TV-Visie Trofee 2008: nog (heel) even geduld...

vrijdag 2 januari 2009

De laatste katers verdwijnen, de wereld komt stilaan weer op gang... 2009 is op gang geschoten! Hoofdzakelijk is het vanaf nu weer volop vooruit kijken, maar volgende week kijkt TV-Visie nog n keer terug: op het televisiegebeuren van 2008. Op 5 januari wordt de telling van de Trofee-stemmen definitief beindigd en op 6 januari worden de winnaars bekend gemaakt.

D


e TV-Visie Trofee 2008 is het traditionele eindejaarslijstje van TV-Visie. Jij kon beslissen welke genomineerden met de eer gaan lopen in deze populariteitspoll. Voor de derde editie kon je tot vorige week stemmen voor telkens 10 genomineerden in vijf categorien. En begin volgende week weten we wie de leukste tv-man en vrouw van 2008 is, wat je top en flop vond en ook welk tv-nieuwsfeit je in 2008 het meest is opgevallen. Nog even wachten dus...

Stemtendensen in 2008
Hoewel nog niet de volledige uitslag gekend is, willen we toch al enkele opmerkelijke dingen met jullie delen. Zo valt het op dat ons publiek nog steeds het meeste valt voor gevestigdde waarden. Nieuwkomers hebben het moeilijk om veel stemmen te vergaren. Dat is overigens een tendens die in elke categorie terugkomt.

In onze zoektocht naar d flop van 2008 merken we een grote, bijna aandoenlijke, eensgezindheid. De kloof tussen de top 3 en de andere genomineerden is bijzonder opmerkelijk. En ook wat het (tv-)nieuwsfeit betreft komen de bezoekers van TV-Visie bijzonder goed overeen.

D Revelatie van 2008 blijkt een ander paar mouwen. Daar liggen het aantal stemmen van alle genomineerden erg dicht bij mekaar. Op het eerste zicht zal er geen echt afgetekende winnaar zijn, maar iemand zal de eerste zijn. Wie dat wordt, maken we binnen enkele dagen uitgebreid bekend!

DOSSIER: TV-Visie trofee 2008

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers