Vlaamse Regulator voor de Media officiŽel gestart

zaterdag 25 februari 2006

De Vlaamse Regulator voor de Media is het nieuwe toezichtsorgaan voor de Vlaamse media. De Regulator komt er ter vervanging van het Vlaams Commissariaat voor de Media, de Vlaamse Kijk- en Luisterraad en de Vlaamse Geschillenraad voor Radio en Televisie.

D


e nieuwe instelling wil vooral een eenduidiger beleid voeren, daar waar het toezicht op de media tot nu veel te versnipperd was. Mediaminister Geert Bourgeois noemt de nieuwe VRM slagkrachtig en onafhankelijk.

De Vlaamse Regulator voor de Media verdeelt de taken over twee kamers. Er is de algemene kamer, voorgezeten door magistraat Jo Baert. Die zal toezien op het naleven van de mediadecreten. De tweede kamer, voorgezeten door hoogleraar Karel Rimanque, zal toezien op bescherming van minderjarigen en de onpartijdigheid.

Bron: VRTnieuws.net

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Wallander moet de zaak afhandelen van een Zweeds staatsburger die vermist is in Kaapstad. De daaropvolgende zoektocht weegt zwaar op hem. Hij trekt van het Afrikaanse platteland naar de armste buurten van de townships en komt er oog in oog te staan met iemand die het geloof in zijn land is verloren en alles verraden heeft waar hij ooit voor stond. Onderweg ontmoet hij Grace Thembu, een alleenstaande moeder en politieagente en Mabasha, een jongeman met een leven vervuld van misdaden. Zij zetten Wallander aan tot nadenken, niet enkel over de Zweedse maatschappij, maar ook over zijn veertigjarige carriŤre als politieofficier.

'Wallander', om 20.35 uur op Eťn.

Dossiers