VRT schrapt Belgisch voetbal! Wie wil het voetbalcontract?

dinsdag 11 januari 2011

De VRT biedt niet mee op het nieuwe voetbalcontract. Dat bevestigde topvrouw Sandra De Preter in het Canvas-programma 'Reyers Laat'. Hierdoor verdwijnen niet alleen de rechtstreeks uitzendingen van de bekerwedstrijden, maar ook 'Studio 1' en 'Extra Time' van het VRT-scherm.

De besparingen dwingen de VRT-top tot het maken van keuzes. Er wordt niet bespaard op wielrennen en veldrijden, maar het Belgisch voetbal gaat onder de hakbijl. De VRT zal niet meebieden voor de verlening van het huidige voetbalcontract dat half 2011 afloopt.


Vanaf volgend voetbalseizoen kunnen de voetbalfans dus niet meer terecht bij de VRT. Zo verdwijnen niet alleen de rechtstreekse uitzendingen van het bekervoetbal en de wekelijkse samenvattingen in 'Studio 1', maar wordt ook 'Extra Time' van het scherm gehaald.

Deze beslissing zal ook zijn gevolgen hebben voor de sportredactie van de VRT. Zo is het nog niet bekend wat de 'Extra Time'-presentatoren Frank Raes en Filip Joos zullen doen.

Waar het voetbalcontract dan wel naar toe gaat, is nog niet helemaal duidelijk. VT4 heeft wel al zijn interesse laten blijken en zou één van de kandidaten zijn om het voetbal op het scherm te brengen.

Bron: De Morgen


Lees ook:
Sandra De Preter pleit voor versterking maatschappelijke rol VRT
Belgacom-topman: 'Voetbalcontract niet meer zo belangrijk'

DOSSIER: Voetbalcontract 2011-2014 naar Telenet

volledig dossier
sporza

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Het team van Safety First gaat een dag op cursus bij Dirks ultieme goeroe: de Nederlander Hendrik Manderfelt, schrijver van het boek Safety First. Dirk is bloednerveus. Hij verplicht iedereen in uniform te komen, maar dat ligt gevoelig bij Ingrid. Luc probeert haar op allerlei manieren op te beuren. Geen gemakkelijke opdracht, temeer omdat de knappe Vanessa ook aanwezig is. Vanessa is een ex van Smos die hem tot zijn grote frustratie niet meer herkent.

'Safety First', om 22.25 uur op Q2.

Dossiers