TV-Visie Trofee 2008: nog (heel) even geduld...

vrijdag 2 januari 2009

De laatste katers verdwijnen, de wereld komt stilaan weer op gang... 2009 is op gang geschoten! Hoofdzakelijk is het vanaf nu weer volop vooruit kijken, maar volgende week kijkt TV-Visie nog ťťn keer terug: op het televisiegebeuren van 2008. Op 5 januari wordt de telling van de Trofee-stemmen definitief beŽindigd en op 6 januari worden de winnaars bekend gemaakt.

D


e TV-Visie Trofee 2008 is het traditionele eindejaarslijstje van TV-Visie. Jij kon beslissen welke genomineerden met de eer gaan lopen in deze populariteitspoll. Voor de derde editie kon je tot vorige week stemmen voor telkens 10 genomineerden in vijf categorieŽn. En begin volgende week weten we wie de leukste tv-man en vrouw van 2008 is, wat je top en flop vond en ook welk tv-nieuwsfeit je in 2008 het meest is opgevallen. Nog even wachten dus...

Stemtendensen in 2008
Hoewel nog niet de volledige uitslag gekend is, willen we toch al enkele opmerkelijke dingen met jullie delen. Zo valt het op dat ons publiek nog steeds het meeste valt voor gevestigdde waarden. Nieuwkomers hebben het moeilijk om veel stemmen te vergaren. Dat is overigens een tendens die in elke categorie terugkomt.

In onze zoektocht naar dť flop van 2008 merken we een grote, bijna aandoenlijke, eensgezindheid. De kloof tussen de top 3 en de andere genomineerden is bijzonder opmerkelijk. En ook wat het (tv-)nieuwsfeit betreft komen de bezoekers van TV-Visie bijzonder goed overeen.

Dť Revelatie van 2008 blijkt een ander paar mouwen. Daar liggen het aantal stemmen van alle genomineerden erg dicht bij mekaar. Op het eerste zicht zal er geen echt afgetekende winnaar zijn, maar iemand zal de eerste zijn. Wie dat wordt, maken we binnen enkele dagen uitgebreid bekend!

DOSSIER: TV-Visie trofee 2008

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Raymond van het Groenewoud (foto: © VRT 2020)

Raymond kijkt terug op de jaren 70, de jaren van zijn doorbraak, tot het hem te veel wordt. In 1981 trekt hij de stekker eruit en hij gaat voor onbepaalde tijd op retraite.

'Raymond!', om 21.30 uur op Eťn.

Dossiers