Vlaamse Regulator voor de Media officiŽel gestart

zaterdag 25 februari 2006

De Vlaamse Regulator voor de Media is het nieuwe toezichtsorgaan voor de Vlaamse media. De Regulator komt er ter vervanging van het Vlaams Commissariaat voor de Media, de Vlaamse Kijk- en Luisterraad en de Vlaamse Geschillenraad voor Radio en Televisie.

D


e nieuwe instelling wil vooral een eenduidiger beleid voeren, daar waar het toezicht op de media tot nu veel te versnipperd was. Mediaminister Geert Bourgeois noemt de nieuwe VRM slagkrachtig en onafhankelijk.

De Vlaamse Regulator voor de Media verdeelt de taken over twee kamers. Er is de algemene kamer, voorgezeten door magistraat Jo Baert. Die zal toezien op het naleven van de mediadecreten. De tweede kamer, voorgezeten door hoogleraar Karel Rimanque, zal toezien op bescherming van minderjarigen en de onpartijdigheid.

Bron: VRTnieuws.net

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Gentbrugge' (foto: Canvas - © VRT 2020)

Joris ontmoet Willy in de oude lokettenzaal onder het station - het best bewaarde geheim van Gentbrugge. Medard stond ooit in de krant als 'Mr. Proper'. Hij raapte jarenlang in zijn straat al het zwerfvuil op. Joris uit de Harmoniestraat blijkt niet alleen dezelfde voornaam te dragen als Joris, ze zijn ook even oud ťn delen een passie in radio maken. Het leven van Lieselotte liep anders dan oorspronkelijk gedacht. Toch woont ze nu samen met haar jeugdliefde Sam in hun eigen verbouwde huis.

'Gentbrugge', om 21.15 uur op Eťn.

Dossiers