VT4 test digitext

dinsdag 21 november 2006

Digitale Telenet-kijkers hebben sinds kort een nieuwigheidje op hun televisiescherm: VT4 Digitext. De commerciŽle zender voert immers al een tijdje tests met interactieve digitale teletekst uit op het Telenet-platform.

Digitext is de opvolger van het intussen al goed ingeburgerde teletekst dat zowat alle analoge televisiezenders tegenwoordig hebben. Digitext heeft heel wat voordelen tegenover het oude systeem. Zo oogt het al veel mooier, aangezien nu ook kwaliteitsfoto's en zelfs filmpjes geÔntegreerd kunnen worden. Bovendien laat Digitext toe om tegelijk de gewone programma's te blijven volgen terwijl je teletekst raadpleegt. Ook deelnemen aan spelletjes of wedstrijden behoort tot de mogelijkheden.

De huidige Digitext-module die op VT4 loopt, is slechts een testversie en werd nog niet officieel aangekondigd. De kijker kan via VT4 Digitext onder andere informatie over de programma's terugvinden.

In het Verenigd Konijkrijk is Digitext al een tijdje goed geÔntegreerd. De meeste zenders hebben een eigen Digitext-module en schoven hun analoge teletekstversie al opzij. Vooral de module van BBC (BBC Interactieve) is erg populair.

Bron: eigen berichtgeving

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

Heb jij onze nieuwste toepassingen al ontdekt? Zin in een screensaver of de handige TV-Visie Toolbar? Of wil je weten hoe je naar TV-Visie WAPt? Bekijk dan deze pagina !

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie - © Timmy Vanheel 2018)

Carmen verwacht dat Xavier, zoals altijd, ook dit jaar haar verjaardag zal vergeten. Xavier is evenwel in het geheim bij Doortje geweest om haar te vragen hem Carmens lievelingsdans 'Tango d'Amore' aan te leren. Hij vraagt Doortje uitdrukkelijk te zwijgen, want het moet een verrassing blijven...

'F.C. De Kampioenen', om 20.20 uur op Eťn.

Dossiers