaf Claudio toe dat hij niet perfect is. Enkel de manier waarop hij hierop gewezen werd vond hij niet kunnen. Praten is niet zijn sterkste punt. Daarom zei hij vlakaf dat hij geen ander personeel wou.

Ook in Sint-Truiden werd er volop over de werkuren gepraat. De jarige Rob had een dagje verlof. Zijn verjaardag vierde hij samen met zijn vriendin in restaurant Bigarreaux. Nu kon Rob alles eens van een andere kant zien. Ann was niet goedgeluimd. Dat kwam omdat ze vond dat sous-chef Kim het laken teveel naar zich toe trok.

Rebekka was na haar rustdag met nieuwe moed teruggekomen. De zussen hadden een spandoek gehangen aan de brug boven de snelweg. Maar dat was slechts 'a minute of fame'. Want de politie stak er een stokje voor. Het zou de bestuurders teveel afleiden. Ze hadden echter een alternatief. Samen met hun familie deelden ze gratis appels uit op straat.

De vakjury herinnerde Deborah nogmaals aan haar uitval van vorige keer. Maar toch vond Peter Goossens haar postitief geëvolueerd. Ook werd het tijd voor een nieuwe dessertkaart. Peter gaf de keuken de gouden tip 'less is more'. Deborah werd attent gemaakt op haar verliefde gevoelens. Die zou ze moeten uitstralen voor het hele restaurant. Maar op dit moment geeft ze nog een onzekere indruk. Ze kreeg het advies om die gevoelens om te vormen tot een sterkte. Maître Christophe kreeg goede feedback. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij een zelfzekere uitstraling. En hij neemt veel initiatief.

Volgende keer duelleren de duo's tegen elkaar. En de sluitingsangst zit er utieraard goed in.

Wie moet volgens jou de deuren sluiten? 
Turnhout of Diest?
Stem NU in de TV-Visie poll!

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    00:05
    Journaallus
  • 23:50
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 06:20
    Kaatjes Kameraadjes
    21:00
    Geen uitzending
  • 06:20
    Kabouter Plop
    01:25
    Geen uitzending
  • 02:50
    Geen uitzending
    07:15
    The Big Body Hotel
  • 02:40
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 02:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 06:00
    Offspring
    01:00
    The Flying Doctors
  • 06:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:20
    ER
  • 05:55
    Geen uitzending
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:35
    Love Island
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:50
    Castle
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 06:19
    Zelf gedaan, goed gedaan
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 06:15
    De Chalet aan de Semois
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 06:00
    FIM Motocross World Championship
    01:00
    Six Nations
  • 06:00
    Ghosts
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 06:08
    MAX Geheugentrainer
    00:49
    NOS Journaal
  • 04:30
    Suhoor Stories
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 06:17
    Liselotte
    00:25
    Sophie & Jeroen