VRT: 'Chantage van VMMa is onaanvaardbaar'

maandag 9 januari 2006

"Als we onze Vlaamse identiteit, onze culturele diversiteit en onze eigenheid willen beschermen, moet de openbare omroep meer dan ooit zijn rol spelen".

Dat

heeft Tony Mary gezegd in zijn nieuwjaarstoespraak. De gedelegeerd bestuurder van de VRT haalde in zijn speech uit naar wat hij de "chantage" van de Vlaamse Media Maatschappij noemde.


"Zij beweren dat VTM niet in Vlaamse handen kan blijven als de VRT meer middelen krijgt. Hun chantage is onaanvaardbaar. De VRT mag niet het slachtoffer worden van de internationalisering en de concentratie in de media-industrie".

"Verkopen moeten zij toch"
Volgens Mary maakt een kleine omroep zoals VMMa sowieso geen kans om onafhankelijk te blijven in het huidige geglobaliseerde mediabestel. "Verkopen moeten zij hoe dan ook, vroeg of laat".

Mary beklemtoont dat hij dat erg zou vinden voor Vlaanderen. "Maar de chantage van de heren De Nolf en Van Thillo vind ik nog erger en is niet aanvaardbaar in een democratie".

En: "Op het ogenblik dat de VMMa in buitenlandse handen komt, zal de openbare omroep nog meer ten volle zijn rol moeten kunnen spelen. Dat kan alleen met de volle steun van de overheid".

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chaussée d'Amour' (foto: © TELENET/Vier 2018)

Ludo en Sam ontdekken nieuwe aanwijzingen over wie er twintig jaar geleden betrokken was bij de moord op Allaire. Sylvia en Jérôme kunnen het steeds beter met elkaar vinden en plannen een etentje. Willy doet ondertussen zaken met een Albanese pooier.

'Chaussée d'Amour', om 22.40 uur op VIER.

Dossiers