VT4 blundert in selectieronde 'Supertalent in Vlaanderen'

dinsdag 13 maart 2007

Ontgoocheling alom bij zes deelnemers van het nieuwe VT4 programma 'Supertalent In Vlaanderen'. Ondanks hun selectie door de jury mogen ze niet meer deelnemen aan de talentenjacht. De jury had namelijk 38 kandidaten geselecteerd voor de halve finale, terwijl daar slechts plaats is voor 32 deelnemers. De zes gedupeerde kandidaten kregen het slechte nieuws pas vorige week te horen van VT4.

P


atrick Vandenbruel van het groepje 'Djembéfun' is bij één van de ongelukkigen. De groep deed immers een investering van 1.500 euro in nieuwe Afrikaanse trommels en ze moesten een volledig nieuwe act creëren. 'Behalve het geld is ook alle energie en tijd voor niets geweest', aldus Patrick Vandenbruel. Naast de investering van 1.500 euro waren er ook nog andere inspanningen. Zo oefende de 16-koppige groep drie maal per week, en moesten sommigen daarom vaak vrijaf nemen of van shift verwisselen op hun werk.

Ook charmezanger Ive Renaarts is ontgoocheld. 'Ik keek er erg naar uit. Die klucht heeft me bovendien een aardige cent gekost. Ik heb twee dagen mijn café moeten sluiten, de verplaatsingskosten, twee kostuums... Dat komt op enkele honderden euro's'. Ook kreeg hij te horen dat een 'go' van de jury betekende dat ze zonder twijfel door mochten gaan. De twee kandidaten kregen dan ook nog geen enkel excuus te horen.

De beide kandidaten zijn dan ook vastbesloten en trekken beiden naar de rechter. Want naast de financiële en tijdsproblemen, zagen enkele deelnemers ook een aantal andere opportuniteiten aan hun neus voorbij gaan. Zo wou de VRT de groep Djembéfun in een nieuw muziekprogramma, en moest Ive Renaarts een reportage in 'Man Bijt Hond' weigeren. De kandidaten konden op deze tv-avonturen niet in gaan, want ze hadden een exclusiviteitscontract met VT4 afgesloten.

Bij VT4 valt men uit de lucht. Woordvoerder Kristof Demasure zegt dat hij de ontgoocheling begrijpt, maar het format schrijft nu eenmaal een dergelijke schifting voor als er te veel kandidaten geselecteerd zijn. Er rijzen natuurlijk heel wat vragen over de professionaliteit van de productie van het programma, want hoe kun je nu teveel kandidaten selecteren? 'De jury krijgt van ons de volledige onafhankelijkheid, wij leggen ze geen cijfer op', zegt de VT4-woordvoerder, 'Het gaat er net zo aan toe bij talentenjachten van VTM'.

Bij die laatste uitspraak ging Het Nieuwsblad even ten rade bij VTM-woordvoerder Mark Vanlombeek. 'Wij maken duidelijke afspraken met de jury van 'Idool 2007': in de eerste ronde mogen er ongeveer honderd door, in de tweede twintig. Niet meer en niet minder.'

UPDATE: VT4 geeft fout toe: afvallers in halve finale 'Supertalent'

Promotiestunt of grove fout? Reageer in het TV-Visie Forum

Bron: De Standaard - Het Nieuwsblad

 

'Supertalent in Vlaanderen' was eerder al een gigantisch succes in Amerika. Onder de titel 'America's Got Talent' leverde dit al heel wat hilarische filmpjes op bij YouTube


 

DOSSIER: Supertalent in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

In Kattegat lijkt Ragnar het respect van het volk te zijn kwijtgespeeld. Bjorn, die plannen maakt om een expeditie te leiden naar de Middellandse Zee, is bereid om zijn vader enkele oude schepen te lenen, zodat die opnieuw naar Wessex kan varen. Sigud lokt Ivar uit zijn tent.

'Vikings', om 22.40 uur op CAZ.

Dossiers