VRT schrapt Belgisch voetbal! Wie wil het voetbalcontract?

dinsdag 11 januari 2011

De VRT biedt niet mee op het nieuwe voetbalcontract. Dat bevestigde topvrouw Sandra De Preter in het Canvas-programma 'Reyers Laat'. Hierdoor verdwijnen niet alleen de rechtstreeks uitzendingen van de bekerwedstrijden, maar ook 'Studio 1' en 'Extra Time' van het VRT-scherm.

De besparingen dwingen de VRT-top tot het maken van keuzes. Er wordt niet bespaard op wielrennen en veldrijden, maar het Belgisch voetbal gaat onder de hakbijl. De VRT zal niet meebieden voor de verlening van het huidige voetbalcontract dat half 2011 afloopt.


Vanaf volgend voetbalseizoen kunnen de voetbalfans dus niet meer terecht bij de VRT. Zo verdwijnen niet alleen de rechtstreekse uitzendingen van het bekervoetbal en de wekelijkse samenvattingen in 'Studio 1', maar wordt ook 'Extra Time' van het scherm gehaald.

Deze beslissing zal ook zijn gevolgen hebben voor de sportredactie van de VRT. Zo is het nog niet bekend wat de 'Extra Time'-presentatoren Frank Raes en Filip Joos zullen doen.

Waar het voetbalcontract dan wel naar toe gaat, is nog niet helemaal duidelijk. VT4 heeft wel al zijn interesse laten blijken en zou één van de kandidaten zijn om het voetbal op het scherm te brengen.

Bron: De Morgen


Lees ook:
Sandra De Preter pleit voor versterking maatschappelijke rol VRT
Belgacom-topman: 'Voetbalcontract niet meer zo belangrijk'

DOSSIER: Voetbalcontract 2011-2014 naar Telenet

volledig dossier
sporza

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers