Vlaamse Regulator voor de Media officiŽel gestart

zaterdag 25 februari 2006

De Vlaamse Regulator voor de Media is het nieuwe toezichtsorgaan voor de Vlaamse media. De Regulator komt er ter vervanging van het Vlaams Commissariaat voor de Media, de Vlaamse Kijk- en Luisterraad en de Vlaamse Geschillenraad voor Radio en Televisie.

D


e nieuwe instelling wil vooral een eenduidiger beleid voeren, daar waar het toezicht op de media tot nu veel te versnipperd was. Mediaminister Geert Bourgeois noemt de nieuwe VRM slagkrachtig en onafhankelijk.

De Vlaamse Regulator voor de Media verdeelt de taken over twee kamers. Er is de algemene kamer, voorgezeten door magistraat Jo Baert. Die zal toezien op het naleven van de mediadecreten. De tweede kamer, voorgezeten door hoogleraar Karel Rimanque, zal toezien op bescherming van minderjarigen en de onpartijdigheid.

Bron: VRTnieuws.net

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Elise Donner is mede-eigenaar van het reisbureau van haar harteloze ex-man. Sinds de scheiding maakt hij het Elise op verschillende manieren erg lastig. Elise heeft het plan met Kerstmis een date te vinden, om haar ex jaloers te maken. Daarnaast wil ze de feestdagen ook niet in haar eentje doorbrengen. Per toeval ontmoet Elise in een winkelcentrum Nick, een knappe en machtige advocaat. Nick is ook alleenstaand en er ontstaat meteen een band tussen de twee.

'The Mistletoe Promise', om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers