Vlaamse Regulator voor de Media officiŽel gestart

zaterdag 25 februari 2006

De Vlaamse Regulator voor de Media is het nieuwe toezichtsorgaan voor de Vlaamse media. De Regulator komt er ter vervanging van het Vlaams Commissariaat voor de Media, de Vlaamse Kijk- en Luisterraad en de Vlaamse Geschillenraad voor Radio en Televisie.

D


e nieuwe instelling wil vooral een eenduidiger beleid voeren, daar waar het toezicht op de media tot nu veel te versnipperd was. Mediaminister Geert Bourgeois noemt de nieuwe VRM slagkrachtig en onafhankelijk.

De Vlaamse Regulator voor de Media verdeelt de taken over twee kamers. Er is de algemene kamer, voorgezeten door magistraat Jo Baert. Die zal toezien op het naleven van de mediadecreten. De tweede kamer, voorgezeten door hoogleraar Karel Rimanque, zal toezien op bescherming van minderjarigen en de onpartijdigheid.

Bron: VRTnieuws.net

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Een voormalig rugbycoach schrijft een zelfhulpboek, dat op internet steeds meer bekendheid vergaart. De auteur weigert echter om uit zijn schuilplaats te komen en zich bekend te maken. Het inspireert een groep mensen waaronder een journalist, een voormalige gedetineerde, een acteur en een undercoveragent om na te denken over hun keuzes en beslissingen.

'Reach Me', film uit 2014 met oa. Sylvester Stallone, om 22.20 uur op CAZ.

Dossiers